Trombose achter het sleutelbeen

Tja, de laatste weken zijn zwaar. Wel merk ik dat ik weer terug ben in mijn eigen energie. ik heb uitleg gekregen over de verschillen tussen de lever metastasen van mij (darmkanker) en die van mijn vader (alvleesklierkanker). Alleen al het uitleggen van het overduidelijke verschil dat er is maakte dat er een grote last van mijn schouders viel.

Afgelopen weekeinde is mijn vader bediend en dat betekent dat het extreem snel gaat. Binnen 16 dagen van fietsen naar het dorp naar terminaal patiënt en bediend.

Maar goed, het gaat hier niet over mijn vader, al speelt dat natuurlijk een aanzienlijke rol in mijn gemoedstoestand.

Na het plaatsen van de picc lijn begin juni vond ik dat ik last had van mijn arm, De arts negeerde dat en gaf de positie van de picc lijn de schuld. Ook tijdens de eerste kuur heb ik aangegeven dat ik last had van mijn arm, ook toen is er globaal gekeken maar niet ingegrepen.

Vanochtend bij de oncologische fitness werd tijdens het sporten naar de verpleegafdeling gestuurd. Nu werd er wel gekeken en binnen 10 minuten lag ik onder de echo en was het duidelijk. Trombose van 2 a 3 cm achter het sleutelbeen. De picc lijn is direct verwijderd en ik ga weer Fragmin spuiten.

Aanstaande woensdag hoor ik hoe nu verder met de kuren. Aangezien mijn andere arm verstopt is, is een nieuwe picc lijn geen optie. de openstaande opties zijn nu

  • Kuur uitstellen
  • Port a cath rechts plaatsen.
  • Kuur via infuus, 3 a 4 dagen in het ziekenhuis
  • ?

Ik merk dat ik weer energie heb om met deze kleine tegenslag om te gaan en ga ervan uit dat ook dit weer verdwijnt.

 

5 reacties

Wat ontzettend snel allemaal Paul. We hopen dat jullie nog een waardevolle tijd mogen hebben met je vader. En dat ze met een goed alternatief voor je picclijn komen. Veel kracht. XX Joke en Tom. 

Laatst bewerkt: 17/06/2019 - 15:50

Heftig Paul. Niet niks wat jij en degenen om je heen nu doormaken. Dat het snel kan gaan met de slechte diagnose van je vader weten we allemaal. Toch hoop je dat het voor hem net even anders is en niet zoals het nu gaat.

Wat vervelend dat ze niet eerder serieus naar je klachten hebben gekeken. Fijn dat het nu wel is gebeurt en men actie heeft ondernomen.

Je bent sterk heel sterk en blij dat je energie en veerkracht weer is toegenomen.

Sterkte en veel kracht.🍀🍀💪💪

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 18/06/2019 - 07:41

Ik zou toch voor de Port a cath gaan, als je daarmee minder lang in het ziekenhuis hoeft te blijven èn dat pijnlijke geprik niet elke keer hoeft te ondergaan. Bovendien mag je dan nog eens een keer het water in met die hitte (ik heb ook een picc-lijn, daarmee mag het immers niet).

Wat gaat het hard met je vader. Het enige beetje troost dat je daar uit kunt halen, is dat hij eerder gaat dan jij (als ik dat zo mag zeggen). Zoals het hoort; niet eerst het kind. Heel veel sterkte, Paul! XXX

 

Laatst bewerkt: 18/06/2019 - 20:32

Ach jeetje, weer een tegenslag, maar ik bewonder je positiviteit . Soms als ik jouw blog lees denk ik, kom op meid schouders eronder en gaan . Heel veel sterkte man

Laatst bewerkt: 24/06/2019 - 10:45