1 jaar kankerpatiënt

September 2016 kreeg ik de diagnose, darmkanker met uitzaaiingen op lever en lymfeklieren.
nu een jaar later werk ik 40 uur. Ik heb me voor 98% beter gemeld, een duurzaamheidstoets tot aan de eerste volledige controle moet bevestigen dat het haalbaar is. De komende controle bestaat uit, coloscopie , ct-scan en bloedtest. De uitslag volgt op 7 november.

spannend natuurlijk, maar ik voel me goed. Soms nog wat moe en futloos maar ik ben een eind op de goede weg. Afgelopen week had ik plots een verdikking onder mijn oksel wat direct resulteerde in paniek, lymfeklieren woekeren verder was de gedachte. Gelukkig niet!, een onschuldige bult voortkomend uit een ingegroeid haarzakje. Maar het toont direct de kwetsbaarheid aan, waar ik voorlopig mee heb om te gaan.

de reden voor mijn besluit om me zo goed als beter te melden is eigenlijk mijn omgeving. Nagenoeg iedereen die vraagt hoe het met me gaat koppelt daar een advies van voorzichtigheid aan vast. Het voelde alsof ze me ziek/kwetsbaar wilde houden. Natuurlijk is alles goed bedoeld, en toch..... Wat een last viel er van mijn schouders toen ik me "beter" melde.

gelijktijdig het ik besloten mijn functie te herdefiniëren. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik dat zelf kan doen, natuurlijk moet ik overleggen, maar toch ik heb de controle erover.
Wat ik ga doen en hoe ik het ga aanpakken weet ik niet, maar ik neem mijn besluit voordat ik de uitslag van de oncoloog heb ontvangen.

...... Tot een volgende blog

2 reacties

Dit klinkt goed. Weer grote stappen gezet tov jouw vorige blog. Wat fijn voor je. Ik was ook zo blij toen ik mij 100% arbeidsgeschikt kon melden. Uiteraard gelijk mijn collega's getrakteerd ( ik vier graag bijzondere momenten 😊). 

Wat ik ook herken is "de paniek" bij iets vreemds in /aan je lijf. Zo irritant dat je in doemscenario's denkt. Zou dat over gaan? Ik was nooit zo maar nu sla ik enigszins op tilt als er iets is. Grrrr... 

ik heb medio oktober dezelfde onderzoeken als jij hebt. 27/10 de uitslag. Spannend ( elke keer weer). Succes en we gaan voor een goede uitslag. Tot de volgende blog. Pauline
Laatst bewerkt: 20/09/2017 - 17:30
Pauline dank je wel voor je steun. Jij ook succes met de onderzoeken en je verdere herstel. Dat we, en onze lotgenoten, een mooie Kerst mogen hebben gebaseerd op een mooie uitslag.

Ik heb dat nooit gedaan, zover vooruit gedacht, maar nu loop je van moment naar moment en denk ik na over alles wat ik kan vieren.

Paul 
Laatst bewerkt: 27/09/2017 - 09:22