startdag therapie!!

21-9

vandaag dan eindelijk..... de start van fysio , al zal dat wel nog wat gematigd zijn deze week , eerst krachtmetingen en kijken wat ron kan , maar er word begonnen , dit naar genoegen van ron , want die kan niet wachten.

vanmiddag komt eerst de ergo therapeut , die is vooral voor het zorg gedeelte ......aanpassingen in huis , hulpmiddelen , zelf schoenen aan doen etc.

als de ergo weg is heeft ron een half uurtje pauze, en om 16.00 start de fysio, ....net voordat de fysio begint , komt er een ass revalidatie arts , er is afgelopen zaterdag een hartfilmpje gemaakt en deze blijkt niet helemaal in orde te zijn , er word ron verteld dat er met bepaalde medicatie gestopt word enz enz , verteld ron mij , maar het komt niet echt binnen bij ron , bericht hij mij s middag via de app, ik besluit toch even naar ziekenhuis te bellen , diegene die ik moet hebben is helaas vrij , maar er kan wel verteld worden welke medicatie er gestopt word , dat is in ieder geval wat , dus nog even wachten tot morgen.

morgen is er tevens eind van de middag een gesprek met revalidatie arts in het rijndam , waar ik zowaar ook bij mag zijn ......heb wel een lijstje met vragen klaarliggen .

dus ben erg benieuwd.

maar ik dwaal af .....vanmiddag 16.00 de fysio.

er volgt eerst een kort gesprekje en dan gaan ze een krachtmeting doen in beide benen, rechts ziet er redelijk goed uit , geeft de fysio aan, links valt echter wat tegen , er zit weinig kracht in en de scores qua kracht blijven beetje achter , dus daar is niets over te zeggen ....helaas.

daarna nog een paar oefeningen , en dan wil de fysio dat ron ook nog even met hem tussen de brug gaat staan, dit is een hele rare gewaarwording voor ron , hij ziet zichzelf ook in een speigel en kan met zijn armen op de brug ,zichzelf omhoog houden , dan zegt de fysio dat hij moet proberen op zijn benen te staan met schouders naar achteren en hoofd omhoog, ron merkt dat hij vrijwel direct door zijn knieen klapt .

de fysio vind t genoeg geweest voor vandaag , en ze spreken af voor morgen .

ron gaat nog even buiten in de tuin zitten , en daarna komt zijn eten , bami goreng.

rond kw over 6 ben ik er , en gaan we even lekker naar buiten , we hebben elkaar veel te vertellen , en ik vraag honderduit aan ron over al zijn gesprekken en therapieën.

de tijd vliegt ....helaas , en half negen is het weer tijd om weg te gaan .

als ik thuis ben log ik nog even in op zijn medisch dossier, ....oeps maar even uitprinten en van de week even googlen , staan nl veel termen in waar ik niet in thuis ben .

maar in sommige termen (helaas) wel , ....vragenlijstje voor morgen word weer wat uitgebreid.

merk wel nu ik meer op afstand zit dat mijn hoofd wat vol zit , hoop regelen , met ziekenhuis.....revalidatie.....gemeente.....dingen aanvragen enz enz , en merk dat ik erg bezig ben met voorruit denken.

ik besluit om maar een glas wijn in te schenken , in de hoop dat ik straks lekker in slaap val .

morgen weer een nieuwe dag.

1 reactie

Gestart!
Nu vertrouwen dat Ron toch elke dag een stapje maken kan. Wel weer spannend hoe het zit met medicatie, hart en linkerbeen. Sjonge jonge, we hopen toch een keer dat het 'van een leien dakje' gaat. Is jullie zó gegund!

Sterkte!
Liefs xx Hebe

Laatst bewerkt: 22/09/2020 - 21:10