Spanning in de aanloop naar de nieuwe uitslag

Het is de afgelopen drie maanden voorbij gevlogen. En toch ben ik pas de laatste twee á drie weken echt aan ontspanning toe. Een verloren tijd? Ik denk het niet maar meer een samenloop van omstandigheden.

Maar binnenkort krijg ik weer de uitslag van een CT scan en bloedonderzoek. Die onderzoeken doen me al lang niets meer, maar de wetenschap dat je kort daarna weer naar de oncoloog mag voor de uitslag ja, dat is andere koek.

Ik hoop zo dat me nog eens drie maanden behandelvrije periode wordt toegekend. (gunnen zal de oncoloog het me wel). Maar het risico dat het weer foute boel is, is ook zeer groot aanwezig. Zoals gewoonlijk geeft mijn lichaam geen signalen af, of ben ik nog steeds niet in staat om die signalen te voelen na ruim twee-en-een-half jaar. Ik ben bang voor een negatief scenario. Operatie, chemo, radiatie, .... alles is bij een negatieve uitslag mogelijk. Dus ja... Angst is een slechte raadgever. meestal kan ik deze buiten de deur houden maar zo kort voor de uitslag kan ik de mogelijke negatieve uitslag toch ook niet weghouden uit mijn gedachten.

Zoals ik me voel, kan het niet anders dan opnieuw een behandelvrije periode, maar ja mijn lichaam heeft me al vaker voor de gek gehouden en dus durf ik daar niet op te vertrouwen. 

Morgen bloedprikken, volgende week de CT scan en maandag erop de uitslag. Stiekem al nagedacht over een nieuwe vakantie..... zou ik mogen? 

18 reacties

God, Paul.... stressy week in het vooruitzicht. We bibberen een beetje met je mee, en duimen enorm voor die 3 maanden!

Heel veel sterkte!

Miranda X

Laatst bewerkt: 04/04/2019 - 22:54

Beste paul

Ik wens je veel sterkte toe in deze wederom onzekere periode, ik zit er zelf nu ook middenin en snap je gevoel van geen vertrouwen hebben op je gevoel en de spanning van de uitslag afwachten is de meest onzekere en frustrende tijd

Ik hoop voor jou op goed nieuws

Groetjes Daisy

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 03:45

Sterkte Paul met de komende weken. Ik heb ook altijd die stress maar meestal een dag voor de uitslag begint het.

Klopt het dat jou blogs ervaring werden uitgelicht op Facebook? Ik heb het gelezen mooi geschreven/verwoord.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 07:09

Alice,

Ik ben ambassadeur van kanker.nl waarmee kanker.nl o.a. mijn blogs en beeldmateriaal inzet voor promotie, ook op Facebook. 

Dank voor het compliment.

Mvg Paul

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 08:04

Ha Paul,

Spannend inderdaad. En ja bloed prikken en even in de CT vinden we de gewoonste zaak van de wereld.

Ik heb altijd wel na de CT zoiets van oh ja nu is de huidige status vanbinnen ergens opgeslagen op een server en gaat de komende week beoordeeld worden (meestal: Zoek de verschillen) hoe de situatie binnen in mij er aan toe is en wat er nu weer gebeuren moet om op de wellicht veranderde situatie te anticiperen.

Ik hoop voor je dat het gewoon lekker niks is en dat je nogmaals mag genieten van een vrijstelling.

Sterkte strijder!

Herwin

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 10:00

Hoi Paul. 

Wat een narigheid, al dat gewacht. Zo'n 'examen'periode, maar dan met je leven als inzet. Sterkte ermee. De zon probeert iig jouw gemoed hoog te houden. XX Joke en Tom. 

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 11:01

Die ct-scan, het is wat. Ik mag een week na jou, ik raak gelukkig, net als Alice, ook pas een avond voor de uitslag in de stress.

Ik kan me wel voorstellen dat je de afgelopen 3 maand niet meteen in de relax-modus was. Ik ga me suf duimen dat je er drie behandelvrije maanden bij krijgt en op naar die nieuwe vakantie! Sterkte XXX

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 11:04

Hoi Frie,

ik zou willen dat ik pas een dag voor de uitslag de spanning voel, maar helaas. op het moment dat de week van de controles is aangebroken is de spanning er. Ik vind het vooral lastig dat ik eigenlijk niet kan aanvoelen wat de uitslag is. Pas één keer heb ik een gevoelsmatige indicatie gehad en waarop deze was gebaseerd geen idee, een onderbuik gevoel....

Al vast veel sterkte in de aanloop naar je controles en uitslag

Dank voor je reactie 

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 11:59

Ja Paul we voelen allemaal met je mee en kennen in meer of mindere mate deze spanning dit is aan niet patiënten soms heel lastig uit te leggen duim voor je mee voor weer een behandel vrije zomer zou heerlijk zij  toch 

Laatst bewerkt: 05/04/2019 - 13:33

Sterke met die zenuwentijd. Ik voel met je mee.Ik zit ook in een drie maanden cyclus en, ondanks het feit, dat ik daar relatief relaxed in sta, vind ik het toch niet prettig.

Ik krijg wel bepaalde signalen, maar dat is volgens mij niet de kanker zelf, maar het gevolg van het slecht functioneren van de lever. En daar heb ik tientallen jaren ervaring mee.

Die kanker overleven? Dat zit er niet in. Dan zou ik helemaal uniek zijn. Ik ben eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in dat mijn (goede) kwaliteit van leven op peil blijft. Ander belang heb ik niet meer. Net als jij hoop ik, dat ik weer een leuke reis kan ondernemen.

Dus.. Met jou hoop ik, dat we nog een leuke reis kunnen maken..... H

 

 

 

Laatst bewerkt: 09/04/2019 - 12:36