[1055] laatste week van 2e kuur

Afgelopen weekeinde hebben we mijn schoonmoeder naar een zorghotel gebracht. Voor mij zijn dit soort zaken altijd dubbel. Wat fijn dat ik mijn handen uit de mouwen kan steken en zoals door Carolina wordt aangegeven weer een bal in de lucht kan houden, gelijktijdig leg ik dan altijd de link naar mijn mogelijke toekomst. Inmiddels weet ik wel dat ik niets kan plannen. het proces verloopt toch altijd anders dan ik of wij gedacht of verwacht hadden. Dus moet ik dat snel weer los laten en gewoon helpen bij mijn schoonmoeder.

Gelijktijdig heb ik na de crematie van mijn vader nog geen tijd/ruimte gehad om een keer bij mijn eigen moeder langs te gaan. Vorige week was rustig, maar voelde ik me niet optimaal (zeg maar gewoon rot) onder de invloed van de kuur en de hitte. Deze week ga ik er ruimte voor maken. Ook zij moet alleen verder en dat vraagt moed, ook daar liggen de dubbele gedachten op de loer, maar nu vanuit het perspectief van mijn eigen vrouw.ook daar geldt dan dat vooruitkijken geen zin heeft.

Qua kuren ben ik gisteren begonnen aan mijn tweede week Lonsurf van de tweede kuur. Ik heb mijn inname wat aangepast en eet nu direct na de inname van de pillen wat in plaats van vlak voor de inname van de pillen. Ik heb gezien dat de instructies in Nederland en België niet op één lijn liggen en heb me derhalve deze vrijheid toegestaan. Voor mij lijkt het erop dat deze aanpassing me beter bevalt en dat ik minder last heb van de kuur, maar we hebben deze week ook geen veertig graden, wellicht dat dat ook een rol speelt.

Na Capox, twee kuren Folfiri en nu Lonsurf stel ik vast dat Lonsurf qua lichamelijk effect hoog scoort. Capox gaf me veel incidenten, Folfiri gaf me veel onrust, maar ik heb me bij geen van deze kuren zo slecht gevoeld als met Lonsurf. Aan de andere kant is de rust die Lonsurf met zich mee brengt een stuk beter dan beide andere kuren. Met Lonsurf kom ik slechts eens in de vier weken in het ziekenhuis. Alleen de laatste week van een vier-wekelijkse kuur kom ik in het ziekenhuis voor onderzoek en uitslagen.

4 reacties

Hoi Paul. Is ook alles maar achterelkaar hè. Je moeder, toekomstperspectief voor je vrouw....

Hadden we gisteren. Een nichtje van Joke. Net 25, begon te kwakkelen in mei, diagnose begin juni, en gisteren dus de crematie. Daar zitten we dan, tijdens de dienst. Zal Joke de volgende zijn? Praktische kant is die adressenlijst. Die is recent. 

Maar Joke gaat ook nu proberen om eerst Lonsurf in te nemen. Hopen dat dat beter te hachelen is. XX 

Laatst bewerkt: 30/07/2019 - 11:36

Een 'rommeltje' aan gedachten; lastig hè. Wel fijn dat je je hierbij beter voelt. Volhouden!

Laatst bewerkt: 30/07/2019 - 21:59

Jeetje het is verdorie ook wel heel veel 😩. Klotezooi. Ik vind je een bikkel. Je neemt die rommel toch maar weer in. Je gaat maar door. Je zult zeggen: ik heb geen keuze.... maar niet iedereen trekt dit. Je bent echt een bijtertje. Net als velen hier. Knuffel voor jou lieve Paul.

Laatst bewerkt: 30/07/2019 - 23:12