Nieuwe ronde, nieuwe kansen (2)

Nadat we afgelopen donderdag de slechte uitslag kregen zijn we inmiddels wel zover dat er een vakantie is geboekt. Dus die beslissing is genomen.

Daarnaast ben ik ook weer zover dat ik het gevecht met volle kracht weer inga. Het kan niet zo zijn zijn dat mijn lichaam nog zoveel kracht blijft houden, dat past niet bij de diagnose, er moet dus een reden voor zijn. Mijn uitgangspunt is dat ik na, een nader bepaald aantal kuren, uiteindelijk toch weer mijn boterbriefje krijg voor drie maanden behandelvrijheid.

Ook zal ik niet direct na de eerst komende afspraak met de oncoloog starten met de behandelingen maar er eerst voor kiezen om een aantal zaken eerst af te ronden alvorens ik met de chemokuren start. Dit geeft me een beetje kwaliteit van leven waar iedereen, voornamelijk de mensen die niet ziek zijn, het zo makkelijk over heeft.

probleempje is wel dat ik een open wond op mijn teen heb, Voel ik niet door de neuropathie, maar een open wond en start van de chemo gaan niet zo best samen. "De huisarts moet dat maar oplossen", aldus mijn oncoloog. Door mijn besluit de start van de kuren uit te stellen tot begin juni is de kans dat de wond dicht is als de kuren starten wel groter.

Met andere woorden ondanks de uitslag van nieuwe en groeiende tumoren op zowel lever als longen:

  • Negativiteit over boord
  • Niet teveel piekeren
  • Nieuwe doel, mijn boterbriefje (drie maanden behandelvrij) voor het einde van van 2019!

Beste lezers, Dank voor jullie support! Tot na mijn vakantie, tweede week mei!

18 reacties

Hallo Paul,

het doet me goed, en ik denk hier velen met mij, dat je je eerdere koersvastheid weer terug hebt. Geen gezeur, zelf de regie, je bent met recht een van de ambassadeurs van deze site. Je beschrijft op een mooie en herkenbare wijze de struggels waar velen van ons mee van doen hebben.

Voor nu: fijne  vakantie

gr. Jack

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 16:07

Goed van je/jullie Paul. Misschien een zalf voor je waar Joke iig veel baat bij heeft bij haar kloofjes op jaar vingertoppen. Een zalf op honingbasis, los te koop in de apotheek. Anders ook bij de dierenarts. Weet alleen even niet meer hoe het heet. Stom hè, kocht het vanmorgen nog. Als ik er op kom, geef ik het alsnog door.

Weet het. Metrisan soft. Fijne vakantie.

XX, Joke en Tom.

 

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 20:31

Beste Paul, 

Geniet van je vakantie. Het is je van harte gegund. Zorg wel dat je teen goed dicht is bij aanvang van je volgende chemo. Mij heeft dit namelijk mijn teen gekost. 

Laatst bewerkt: 16/04/2019 - 07:29

Ga genieten, wat iedereen ook zo makkelijk zegt, maar ik gun het je/jullie van harte! Goede punten, die drie. Fijne vakantie en pas goed op jezelf XXX

Laatst bewerkt: 16/04/2019 - 11:07

Beste Paul ben blij dat je dit hebt besloten de regie zelf in de hand over de vakantie,die heb je voor de rest niet meer.Dat pakken ze je niet meer af.Ga genieten Paul ik gun het je zo....Hele fijne vakantie en we horen je wel weer😜

Warme groet Petra 🐣

Laatst bewerkt: 17/04/2019 - 11:50