Op de valreep toch weer naar het ziekenhuis in 2019

Ik had mijn voornemen (geen ziekenhuis meer in 2019) geuit met in het achterhoofd, die twee weken ziekenhuis-vrij red ik wel. Het was me bijna gelukt. Afgelopen vrijdag, gisteren dus, was ik bij de huisarts om mijn rug en pijn met uitstraling te bespreken. Hij vond het nodig om begin 2020 naar de neuroloog te gaan en vroeg of ik bezwaar had dat hij dit nu in gang zou zetten.

Niet wetende wat zou volgen dacht ik dat het wel zou moeten passen bij mijn voornemen, waar hij immers zelf mee heeft ingestemd.

De neuroloog ziet dit echter heel anders. Of ik toch maar even snel nog dit jaar bij hem langs wil komen. Hij vindt dat het dossier geen uitstel mag hebben en dus kan ik een werkdag na het voorschrift, aanstaande maandag, al terecht bij de neuroloog.

Waar komt deze haast nu weer vandaan. Nog mijn huisarts nog ik verwachten dat de pijn een direct verband met de kanker heeft en dus is er niets levensbedreigend. Waarom kan het dan niet wachten tot donderdag (2 januari) of vrijdag dezelfde week zodat ik me aan mijn eigen voornemen kan houden.

Nou ja het voordeel is dat ik er niet lang tegen aan loop te hikken en snel zal weten waarom de neuroloog haast heeft en wat hij verwacht aan te treffen in mijn "oh zo gezonde" lijf.

ik vind zelf juist dat ik meer energie heb dan maanden hiervoor, vermoedelijk mede door de pijnstilling en dergelijke maar toch. 

31 reacties

Hmmmm.... Toch weer even bijstellen, dat was ff niet de bedoeling. Tja, het is even niet anders en dan weet je het ook maar. Succes!

Liefs Nonnie šŸ’•

Laatst bewerkt: 28/12/2019 - 19:31

Het is te hopen dat het meevalt en dat je toch de jaarwisseling thuis hebtšŸ˜„ Heel veel sterktešŸ€šŸ€gewenst!       Ik vind je een sterk persoonšŸ‘šŸ‘

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 10:15

Ik ben gewoon thuis, weiger een opname o.i.d. met de jaarwisseling. 

Ik verwacht niet dat het zo'n vaart zal lopen. Ik reken op een eenvoudige aandoening als een ischias. Ik verwacht als vervolg stap een scan begin januari en daarna gewoon doorgaan met pijnstilling want een operatie is in mijn beleving geen optie en fysio heb ik al.

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 11:29

Sterkte! Hopelijk heb je wat meer duidelijkheid. Vaak is een operatie bij een hernia ook niet nodig. Veel wandelen helpt, als je dat lukt.
Hoop dat het nieuwe jaar goed begonnen is voor je!

Laatst bewerkt: 10/01/2020 - 11:32

Nu ik weet waar de pijn vandaan komt ben ik aanzienlijk rustiger en gaat het al ruim een bijna twee hele weken zonder incidenten. Mijn streven is minimaal de maand januari zonder gekke dingen. Wie weet, zou de eerste maand zijn sinds april vorig jaar dat er niets geks gebeurt. Morgen begint de nieuwe kuur dus afwachten.

Laatst bewerkt: 12/01/2020 - 10:55

En inderdaad, we zitten al op de 12e, dus je gaat de goede kant op Paul.
Sterkte met de nieuwe kuur.

Tom

 

Laatst bewerkt: 12/01/2020 - 14:28

Oh bleh, ik zou daar weer helemaal zenuwachtig van worden als artsen dingen met spoed willen doen. Ik hoop dat het niets ernstigs is Paul, wens je alvast succes. 
liefs Mirjam 

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 11:11

Ik wordt daar ook zenuwachtig van. Ik kan me er eigenlijk niets bij voorstellen wat de arts met spoed wil zien. Hij kan in 2019 toch niets meer doen, dus waarom geen uitstel tot begin januari? zal mogelijk met vakantie te maken hebben...?

Morgen weet ik meer. 

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 11:30

Paul, Wat je blij kunt zijn met een hernia! Ik heb m ook geregeld. Van de pijnarts heb ik een TENS apparaat gekregen, wat goed werkt bij rugpijn en uitstraling naar de benen.3x daags ben ik een half uur aan het TENS-en en de rugpijn is verdwenen.

sterkte! Groet Mirjam 

Laatst bewerkt: 31/12/2019 - 15:56

In de militaire wereld zegt men: "het eerste dat sneuvelt in een campagne is het plan de campagne". Misschien had die dokter wat ruimte en dat staat haaks op je eigen plannen.

Misschien kan je daar positief gebruik van maken, uitgebreid consult en zo. Als het niks blijkt te zijn, ben je weer gerustgesteld, niet waar?

Sterkte ermee en laat het vuurwerk met veel plezier tot u komen....H

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 11:26

Ik ga daar ook van uit. een geplande vakantie o.i.d. van de arts. Wat kan er in mijn lichaam nou misgaan???

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 11:31

Het fijne van plannen is dat ze altijd de soep in kunnen lopen, een betrokken arts die wil dat je het einde van het jaar haalt. Lijkt mij een goed begin van 2020

Sterkte Paul

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 11:33

Jakkes Paul. 

Ik hoor bij de zenuwachtige groep. Weten is rot, maar het ongewisse? Ik hoop wel dat je lekker thuis kan zijn met de jaarwisseling. Sterkte XX. Tom 

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 12:11

Oppassen dus met (goede) voornemens. Ik hoop dat het meevalt Paul en dat de haast met de vakantie van de arts te maken heeft. Ik wens je een rustige jaarwisseling, thuis!

Tom

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 15:11

Hoi Paul,

Wat een teleurstelling - tĆ³ch nog op de valreep van dit jaar naar het ziekenhuis. Ik kan me voorstellen dat er vragen door je hoofd spoken. Laten we er maar vanuit gaan dat deze ultrasnelle doktersafspraak volledig in jouw belang is. En dat is wat telt! Veel sterkte, Paul!

Hartelijke groet,

Carolina 

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 16:29

Waarom heeft die arts haast? Je denk het ergste, maar misschien zijn de dagen tussen kerst en oud&nieuw wel heel stil in het ziekenhuis. ā€œHeheā€, dacht die arts, ā€œeindelijk een klant! Dat patiencen de hele dag ben ik al zat. Dus doe maar nu, straks wordt het weer zo druk.ā€ Heb jij weer, een werklustige arts...

Maar zonder gekheid, doe maar een ischiasje en verder geen gedoe. Uurtje ziekenhuis en dan op naar de oliebollen en de champagne!

Miranda XX

Laatst bewerkt: 29/12/2019 - 22:51

Haha Paul heerlijk dat eigenwijze obstinate gedrag. Maar uiteindelijk toch beter dat je de neuroloog niet met een lege wachtkamer laat zitten.

Ik mag morgen (oudejaarsdag) ook nog even. Start kuur 12.

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 11:33

Beste Paul, snap je teleurstelling. Maar ja.... toch beter 1 x te veel dan te weinig...

Wens je een mooie jaarwisseling en een goed jaar 2020. Met niet al te veel gerommel in de glazen en zeker met voldoende rustmomenten om samen met je gezin van te genieten!

Groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 16:49

Jippie, ik heb een hernia. De reden van spoed was een vermoeden van botmetastasen.  In plaats van botmetastasen is het dus een hernia.

Ik heb vandaag een koninklijke behandeling gehad. De afspraak, MRI scan en uitslag binnen 3 uur geregeld.

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 18:42

Jippie Paul, da's goed nieuws .. nou ja, een hernia is ook niet fijn maar beter dan het alternatief waar ze bang voor waren. Vertrouw erop dat je de rest van het jaar ziekenhuisvrij bent ( !). 

Gezellig uiteinde, enne .. voorzichtig met vuurwerk :). 

Joke

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 18:57

Ohhh Paul, nog nooit iemand zo blij gezien met een hernia! Mooi nieuws en ben blij voor jou! 

Geniet van een mooie jaarwisseling en krijg meer goed nieuws en kracht voor en in het nieuwe jaar!

Groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 18:58

Jij bent toch ook snel tevreden hoor: eerst met een longontsteking en nu met een hernia! Maar nu wil ik eigenlijk een hele tijd niets meer van je horen of je moet goed nieuws hebben. 

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 19:28

Dat heb ik niet in de hand. Maar ik ben zelf ook wel klaar met alles de laatste 7 a 8 maanden. En toch kies ik voor die escalaties als ik nog wat langer mag leven.

Ik hoop dus met je mee, maar beloof niets.

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 19:48

Waar een mens al niet blij mee kan zijn.

Ook ik heb de angst van uitzaaiingen in de rugwervel gehad zie mijn blog van

 https://www.kanker.nl/ervaringen-van-anderen/blogs/met-volle-angst-voorā€¦

Ohh ik kan je vertellen dat ik ook blij met deze uitslag toen was.

Ik doe oefeningen elke morgen. Gekregen van mijn fysiotherapeut en kan je vertellen er kan geen pijnstiller tegen op. Ik hoop voor jou dat het ook goed gaat. Natuurlijk moet je jezelf wel in acht nemen maar er is mee te leven.

Liefs Aliceā¤

Laatst bewerkt: 30/12/2019 - 23:07

Ach, elk nadeel heeft zijn voordeel, zou de oude heer Cruyff hebben gezegd. Een koninklijke behandeling nog wel! Maar wat koop je ervoor. weer een dag verprutst.

Een goed 2020, met zo min mogelijk van dat soort voordeeltjes..... H

Laatst bewerkt: 03/01/2020 - 08:21

Longontsteking, hernia, als het dan moet, het zij zo...Ik had een zere voet. Rƶntgenfoto ("Ik wil niks over het hoofd zien", zei mn longarts), geen aanwijzingen voor botuitzaaiingen, jippie, de rest hoor ik al niet meer. Bijwerking, reuma, wat kan mij het schelen.

Extra tijd, dat kadootje,  dat is wat we willen. Een jaarwisseling en over een jaar ook weer. Knuffel, Paul XXX 

Laatst bewerkt: 31/12/2019 - 00:25

Een hernia... ook niet prettig maar het is wat het is. Hoop dat je een fijne jaarwisseling heb gehad. Op naar een nieuwjaar met nieuwe ervaringen, laat vooral de positieve hoogtepunten de overhand krijgen.

Liefs Nonnie 

Laatst bewerkt: 01/01/2020 - 11:05