16: Bijwerkingen of 'gewoon' de overgang?

Één jaar en 4 maanden is het nu geleden, dat ik begon aan deze achtbaanrit.   'Het valt wel, maar niet mee'......  Medisch gezien ben ik klaar met alle behandelingen. Probeer ik al, vanaf december 2018, de draad van mijn leven weer op te pakken. Met pieken en dalen,  en op het moment vooral dalen...... Ik ben zo neerslachtig en depressief. Ik herken mezelf helemaal niet zo, ik wil ook niet zo zijn. Mijn man weet zich niet zo goed raad met me, als hij me vraagt "gaat het n beetje? " en ik weer begin te huilen.....  Ik zeg nu ook maar gewoon "nee, ik voel me verdrietig, gaat zo wel weer over." 

Zolang ik maar bezig ben, dan gaat t over het algemeen wel goed, maar ik ben af en toe niet vooruit te bránden. Dan ga ik zitten/liggen/hangen op de bank en dan gaan mn gedachten met me op de loop. Ik laat het maar bewust gebeuren, ik moet deze dingen denk ik voelen, deze gedachten een plek geven, deze emoties over me heen laten komen en doorstaan.  

Komt natuurlijk bij dat ik ontzettend slecht slaap. Daar wordt een mens ook niet vrolijk van.  Ik lig veel wakker en woel en draai om een koel stukje kussen te vinden, óp de deken, onder de deken..... Vooral mijn voetzolen, ze voelen zo stijf en warm. Van de oncoloog kreeg ik een probeersel, tabletjes tegen plasproblemen. Een nieuwe studie bracht aan het licht dat deze veel vrouwen zouden helpen tegen de opvliegers. (Oxybutynin heet het) Ze helpen inderdaad, ik heb minder opvliegers, maar het slechte slapen blijft. Ik maak nu voor het slapen gaan, twee waterkruiken, met koud water, één bij mn voeten en één onder mn kussen. Het gaat,..... Maar ooooh, wat zou ik graag weer eens n nachtje lekker slapen. Ik twijfel of ik de huisarts om slaaptabletjes zal vragen, al was het maar één in de week......

 

11 reacties

Hoi Ellensandra,

Wat vervelend dat je zo slecht slaapt. Heb je al eens een magnesium geprobeerd voor het slapen gaan? Op de site van Energiekevrouwenacademie staan ook tips. Wie weet heb je er wat aan.

Sterkte!

Groetjes, Nik49

Laatst bewerkt: 03/06/2019 - 13:11

Bedankt NIK49,  Ik gebruik wel magnesium en ook Famosan van dr. Vogel. Het helpt niet écht, helaas.  Vooral mijn voeten zijn vreselijk warm en stram. Mijn voetzolen zijn zó stijf, ik smeer ze iedere avond in, maar het mag allemaal niet baten.  Ik ga ns kijken op die 'energiekevrouwenacademie'. 

Bedankt. 👍😁

Laatst bewerkt: 20/06/2019 - 21:05

Wat is er tegen om slaap medicatie voor een korte periode te gebruiken? Als je zegt dat het door je hoofd blijft spoken is een beetje hulp misschien  wel op zijn plaats er komt vanzelf wel iemand op het idee het woord psychiater te gebruiken daar kan je bijna vergif op innemen.

 

Sterkte

Laatst bewerkt: 03/06/2019 - 21:20

Lieve Ellensandra,

Ook ik heb sinds heel kort last van opvliegers en slapeloosheid. Lastig en ontzettend vervelend nu ook het weer warmer is. Ik kreeg de tip van verkoelinsmatrasjes voor de hond bij de action. Ik ga ze vandaag halen kijken of dat verkoeling brengt.

Wat een prachtige foto van je. 

Misschien hulp vragen of in een praatgroep een oplossing voor je verdriet? Of een inloophuis in de buurt?

Heel veel sterkte en kracht.

Liefs Alise❤

Laatst bewerkt: 04/06/2019 - 07:55

Bedankt voor je reactie, wie weet is die Oxybutynin ook iets voor jouw opvliegers. 

Maar euh, zo'n matrasje van de Action, hept dat? Ik kocht al ns een verkoelingskussen op Aliexpress, maar dat is niks.  

Mijn emotionele buien, daar doe ik niet al te moeilijk over. Het is wat het is. Ik heb familie en vrienden waar ik mag uithuilen. Daar heb ik voor nu voldoende steun aan. 

Bedankt voor je lieve berichtje. 

Jij ook sterkte en groetjes. 

 

Laatst bewerkt: 20/06/2019 - 21:21

Alise, wat een goed idee! Ik heb nog zo’n matje liggen, de hond wil er niet op. En sinds de bestraling heb ik ook mega opvliegers. Ik heb een natte washandje naast me liggen, maar met dit weer helpt dat niet meer.

Miranda

Laatst bewerkt: 25/06/2019 - 20:41

Vervelend he die gratis tropische denkbeeldige vakanties. Hij houd je hoofd of boven lichaam eerste uren koel.

Succes Miranda 

Laatst bewerkt: 25/06/2019 - 20:48

Die matrasjes zijn koud en houden het wel een paar uur koel. Ik heb 1 in het kussen en 1 onder het laken waar ik met mijn boven lichaam. Ze liggen wel hard. Maar als het erg warm is lekker koel.

Laatst bewerkt: 20/06/2019 - 21:40

Oh écht, nou, dan ga ik dat ook ns proberen. Moet dus eigenlijk dubbel aantal, om halverwege de nacht te wisselen. 😅😁

Dank je wel. 👍

Laatst bewerkt: 21/06/2019 - 07:42

EllenSandra, Vervelend dat slechte slapen..Ik gebruik voor slecht slapen en pijn Amitriptyline, is een anti depressiva die voor meerdere klachten wordt ingezet. Misschien is dat een optie voor je?! Er zijn ook hoofdkussens te koop waar een gel inzit die verkoelend werkt. Misschien dat je daar baat bij hebt. Succes!

Laatst bewerkt: 25/06/2019 - 17:44

Hoi Ellen,

Ik heb sinds ongeveer een maand ook overgangsklachten. Ik slaap amper meer en voel me overdag mega prikkelbaar en neerslachtig....vroeger heb ik wel eens gelachen om vrouwen met opvliegers...nou, dat lachen vergaat me nu wel! Ook ik ga oxybutynine proberen...ik hoop zo dat het helpt! Via Google kwam ik op jouw blog terecht en lees hier in de reacties meer goede tips...ook maar even naar de Action voor een verkoelingsmat :) Dank voor het delen van je verhaal, al is het al 3 jaar geleden. Hopelijk gaat het nu beter met je! 

Lieve groetjes, 

Diana 

Laatst bewerkt: 13/06/2022 - 18:58