17: Nieuwe borsten?

Het blijft een lastig vraagstuk, wel of geen nieuwe borsten.????  Zoals ik mezelf nu bekijk, denk ik dat ik nooit écht zal accepteren dat er zo'n vreselijk lelijk litteken zit op de plek waar ruim 35 jaar lang mijn linker borst zat. Dát, en het feit dat ik extra kans schijn te hebben dat het rechts terugkomt én dat mijn rechter borst is aangetast door de chemo, wordt het idee voor een dubbele reconstructie steeds concreter.

Gisteren was ik in Maastricht voor een MRA scan en een gesprek met de plastisch chirurg. Wát een leuke dokter, een vrouw die heel duidelijk maakt dat ze vooral wil doen wat ik graag wil. Dat we niets overhaasten, dat ik alvast op de wachtlijst geplaatst wordt en dan nog in alle rust kan nadenken. Ze geeft me advies over de opties, bekijkt de scan en zegt dat de twee methodes die ze me had uitgelegd, technisch ook prima haalbaar zijn. De bloedvaten in buik én heupen én billen zijn allemaal in principe bruikbaar. Ze verzekerd mij dat ze er een ruime B, of kleine C-cup van kan maken.  Bij mij begint aan de ene kant de euforie te groeien. Ik kán dus gewoon twee fatsoenlijke borsten weer krijgen. Ik hoef niet terug naar mijn eigen D-cup, dat was altijd al n beetje aan de forse kant in verhouding tot mijn lichaam.  Aan de andere kant slaat er ook de twijfel toe. Het is een heftige operatie, van wel 8 uur. Met alle risico's die daarbij komen kijken, trombose, afsterven van de huidflap, de hele santemekraam wat er maar mis kan gaan bij n operatie.  De dokter wijst me op al die dingen, en ik denk : 'is het me dat waard? Moet ik persé twee nieuwe borsten?'

Ik ben niet de eerste die ze opereren, ik zal ook niet de laatste zijn .  De wachtlijst is nog lang, het duurt nog wel n jaar. 😕😳  Aan die ene kant, wil ik veel sneller aan de beurt zijn, 'Get it over with'. Maar gezien mijn getwijfel, is een jaartje nadenken vast wel zo verstandig. 

4 reacties

Lieve EllenSandra. Ik zou er zo weer voor gaan liggen. Ik ben zoooo blij met mijn nieuwe borst. Ik heb daar ook al veel over geschreven. Lieve groet Dasje 🌹🌹🌹😘

Laatst bewerkt: 26/06/2019 - 09:54

Dank Dasje, voor je lieve opsteker.  Ik lees natuurlijk veel van vrouwen die zeggen : het is het allemaal waard geweest. Daar houd ik me ook wel aan vast. Maar oooooh..... Soms gaat je hoofd er mee op de loop.  Dat zal er ook wel bij horen.

Nogmaals bedankt. 😊

Laatst bewerkt: 26/06/2019 - 19:06

Dank Dasje, voor je lieve opsteker.  Ik lees natuurlijk veel van vrouwen die zeggen : het is het allemaal waard geweest. Daar houd ik me ook wel aan vast. Maar oooooh..... Soms gaat je hoofd er mee op de loop.  Dat zal er ook wel bij horen.

Nogmaals bedankt.   Ellen 😊

Laatst bewerkt: 26/06/2019 - 19:07

Hi Ellensandra, 

Wat een spannende keuze. Hopelijk lukt het je in het maken van de keuze ook over de mogelijke gevolgen die je noemt heen te kijken. Voor mij was er hierdoor minder twijfel over wat ik wilde. Een dagje sauna, gevulde bikini, gevulde bh, een herkenning in mijn spiegelbeeld. Vul hierop in wat je zelf belangrijk vindt! Veel sterkte. 

Liefs

Laatst bewerkt: 12/07/2019 - 13:28