Toch weer de spoedeisende hulp

Donderdagnacht lig ik wakker. Ik heb druk op mijn borst. Probeer het te negeren, maar dat lukt me maar matig. Naar de wc. Druk verdwijnt. Terug in de bed en weer opnieuw bouwt de druk op. Na half uurtje opnieuw uit bed. Weer verdwijnt de druk, en weer bouwt deze op als ik ga liggen. Hoofdeinde van het bed maar omhoog. Druk blijft. Ik twijfel.  Uiteindelijk besluit ik de afdeling oncologie te bellen. Deze keer wordt mijn vrouw wakker als ik uit bed ga, alsof ze het aanvoelt.

Beneden bel ik. Ik kan niet goed uit mijn woorden komen. Ben woorden kwijt?? Ervaar angst. De verpleegkundige  besluit te overleggen met arts, ik zal worden  teruggebeld. 

Ga terug in bed liggen, wachtend op de telefoon. Na zo'n drie kwartier krijg ik het advies om naar de hart SEH te rijden. 

Dan beginnen direct een aantal onderzoeken. Ik heb uitvalverschijnselen aan linker arm, linker been en heb problemen met woorden.  Ook kan ik me niet helemaal herinneren wat thuis is gebeurd. Wat mijn vrouw verteld, herken ik niet.. ik kan mijn neus niet goed vinden met mijn linker arm.

Angst neemt toe. Metastasen in mijn hoofd? Een TIA?.of iets anders. Er wordt van alles  onderzocht.  Na ruim twee uur worden bepaalde onderzoeken herhaald. De druk op mijn borst is minder, maar de uitval blijft bestaan.

Tegen de ochtend worden we naar huis gestuurd. Uit Ct-scan van mijn hoofd,  longfotos e.d. kan niets worden bepaald. Als mijn vrouw het aandurft mag ik naar huis maar word ik vrijdag of maandag opgeroepen voor een TIA screening. 

Ik weet niet wat me te wachten staat. Het komt me niet goed uit. Ik mag tor nader bericht geen auto rijden en wil woensdag 2 oktober  eigenlijk gewoon naar de deelnemersdag maar alles valt of staat nu met de uitslag van maandag de TIA screening. 

18 reacties

Jeetje Paul das flink K daar hou je toch helemaal geen rekening mee ik hoop dat het niet zo ernstig is dat je de deelnemersdag moet missen begrijp dat die belangrijk voor je is ik ga duimen dat het meevalt sterkte .

Laatst bewerkt: 28/09/2019 - 14:44

Wat een schrik Paul. Snap dat nu alles even anders loopt maar Paul dit is nu toch even belangrijker, snap dat je baalt dat je de deelnemers af gaat missen. Heel veel sterkte en duim voor je dat het allemaal meevalt.❤️

Liefs Nonnie 

Laatst bewerkt: 28/09/2019 - 14:53

Niet voor de muziek uitlopen. Ik bepaal maandag of ik al dan niet kom op de deelnemers dag.

Laatst bewerkt: 28/09/2019 - 16:57

Hi Paul, 

Oef, dat is inderdaad schrikken, dat je uitvalsverschijnselen hebt! Je geeft aan dat ze uit de CT scan niks kan worden bepaald. Betekent het dat je geen hersenmetastasen hebt of gaan ze nog een MRI scan doen om dat uit te sluiten? Het lijkt alsof ze de kans het grootst achten dat het een TIA is. Misschien is dat - ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit zeg - nog het minste van alle kwaden. Alhoewel geen geval gelijk is, ken ik aardig wat mensen die goed hersteld zijn van een TIA. Desalniettemin zou het enorm balen zijn, aangezien je het al zwaar genoeg hebt 😓. Heel veel sterkte gewenst! Hopelijk trekken de uitvalsverschijnselen weg en is de uitslag maandag dusdanig gunstig dat je er woensdag toch bij kunt zijn. Ik duim voor je! 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 28/09/2019 - 17:47

Dank je Jessica,

Ik hoop echt dat ik maandag acceptabel bericht krijg. Zodat ik er woensdag gewoon ben.

Als ik vooruit kan heb ik ook de optie van de trein nog.

Dus, optimistisch, tot woensdag.

Laatst bewerkt: 28/09/2019 - 19:41

Hier zit je toch niet op te wachten, zeg. Kan er ook nog wel even bij, en natuurlijk komt het niet uit. Ik hoop en duim dat het niks bijzonders is, of het minste van alle kwaden die we kunnen bedenken. En dat je naar de deelnemersdag kan. Ik wens je gewoon alvast heel veel plezier daar.

Miranda X

Laatst bewerkt: 28/09/2019 - 19:46

Heftig de schrik en angst zal er wel behoorlijk ingezeten hebben. Gelukkig geen tumor in je hoofd.

Hopelijk gaat het wat beter en kun je naar de deelnemersdag. Misschien ook nog een optie met iemand meerijden.

Sterkte en misschien tot woensdag.

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 28/09/2019 - 21:44

Het is nu te vroeg in de ochtend, dat ik je vervelende bericht lees.Ook ik zit hier, omdat ik vergelijkbare problemen heb. Ik heb vorige week mijn hartmedicatie aangepast, die vrijheid heb ik van de dokter en dat heeft wat geholpen.

Het idiote is, dat mijn bloeddruk hoger is dan normaal. Ik heb geen hoge bloeddruk. Genetisch bepaald.Nu zit ik met een kwaad gezicht naar mijn bloeddrukmeter te kijken. Ik heb geen zin in een minder goed bericht. Kinderachtig, ik weet het, maar toch.

En weet je, ergens hoop ik, dat mijn hart het uiteindelijk zal opgeven. Betere dood, dan de oeverloze ellende van sterven aan een falende lever. Maar wat hebben we te kiezen? Niks.

Dit soort dingen  komt altijd onverwacht. Ik ben mijn koffer aan het pakken voor mijn derde laatste reis. En die wil ik graag nog maken. Ik wil ook nog naar de bijeenkomst van 2 oktober. Hopelijk zien we elkaar daar en kunnen we weer lachen over al ons gesomber. 

Sterkte maandag en hopelijk tot woensdag .... H

Laatst bewerkt: 29/09/2019 - 04:37

Henri,

Lachen helpt altijd. Ik somber weinig, maar begrijp wat je bedoelt.

Ik heb eigenlijk nog nooit pijn of ellende door de kanker direct gehad. Maar bijna altijd (operaties uitgezonderd) door indirecte gevolgen. Bijwerkingen chemo wel. Ook nu lijkt dit door chemo te worden veroorzaakt.

Ik ga er positief vanuit dat we elkaar woensdag zien.

Heb nog een mooie zondag. Met een glimlach.

Paul

Laatst bewerkt: 29/09/2019 - 09:11

Beste Paul,

Het was leuk om je even ontmoet te hebben. Een gezicht bij een loginnaam, zullen we maar zeggen. Mijn vrouw was onder de indruk van je verhaal. Ook dat is wat waard.

Maar ik begreep, dat je voortijdig bent afgetaaid. Kon je niet meer verder? Ik heb wel de hele reis gemaakt, maar het heeft moeite gekost.

Sterke en hoop, dat je lekker hebt uitgerust.... H

 

Laatst bewerkt: 03/10/2019 - 19:09

Wat een rot bericht, Paul. En weer die onzekerheid: wat is er nu weer aan de hand?  Ik hoop dat je morgen meer te weten komt en dat het meevalt. 
sterkte,

Tipo

Laatst bewerkt: 29/09/2019 - 09:32

Misschien een TIA en hopelijk eenmalig en zijn de klachten ook langzaamaan verdwenen! Ik ga met de auto woensdag (vanuit Nijmegen), als ik je op moet halen, bericht me dan. Een stukje om maar geen probleem! Sterkte XXX

Laatst bewerkt: 29/09/2019 - 18:49

Hè Paul wat naar voor je en die onzekerheid erbij potverdorie het maakt je onzeker en dat knaagt weer aan jouw mentale weerbaarheid. Vervelend.

Heel veel sterkte met het vervolg van weer een nieuw hoofdstuk!

Laatst bewerkt: 30/09/2019 - 21:30

O Paul, nu ik dit lees, weet jij de uitslag al. Wat een schok en wat een angst! Het is zoveel te  veel voor je dit er nog bij te hebben. We hopen op het beste!

Groetjes Hebe

 

Laatst bewerkt: 01/10/2019 - 20:04