Dát wil ik dus niet!

Het maakt mij niet veel uit wat er met het lijf gebeurt na het verwisselen van het tijdige voor het eeuwige. Ik ben er toch niet meer en commentaar krijg je ook niet meer van mij. Doe wat jullie goed doet  Ik ga dan ook niet mijn uitvaart tot in de puntjes regelen met muziek, speeches, kleur van de bloemen, welk uitvaartcentrum, crematorium, begraafplaats, steen, advertentie noem maar op, bedenk het maar. Ik was niks, na mij is er ook niks. Geen poespas, geen ammehoela. Als je Dance Macabre wilt opzetten, be my guest.

Vanmorgen in het kader van bewegen is goed voor je, een wandeling gemaakt door het dorp. En we liepen ook langs de begraafplaats op 300 meter van mijn huis. In de zestien jaar dat ik nu hier woon, nooit een rondje daarover gemaakt. Maar het hek stond open en ik heb daarvan gebruik gemaakt, om eens te kijken naar de oude en verse doden. Wat een troosteloosheid. Nu werkt het seizoen niet mee, maar verzakte graven, oubollige teksten, hoe lief ook bedoeld, creatieve (?) uitingen met miniatuurtjes van fietsen. (Wil je herinnerd worden omdat je een fiets had?) Ik zag zelfs een kunstwerk van een laptop. Nee dát wil ik niet!

Ik heb het al eens aan mevrouw Zweef laten weten, een natuurbegraafplaats, dat lijkt mij wel wat. Rustige omgeving, dus dan beland je al gauw in Drenthe. Een biologisch afbreekbare mand en een ongebleekt katoenen laken: er komt al genoeg gif en radioactiviteit met mij mee. Als het mag een lindeboom op mijn buik en anders stoppen ze maar wat zaadjes in mijn navel. En na afloop allemaal een tompouce van bakker Swart uit Wervershoof. 

Later graag, graag nog veel later. Nu nog niet.

 

 

16 reacties

Nou, anders een grote tompouce op je grafsteen zou niet misstaan. Heb er zelfs een passend grafschrift voor gemaakt

Hier ligt begraven, een man uit  uit  Andijk
genaamd Zweef, levensgenieter in praktijk.
met tompouces van bakker Swart, groot en klein
wist hij iedereen vreugde te schenken, toch zo fijn
nu rust hij in vrede, tussen de wolken van room
zijn nalatenschap zoet als een verrukkelijke droom.
 

Laatst bewerkt: 03/12/2023 - 16:15

Nou, die zet jij maar op je graf. Ondertussen heb jij er al bijna meer gehad dan ik 🤭

Laatst bewerkt: 03/12/2023 - 19:27

Lieve zweef 

Nou idd later het liefst heel erg veel later ,het mooie is dat je ook niet hoeft wat anderen doen ,per slot van rekening ben jij je geheel en al eigen unieke zelf .

Een natuur begraafplaats is een mooie rustige omgeving ,ik heb er ooit een boekje van aangevraagd er is er een bij geestmerbacht ,ed en ik zouden er nog eens gaan kijken maar zover kwam het niet meer ,ikals  geloof dat hier steeds meer aandacht aan gegeven worden en eindigen als boom is een mooi iets ,al vind ik dan in jou geval dat een walnoten boom op zn plaats is ,maar niet nu later heel veeeeel later .

Liefs hes 🫂

Laatst bewerkt: 03/12/2023 - 18:41

Zoals Hes al schreef is er inderdaad een mooie natuurbegraafplaats bij recreatiegebied Geestmerambacht. Het heet Geestmerloo en ligt prachtig bij Koedijk.

Laatst bewerkt: 04/12/2023 - 08:36

De dodendans... heb fijne herinneringen aan het Spookslot in de Efteling... zo af en toe zet ik het nog op... vind het een mooi nummer. 

Mensen bepalen hoe ze je willen herinneren en eea wordt dat geregeld voor de nabestaanden. 
Een natuurbegraafplaats is dan wel een mooi alternatief! Wel iets over gelezen maar nog niet over nagedacht.

maar dan wel later... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel later graag. 

Laatst bewerkt: 04/12/2023 - 09:19

Nou dat is toevallig wat ons soms al niet bezighoud. En waar een bezoekje aan een kerkhof waar je letterlijk ook triest van wordt….al niet goed voor is. 

Zelf ben ik er over na gaan denken naar aanleiding van een klant die 2 nieuwe transplantatie longen kreeg en mij de website liet zien van een natuur begraafplaats…dat wil ik ook “ooit” ben niet zo van in een treintje  zitten in een kille ruimte  met speeches en nep kaarsen. Ik ben meer van huiselijke gezelligheid en mensen die me lief zijn n een natuurlijke omgeving …dus dat maar nu nog niet inderdaad “ooit”

Zweef geniet van vandaag. Liefs 🍀Sylvia 

Laatst bewerkt: 04/12/2023 - 09:37

Ooit klinkt nog ver weg maar je weet nooit wanneer de zandloper leeg is. Een oom die een half jaar voor mij ook gediagnostiseerd werd met prostaatkanker, is al bijna een jaar geleden gaan hemelen. Een Engelse motorvriend kreeg tegelijk met mij dezelfde diagnose. Terwijl wij steeds opties en keuzes met elkaar besproken en de verschillen tussen opties in the UK en Nederland naast elkaar legden en elkaar vertelden waarom we tot welke keuzes waren gekomen, is hij twee weken geleden overleden. Dadelijk moeten we naar een crematie van een tante ( jonger als ikzelf) die borstkanker had. Of het alleen de leeftijd is of dat we nu eenmaal in die draaimolen zitten, een ding is zeker: gaan doen we allemaal. Ooit. Gelukkig weet ik niet wanneer mijn tijd op is.

Laatst bewerkt: 04/12/2023 - 18:17

Kan je goed volgen Zweef, maar in Drenthe willen we natuurlijk alleen nette mensen begraven in de natuurbegraafplaats en geen hoeligans uit Andijk 😂😂👍

Heb vandaag de uitslag gekregen van de botscans en de prostaatkanker hebben we onder controle maar helaas heeft de kk een andere weg gevonden om mij mijn leven zuur te maken, de uitzaaiingen zitten nu in heel mijn lichaam (botten) en er is niets meer aan te doen, een jaartje heb ik ongeveer nog onder deze omstandigheden, we gaan nog wel een chemokuur proberen en en bestraling tegen de verekte rugpijn die als maar heviger wordt, maar dan houd het op en ga ook ik hemelen, vervelende hiervan is dat ik niet geloof in welke wijze dan ook maar het is wat het is en hier moet ik het mee doe 😒👍

Laatst bewerkt: 04/12/2023 - 18:38

Nou Theo, hou je taai en probeer uit dit jaar nog alles te halen wat eruit te halen valt.
Maar d'r is nog Chemo, Radium, Lutetium, rechtstreeks bestralen op de pijnlijke plekken, dus mijns insziens ben je echt nog niet uitbehandeld hoor.
 

Laatst bewerkt: 04/12/2023 - 18:48

Ik heb geen ambitie om in je achtertuin te gaan liggen. Zou wel kunnen als je ruim grond hebt en een stukje door de gemeente als begraafplaats te laten aanwijzen. Schijnt te kunnen, maar voorwaarde is dat je dertig centimeter hoger als de hoogste grondwaterstand wordt begraven. Hier in Andijk gaat dat dus niet lukken.

Die uitslag van jou, dat is niet fraai. De docetaxel deed niet veel. Was je nu al met de tweedelijns hormoonkuur bezig? Dat kon ik uit je blog niet goed opmaken. Hoop dat de cabazital wat voor je doet, anders moet je al gauw aan de lutetium.

Laatst bewerkt: 04/12/2023 - 21:19

Van mij mag je met alle plezier in mijn achtertuin komen liggen wordt best gezelligheid denk ikzelf, maar of de volgende eigenaar daar blij van wordt weet ik niet 😂👍 

Maar even over de behanding, dr. Bergman was daar wel helder over, de genoemden behandelingen zijn niet meer van toepassing de kk heeft een ommezwaai gemaakt enwel zodanig dat er geen gangbare behandeling meer voor is, wel gaan we nog het een en ander proberen om te kijken of er nog iets is wat wel werkt, maar ik voel aan mijn lichaam dat het met de dag slechter gaat 😞 alles wat er is gaan we proberen en dat is het afwachten of het positief uitpakt. 

Laatst bewerkt: 05/12/2023 - 11:52

Een Viking begrafenis, voor je het weet dobber je de wereld rond, net als flessenpost.

En als de cirkel rond is kom je gewoon weer terug.
In Engeland geloven ze heel erg in spoken, bij ons is dat (nog) niet zo.

Laatst bewerkt: 05/02/2024 - 16:23

Zelf wat muziekjes regelen, dan heb je wel het laatste woord, en kun je ze nog een keer ertussen nemen.

Ik weet het wel, Disco inferno van de Tramps, en Fire van de Pointer Sisters.

En als afsluiter Come to my island van Casey & the Sunshine band, geen treurig gedoe, de rest mogen de kinderen en kleinkinderen invullen, als het maar niet te lang duurt, lijkt me oncomfortabel in zo'n kist

Laatst bewerkt: 05/12/2023 - 21:34

Het is goed om er over na te denken en ook goed om het los te laten nadat je dat gedaan hebt. Je hoeft er natuurlijk niets anders mee dan er over praten met mevrouw Zweef, met een kop koffie en een Tompouce natuurlijk….

Roze dekentje, gele lakens ? Zoiets? Wel biologisch geverfde schapenwol en katoen natuurlijk. 2 ratten als schildwachten naast de kist?

Voorlopig nog maar niet, we genieten te veel van je verhalen.

Liefs Fram 

Laatst bewerkt: 06/12/2023 - 06:21

Hai Zweef. Ik ben het zo met je eens als het dan zo ver is dan doen ze maar wat ze handig vinden. Wat een leuk idee dat je de voeding voor een boom bent. Dan maar graag een appelboom ook leuk voor de beesten die daar rond lopen. Voorlopig wil ik nog even genieten van jouw schrijven echt leuk om te lezen. Bedankt daarvoor

Laatst bewerkt: 05/02/2024 - 09:38