Het emmertje zit aardig vol

De gebeurtenissen van de laatste veertien dagen hebben ertoe geleid dat mijn weerbaarheid aanzienlijk is aangetast. Ik heb tijd nodig om alles te verwerken en mijn weerbaarheid weer op te bouwen.

Conditioneel is er geen probleem. ik ben sterk genoeg om het gevecht aan te gaan met de nieuwe chemo, maar emotioneel en geestelijk worden mijn grenzen even op de proef gesteld.

Na de niersteentjes, mijn eigen uitslag, de keuze wel niet vakantie, de uitslag van mijn vader en de beslissing om aan de chemo te gaan beginnen heb ik afgelopen dinsdag opnieuw een picc-lijn (continu infuus in de arm tot op het hart) laten plaatsen. Hierbij bleek dat de aders van mijn rechterarm niet meer geschikt waren voor dit infuus, dus links. Omdat de operatiekamer daar niet op is ingericht moest er extra spanning op mijn arm, schouder en borst worden gezet om de picc lijn te plaatsen. gevolg pijn aan schouder, arm en borst welke inmiddels wel weer is gezakt maar toch.  Op gegeven moment liepen de tranen over mijn wangen van de pijn op mijn borst waar de zaalarts geen raad mee wist, maar toch even vaststelde dat het een spierverrekking was.

De picc lijn zit er nu twee dagen in en morgen start ik met de eerste kuur van mijn derde serie chemokuren. Er is opnieuw gekozen voor Folfiri wat betekent dat er sprake is van een schema dat ik ken maar dat een hoge emotionele last met zich meebrengt doordat je elke week minimaal twee keer naar het ziekenhuis gaat. Ik hoop dat ik net als vorige keer de kuur zelf fysiek weer relatief goed doorkom. Ik heb dat nodig om mijn weerbaarheid weer een beetje op te bouwen. 

Op naar een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik hoop eigenlijk op de vraag "is er nog nieuws" een poosje te kunnen gaan antwoorden, "nee geen nieuws, alles is rustig hier"

 

14 reacties

Wat wordt er ontstellend veel van je gevergd.

Zoals altijd bewonder ik je eerlijkheid en doorzettingsvermogen.

Veel sterkte, Hanneke 

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 17:12

Wat een doorzettingsvermogen lees ik in jouw bericht, je moet elke keer aan de bak of je wil of niet.

Wens je heel veel sterkte & kracht toe en liefde  van de mensen om je heen.

Groetjes Bianca

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 17:30

Ik snap dat het soms even te veel is. Gelukkig ben je sterk zowel geestelijk als lichamelijk.  Dat het soms even niet gaat zoals je wil, is helemaal niet raar. 

Heel veel sterkte en kracht. šŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ€šŸ€šŸ€

Liefs Aliceā¤

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 21:29

Paul je bent een kanjer, positivist (geen idee of het woord bestaat) een volhouder. Ik bewonder je, kop op (okƩ down en okƩ to go!) Je kan het!

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 00:29

Paul, ik wens je veel sterkte met je volgende behandelcyclus. Physiek, maar vooral ook mentaal.Even de omgeving van je afzetten en je concentreren op je eigen problemen.

Mijn tante van 103 is net overleden en ik merk eigenlijk nu pas, hoe groot de druk van de afgelopen periode is geweest. Nou is het overlijden van je laatste nog levende familielid iets, wat al je tijd en inspanning waardig is. Maar ook allerlei andere dingen kosten energie.

Dus concentreer je maar even op je eigen perikelen en draag daarmee bij aan het bereiken van je volgende doel: je vakantie.

Nogmaals heel veel sterkte... H

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 06:50

He bikkel!

Je bent al zover gekomen. Kijk even achterom... Wauw!

(wellicht een) Tip: Verwen jezelf eens met iets materialistisch, iets wat je altijd al wilde maar wat er nooit van kwam. M.a.w. laat je lekker afleiden. Kanker is het niet waard om zoveel aandacht op te eisen. Wat denkt die kanker wel niet? Arrogante ontspoorde celdeling!

Heel veel sterkte. We denken aan je.

Groet, Herwin

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 08:16

Heel veel sterkte Paul.  Ik weet helaas uit ervaring dat steeds naar het ziekenhuis heel naar is. Maar als ik zo jou berichten lees gaat het je ook deze keer vast weer lukken de strijd aan te gaan. Hoe moeilijk die ook is. 

Groeten Dirk

 

 

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 08:27

Hey Paul,

Het kan op het moment bijna niet anders dan dat jouw emmertje (nou ja, zeg maar emmer) overloopt... Laat er lekker een zooi uitlopen en hopelijk kun je jezelf dan weer de goede kant opduwen. 'Samen sterk', toch? Zorg goed voor jezelf!!

Steunende groet,

Carolina 

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 09:21

šŸ˜” het maakt ons ontzettend triest dat het je steeds zwaarder wordt, lieve Paul. Sterk zijn vergt kracht. šŸ˜˜ we sturen lieve gedachtengolfjes vol energie jouw kant op. šŸ’‹šŸ’‹

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 10:22

Hoi Paul,

Goed dat je ons iedere keer toch weer op de hoogte houdt. Heel veel sterkte gewenst.

Tipo

 

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 19:20

Heel veel sterkte . Ik begrijp dat je emotioneel er even doorheen zit 

groetjes 

Laatst bewerkt: 10/06/2019 - 10:57