De extra check

Deze week schreef ik weer eens een gezondheidsblogje op mijn WordPresspagina.

Het begint zo.....

Vanochtend ging ik met manlief op de fiets naar Rotterdam voor een extra check bij de dermatoloog.Ik was daar in januari nog voor de jaarlijkse controle klik waarbij toen een plekje actinische keratose op mijn hand werd weggehaald. Gezien mijn operatiegeschiedenis moet ik daar jaarlijks blijven terugkomen. (Als je mijn hele verhaal daarover je interesseert kun je die hier en hier teruglezen).

Een tijdje geleden kriebelde het steeds in mijn knieholte. Ik nam eens een spiegel om te checken op muggenbulten maar er zat een soort moedervlek. Bij nadere bestudering zag die eruit net zoals alle moedervlekken, maar toen na een week de jeuk maar niet over ging en de structuur van de moedervlek er anders uit zag, vroeg ik manlief eens te kijken. Die vond hem ook raar en stelde voor dat ik er een foto van zou maken. Moet je eens proberen om scherp te stellen op een moedervlek aan de achterkant van je been

Ik liet het nog een paar weken zo want ik moest eerst nog een marathon lopen en wilde absoluut niet dat er iets aan dat been zou gebeuren voor die tijd. Daarna heb ik het nog eens bestudeerd en de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt bij mijn dermatoloog in het Erasmus MC. Ik kon zo de volgende dag al terecht omdat ik daar al in het systeem zit, maar heb het toch een weekje opgeschoven zodat manlief mee kon gaan, want ik ben slechthorend en twee is meestal beter dan een in medische zaken.

Het hele verhaal kun je verder lezen op https://djaktief.wordpress.com/2018/06/28/de-extra-check/


5 reacties

Dank voor de tips! Voor mij was het altijd een beetje happy go lucky en dus ook verschillende producten zonder er verder over na te denken. En inderdaad een doek vanwege mijn gebrek aan hoofdhaar. Morgen toch maar even naar de drogist.
Laatst bewerkt: 30/06/2018 - 18:38
Het blijft inderdaad altijd opletten. Bij een collega is twee weken geleden een plekje op haar neus weggehaald. Het zag er uit als een blaartje gevuld met vocht, maar bleek toch huidkanker te zijn. Fijn dat het bij jou niet het geval was!

Groet, Rita.
Laatst bewerkt: 01/07/2018 - 08:41
Heb je ook gevraagd of nie zogenaamde ouderdoms vlekken ook kwaadaardig kunnen worden
ik heber nu al bijn100 en haat het
Laatst bewerkt: 01/07/2018 - 23:19
@herman2709 De inzichten veranderen soms een beetje Herman. Stof beschermt beter dan wat dan ook. Er is ook speciaal UV-beschermende kleding verkrijgbaar. zie o.a. https://www.you-uv.com/shop/3--kleding-uv- Ik gebruik het zelf (nog) niet.

@rita1958 inderdaad fijn dat er nu niks was, maar er is wel een actief gebied in mijn gezicht dat ik goed in de gaten moet blijven houden. Een mogelijke ingreep zal echter nooit meer die omvang hebben als mijn eerste BCC-tumorverwijdering. 

@Aniek Lees dit stukje over actinische kerastose dat ik in mijn januariblog noemde.http://actinische-keratose.huidkanker.nl/  Bij mij is het zo dat de ouderdomsvlekken die ruw aanvoelen een voorstadium zijn van plaveicelcarcinoom.  Bij twijfel raadpleeg je dermatoloog. Ik maak mij totaal niet druk over ouderdomsvlekken maar wel over zonschade die tot huidkanker kan leiden.

Laatst bewerkt: 02/07/2018 - 18:29