De keuzes voor de behandeling

De vakantie zit erop (prima verlopen) en komende week volgt het behandelgesprek met de oncoloog.

We (ik) hebben wel de keuze gemaakt om pas in juni met de behandelingen te beginnen zodat we nog een aantal zaken kunnen afronden en nog wat zaken kunnen meemaken die duidelijk onder de noemer kwaliteit van leven vallen. 

Dit wel onder voorwaarden dat mijn bloedwaarden niet dramatisch zijn verslechterd in de afgelopen drie weken. Mocht dit wel het geval zijn dan laten we de behandelingen sneller starten. Maar stiekem hoop ik dat het me wordt gegund om de komende drie weken nog even behandelvrij te zijn. 

Daarna de behandelingen in, met als uitgangspunt dat ik voor eind 2019 opnieuw zodanig ben hersteld dat ik weer een behandelpauze mag meemaken van drie of zes maanden. Dat zou dan mijn derde onwaarschijnlijke herstel zijn, nog steeds niet dood!

Ook is nog niet duidelijk welke behandeling het zal worden. De oncoloog zou tijdens mijn vakantie overleggen met de patholoog of er alternatieve behandelopties zijn buiten Folfiri, want als het chemo wordt, zal het die kuur worden. Dus weer een Picc-lijn en weer een veertiendaagse cyclus. Ik zal wel meteen bespreken mocht het chemo worden dat ik, mocht ik de behandelingen te zwaar gaan vinden dat we de veertiendaagse cyclus vertragen naar een drie-weekse cyclus waardoor ik tussen de kuren meer herstelruimte krijg.

Gezien mijn conditie (wandelingen in Bretagne van twee Ć” drie uur) en levenslust (alles zelf uitzoeken en plannen) die we tijdens de vakantie volop hebben mogen benutten lijkt het haast onmogelijk dat de uitslagen van afgelopen testen op mij van toepassing zijn. Ontkenningsfase, nee, maar het voelt ongelooflijk dat ik eigenlijk niet voel dat ik ziek ben terwijl de uitslagen zo negatief  (volgens oncoloog) zijn.

een vraag die ik me de afgelopen tijd heb gesteld is wel, wat als ik nou eens geen behandelingen neem met mijn lichaam, hoe zou het proces zich dan ontwikkelen? Dit zou strak tegen het advies van de specialisten ingaan, maar toch ..... kanker laat je veel nadenken.

 

18 reacties

Ja Paul dat doet kanker met je ook in je behandel vrije periode die wij allebei mee hebben mogen maken blijft altijd de vraag wat als.......en wat dan. Hoop voor jullie dat je nog even drie weken lekker op mag laden zodat je er straks weer tegenaan kan ga voor je duimen . 

Laatst bewerkt: 05/05/2019 - 11:42

Wat ontzettend fijn Paul, dat je zoveel energie hebt. Alles kunnen verdringt de malaise  veel beter dan wat dan ook. Doe je ding, blijf GENIETEN (zouden ze zeggen) en ga niet voor het 3x is scheepsrecht, ga voor 30x is Paulsrecht. 

Laatst bewerkt: 05/05/2019 - 11:49

Tom, als dat lukt ga ik de Van Dalen vragen om het als nieuw spreekwoord op te nemen! Dat zou nog eens fantastisch zijn!

Dank

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 16:06

Fijn dat je van jullie van de vakantie hebben kunnen genieten Paul en ook mooi dat de batterij ā€˜Levenslustā€™ weer bijgeladen is.

Mijn dosering chemo is, na overleg, verlaagd met 20%. Ik vond de bijwerkingen, neuropathie, geĆÆrriteerde slijmvliezen en loszittende nagels te heftig worden. En ja het is een gok(je), maar we durven het aan na de scanuitslag ā€˜Stabiel ziektebeeldā€™.

Wellicht voor jou nog een optie, maar in principe doe je dat al met een vertraagde cyclus.

Over 10 weken hopen wij voor de duur van bijna 6 weken een rondreis te maken in Amerika. Ook hier speelt de overweging de kuur gedurende die periode te staken.

Succes met de afweging en een gezonde groet, Herwin

 

Laatst bewerkt: 05/05/2019 - 13:03

Dag Paul,

Fijn dat je genoten heb van je vakantie en dat je probleemloos zo lang kon wandelen. Geniet vooral van het niet ziek zijn en ik wens je heel veel wijsheid met nadenken.

Tipo

Laatst bewerkt: 05/05/2019 - 15:12

Wat fijn dat jullie hebben genoten.De duur van 2 a 3 uur lopen is voor velen hier niet weggelegd. Wat een goede conditie.šŸ‘

Hopelijk is je de andere 3 ook gegund voor je gaat beginnen.

Succes en veel kracht. 

Liefs Aliseā¤

Laatst bewerkt: 05/05/2019 - 16:53

Bewegen is ook goed. Ik train ook oncologiefysio conditie en krachttraining. Af en toe zakt mijn conditie maar dat was verklaarbaar. Kan nu alleen maar beter worden volgens de oncoloog. šŸ˜šŸ’ŖšŸ’ŖšŸ€šŸ€

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 15:17

Fijn dat jullie vakantie zo goed verlopen is en dat je er van hebt genoten. Sterkte met de overdenkingen en beslissingen.

Laatst bewerkt: 05/05/2019 - 18:36

Dus de vakantie is geslaagd! Prettig voor jullie, want je hebt altijd een kleine zorg, dat het niet helemaal lukt. Ben jaloers op je: Jij kan nog 2 Ć  3 uur lopen! Dat slof ik niet meer hoor! ik ben al redelijk tevreden, als ik het 30 minuten volhoud, zonder te moeten gaan zitten. Maar goed, jij bent ook meer dan 20 jaar jonger dan ik.

Wat mij opvalt, is, dat jij je sterk bezighoudt met de "technische kant" van het gebeuren. Ik heb dat naast mij neergelegd, alhoewel ik daar eigenlijk best wel geĆÆnteresseerd ben in dat soort dingen. Kost me teveel tijd, die ik door het feit, dat ik snel vermoeid ben, niet heb.

Maar goed, ik hoop voor je dat je die 6 weken vakantie in Amerika nog redt. Ik heb begin van dit jaar mijn tweede laatste reis gemaakt, naar Australiƫ. Mijn tweede, omdat ik na mijn eerste niet meer geloofde, dat ik nog een keer zou kunnen gaan. En misschien zit er nog een derde in, wie zal het zeggen.

Sterkte en keep on living! .... H

 

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 08:54

Je haalt maar gelijk eea door elkaar. Ik ga niet naar Australie, ik vlieg niet meer.

Maar dank voor de support.

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 12:52

Ach ja, oud warhoofd. Maar ik dacht werkelijk dat je van plan was om naar Amerika te gaan. 

Sorry en sterke ... H

 

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 20:05

Fijn dat de vakantie goed is verlopen. Ik hoop voor je dat je alles weer kan doorstaan. Ik vind dat je erg positief blijft . Alle goeds toegewenst 

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 09:44

Positiviteit schaadt nooit. Het is niet altijd vol te houden, maar negativiteit helpt je zeker niet verder, ondanks dat dat ogenschijnlijk vaker meer voor de hand ligt.

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 16:04

Wow Paul,  

Fijn dat jullie vakantie geslaagd is, positieve energie stroomt naar binnen!

Groot respect, behalve een sterke wil ben je blijkbaar ook gezegend met een sterk lijf, het is uiteraard hard werken zoals je aangeeft, maar je doet het toch maar. Dat is mooi meegenomen in deze fase.
Zoals al eerder aangehaald, er zijn altijd mensen die voor nieuwe statistieken zorgen. Er lopen op deze site een aantal blogs die daar van getuigen, die van jou hoort daar voor mij ook bij. Dat is voor ons, als lezer van deze blogs, ook een opsteker.

Twee van je drie doelen uit je vorige blog, negativiteit over boord en niet  teveel piekeren heb je zo te lezen goed voor mekaar op het moment. Nu nog het derde voornemen (drie maanden behandelvrij) voor het einde van van 2019.

Keep up the good work, sterkte en kracht wens ik je, het behouden van je eerste twee doelen en het behalen van je derde doel gun ik je,

gr. Jack

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 13:59

Jack, doelen zijn vaak haalbaar zolang je maar realistisch houd en binnen controleerbare termijnen. Lange termijn doelen kan ik me niet meer veroorloven. Maar korte termijn en positieve doelen moet lukken.

Dank voor de support Jack.

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 16:02

Zo, in ieder geval deze vakantie in de pocket. Heerlijk, Bretagne, zo prachtig daar en fijn wandelen langs de kust. Ik hoop er dit jaar of volgend jaar nog weer eens te komen.

Jammer toch, dat er altijd weer wat achteraan komt, twijfels, hoop, vrees, niet te beantwoorden vragen, onzekerheid, behandelingen.... Ik gun je fijne weken tot juni en hopelijk rust in het hoofd.

Miranda X

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 14:18

Mooi dat je die vakantie nog hebt kunnen doen, nu lekker nagenieten en laat de rest maar op je afkomen. Je kan er niets aan veranderen, dus van elk positief moment genieten samen met je lieve familie.

Laatst bewerkt: 09/05/2019 - 10:25