De nieuwe kuur

Gisteren ben ik begonnen aan mijn eerste kuur Lonsurf. Een kuur waar ik de avond voordat ik eraan begon schrok van de bijsluiter. Het zijn ten slotte medicijnen met de intentie om de dood uit te stellen, te voorkomen of iets daar tussenin.

Wat schetst mijn verbazing een deel van de letterlijke tekst in de bijsluiter "sommige van deze ernstige bijwerkingen kunnen overlijden tot gevolg hebben." Nu was ik al bekend met het feit dat de dood me op de hielen zat, maar dat ik ook nog wat verder tegengewerkt moest worden in mijn poging om dit zo lang mogelijk uit te stellen door de medicijnen die ik krijg vind ik op zijn zachtst gezegd vervelend.

Maar goed dit geparkeerd hebbende ben ik gisteren toch maar aan de kuur begonnen, honderd pillen in tien dagen tijd verdeeld over de werkdagen van de week. De eerste vijftien pillen zijn verwerkt en ik merk slechts beperkte minder relevante bijwerkingen van de kuur waar ik zeker nog niet aan dood ga, maar die ik kan hebben. Bijwerkingen als ernstige jeuk, vermoeidheid, oprispingen en regelmatig een algemeen gevoel van algehele malaise.

Als ik de kuur zo kan doorkomen teken ik ervoor. Deze kuur draai ik geheel buiten het ziekenhuis om en kan ik thuis verwerken, alleen de laatste week, de vierde, vinden de bekende controles plaats om vast te stellen of ik aan de volgende ronde mag beginnen.

Tot slot mijn vader, hij worstelt nog steeds en slaapt meer dan hij wakker is.

 

 

5 reacties

He Paul, ja erg he al die verantwoordelijkheid ontlopende bijsluiters. Lees voor de grap een bijsluiter voor paracetamol eens. Daarnaast kun je altijd nog stikken in zo’n pil...

Maar eens. Wel confronterend die tekst. Net zoals bejaardentehuis ‘de laatste halte’. Ik hoop dat je dit voldoende kunt relativeren.

Met ‘geheel buiten het ziekenhuis om’ bedoel je zonder tussentijdse bezoekjes/ controles in het ziekenhuis? Of ben je een alternatieve weg ingeslagen?

Veel sterkte met het doorlopen van deze kuur en met de toestand van jouw vader.

Herwin

Laatst bewerkt: 25/06/2019 - 10:18

Ja Paul, ik kan me goed voorstellen dat je daar van schrikt maar nu maar hopen dat je er wat mee opschiet. Ik wens je sterkte en succes, ook met je vader.

Tipo

Laatst bewerkt: 25/06/2019 - 14:32

Herwin zegt 't  goed Paul. Je kan stikken door een eenvoudig paracetamolletje. Of je struikelt en duikt ongewild onder de tram. 

Lukt het met deze warmte allemaal? Extra zwaar hè. Hoop dat je je goed blijft voelen en sterkte met je vader. XX Joke en Tom 

Laatst bewerkt: 25/06/2019 - 17:41

Dag Paul, 

Spannend, gestart met de Lonsurf. Zo'n 'opwekkende' bijsluiter geeft het geheel nog een extra dimensie :(     Hopelijk blijven de bijwerkingen beperkt voor je. Ik wens je heel veel sterkte, ook met je situatie rond je vader...

Gr., 

Carolina 

 

 

Laatst bewerkt: 27/06/2019 - 08:09

Nou dat klinkt inderdaad niet echt fijn. Al vind ik die bijsluiters allemaal eng😞. Sterkte!! 

Laatst bewerkt: 27/06/2019 - 08:31