Over mij

Waarom ik deze blog begon

Ik ben Heleen, 45 jaar oud, bijna 22 jaar getrouwd. Samen hebben we 2 dochters van 18 en 14 jaar.

In 2015 begon ik met het schrijven van een blog, nadat ik hoorde dat ik kanker had. Schrijven hierover hielp me de dingen op een rijtje te krijgen en te verwerken. Ook was het een handige manier om mensen die dat fijn vinden op de hoogte te houden hoe het gaat met mij en ons gezin.

Na een half jaar met verschillende onderzoeken en diverse diagnoses bleek het om uitgezaaide baarmoederkanker te gaan. Uiteindelijk ben ik geopereerd, kreeg ik 6 chemokuren en 23 bestralingen.

Nog steeds schrijf ik over het leven met en na kanker. Het is iets wat onbewust altijd in mijn hoofd zit en aanwezig in ons leven.

Groeiblog

Jaren daarvóór heb ik ook even een blog gehad dat ging over groei. Deze blogberichten zijn weg, want ik vond het vaak tot heel spannend om ze te plaatsen op Internet. De naam ‘Groeiblog’ heb ik zo gehouden, omdat ik heb ervaren dat we ook in en door pijn en moeite groeien.

Wat doe ik en waarover ik schrijf

Al meer dan 20 jaar werk ik als apothekersassistent, de laatste 10 jaar in een dienstapotheek. Daarnaast vind ik het leuk om met hele andere dingen bezig te zijn en iets te leren. In 2012 begon ik met de 4-jarige cursus ‘Contextueel Pastoraat’ bij de stichting Koinonia. In september 2017 ben ik begonnen met de ETS-Bijbelcursus bij het Evangelisch College.

Ik zal hier op kanker.nl vooral de blogberichten over het leven met en na kanker delen. Ze zijn allemaal te lezen op http://www.groeiblog.com/