Dankbaar

Woensdag 24 februari 2021

Het gaat goed met me! Ik voel dat ik elke week meer ruimte en licht in mijn hoofd krijg. Ik ben blij met de uurtjes werk en oppassen dat ik weer kan doen.
En ik ben dankbaar.
Dankbaar voor de goede afloop, voor mijn leven dat ik weer op kan pakken, voor mijn gezin, voor alle mensen om mij heen, de fijne gesprekken, begrip en belangstelling.

Terugkijkend was het laatste stukje herstel lastiger dan tijdens de onderzoeken en de operatie. Een stukje eenzamer ook omdat ik hier zelf doorheen moest, maar dat kon achteraf ook niet anders, en dat is goed geweest. Er is heel wat nodig geweest om alles wat er in korte tijd gebeurd was een plekje te geven, en soms leek het uitzichtloos, maar nu kan ik zeggen: Ja, ik ben er weer.
Wat heeft mij geholpen?
 

  • Mediteren
  • De ontspanningsoefeningen van mensendieck
  • Het sporten voor de tv
  • Wandelen
  • De belangstelling en gesprekken met de huisarts, van vriendinnen, familie, collega’s en  dorpsgenoten.
  • Het schrijven van dit blog
  • De kinderen en kleinkinderen
  • De tijd die ik heb gekregen om aan mijn herstel te kunnen werken

Ik heb nu echt het gevoel dat ik bezig ben met afsluiten. Er is weer ruimte voor andere dingen. Er staan nog een 3 tal afspraken op de rit zoals een zorgcontrole, een videobelafspraak met het UMC ivm het erfelijkheidsonderzoek, een belafspraak met de orthopeed en ik ga samen met mijn dochter naar een lingeriewinkel voor een uitwendige prothese. Dan kan ik straks in de zomer weer een strak shirtje aan.
Ik ben benieuwd en heb er zin in!

Wat zou het fijn zijn als iedereen het gewone leven weer op zou kunnen pakken. Helaas moet ik constateren dat voor veel mede-bloggers nog een lange weg te gaan is en voor sommigen er een voorspoedig herstel niet in zit. Dat maakt me verdrietig en houdt me  bezig. Zo had het voor mij ook kunnen zijn. Tot nu toe lees ik dagelijks alle blogs maar ik denk dat ik dit minder zal gaan doen. Toch zal ik deze periode niet gauw vergeten en zeker momenteel ben ik nog heel erg met de bloggers en blogsters bezig.
Ik wens jullie allen heel veel sterkte en kracht toe.

Liefs Monique

2 reacties