De eerste kuur van de derde serie kuren zit erop

Voor het eerst heb ik meer tijd nodig gehad om te herstellen van mijn kuur. 

De kuur is afgelopen vrijdag gestart en werd bijna direct stilgelegd doordat ik last kreeg van zweetaanvallen, schijnt bij de kuur te horen, maar was voor mij nieuw. Na drie kwartier werd de kuur weer opgestart en kon ik deze gewoon afronden. Ik ben zoals gebruikelijk bij Folfiri naar huis gestuurd met het pompje dat zondag weer is verwijderd.

Gedurende het hele weekeinde voelde ik me lamlendig. Na het afkoppelen zondag werd ik duizelig en moest ik het rustig aan doen.  Sinds de kuur heb ik me tot vandaag steeds niet goed gevoeld. Lichte pijn in mijn buik en tegen misselijk aan. Vandaag voor het eerst een beetje beter. 

Niet wat ik had gehoopt na de kuur maar toch, ik merk dat ik weer op adem kom.

Gisteren liep ik door de straat en maakte ik hier en daar een praatje en bleek dat er nogal wat kanker leeft in mijn straat. En heftig ook. Waarom zeur ik dan, als ik die verhalen hoor, heb ik nergens last van. Ook als ik verschillende blogs lees gaat het bij mij (te) goed.

Wellicht toch maar weer eens een schop onder mijn eigen kont geven om mijn weerbaarheid te verhogen.

8 reacties

Waarom Paul? Voor een ieder is het erg wat hij heeft en ervaart je kunt het niet meten. Je mag best aangeven dat het voor jou anders was dan je had verwacht. Het is jou belevenis. Niemand kan hier over oordelen.

Volgens mij heeft het ook niets met weerbaarheid te maken.

Fijn dat je het nu weer beter met je gaat. Zeuren doe je niet😉

Liefs Alise ❤

Laatst bewerkt: 11/06/2019 - 19:48

Je eigen een schop onder je hol geven is altijd goed, maar heeft denk ik weinig nut, Paul. De ene keer zal je je beter voelen dan de andere. Je minder slecht voelen dan een ander vermindert ook jouw eigen malaise niet. Het blijft naar. Wij bagatelliseerden in het begin ook altijd. Het gras bij een ander was altijd grauwer. Pas later zijn we dat niet meer gaan doen. Wie weet, misschien waren we nog niet toe aan acceptatie. En vergeet niet wat je de afgelopen periode meemaakte. Stressvolle tijden doen een mens ook geen goed. Sterkte Paul. XX 

Laatst bewerkt: 11/06/2019 - 20:02

Hele wijze woorden hierboven niets meer aan toe te voegen succes bij de volgende kuren .

Laatst bewerkt: 11/06/2019 - 22:04

Hoi Paul,

Wat naar dat deze kuur je zwaarder valt dan de vorige! Ik schrijf aan jou hetzelfde dat ik ook aan Jessica, blogster op deze site, schreef:

Je eigen situatie relativeren, is prima. Het kan je 'verder' helpen. Maar met iets weg- of kapot relativeren, doe je jezelf tekort. Pijn, verdriet, teleurstelling, boosheid... het heeft een bedoeling en mag er zijn. Het móet er zijn, denk ik... Uiteraard kun je daar beter ook weer niet in zwelgen, dat is het andere uiterste ;-) 

Het gaat om balans. Makkelijk gezegd, moeilijker gedaan. Maar het proberen waard. Gek hè, voor een ander weet ik het vaak zo goed. Maar ook ik worstel op gezette tijden met de uitvoering...

Heel veel sterkte weer, Paul! 

Groet,

Carolina 

Laatst bewerkt: 12/06/2019 - 08:56

Mooi geschreven Carolina!

Paul ik hoop dat je iets aan de wijze woorden van Carolina hebt.

Laatst bewerkt: 12/06/2019 - 11:35

Volgens mij ben jij weerbaar genoeg, Paul. En vergelijken is nooit goed. Dan zou ik helemaal niet mogen zeuren, ik word namelijk curatief behandeld dus dat gaat nergens over. Nee, hoor, we mogen onszelf allemaal af en toe heel zielig vinden, jij ook! Ga niet te vaak door de straat wandelen, zoek het bos op, de vogels hebben nooit enge verhalen...

Miranda X

Laatst bewerkt: 13/06/2019 - 17:05

Je bent wel steng voor jezelf. Jij mag best klagen. Want je hebt kanker! En je hebt inmiddels heel wat te verduren gehad. Balen dat deze kuur jou zwaarder valt. 

Hoop dat de rest beter gaat en kuur goed aanslaat! 

Dikke knuffel 

Laatst bewerkt: 14/06/2019 - 16:43