Uitslag

De tumor is weer aan het groeien zegt de oncoloog en wijst me op het bolletje wat zichtbaar is op de scan. Er flits een woord door mijn brein maar ik slik hem nog net in. Dan hoor ik ineens de stem van dr. Meijerink in mijn hoofd.... het is heel lastig de scan te beoordelen voor een oncoloog omdat het littekenweefsel gemakkelijk te verwarren is met de tumor.

Oké Jolanda herpak jezelf... geen paniek zeg ik laten we even wachten op de beoordeling van het Vu. Na mijn uitleg is de oncoloog het hier mee eens en gematigd positief. De radioloog die de scan ook heeft bekeken vindt het bolletje wel erg mooi rond voor een litteken. Ja zeg ik, dr. Meijerink is een kunstenaar.  

De uitslag van het maagonderzoek is nog niet binnen maar ik verwacht daar geen spannende dingen van, die rode vlekken kunnen gemakkelijk een irritatie zijn, de steken thv de lever kan heel goed een opstandig stukje darm zijn of een spier. Ik kijk de oncoloog verbaasd aan...zou hij mijn gedachten kunnen lezen of voor nu de handdoek in de ring gooien?

De bloedwaarden zijn weer goed en het beste nieuws, er zijn geen uitzaaiingen! Wanneer hoor ik de definitieve uitslagen vraag ik? Ik neem contact op met het Vu en bel u volgende week maandag zegt hij want u kennende zit u er bovenop en dan heb ik geen leven meer, met een knipoog. Nou ja denk ik, ik maak wel vrienden of niet???? Wat is het toch een schatje!

Terug gekomen bij mijn op de stoep geparkeerde auto haal ik opgelucht adem.... wegens drukte geen bekeuring. Pfffff, je zou er uitslag van krijgen.

Warme groet, Jolanda.

 

 

9 reacties

Ik weet niet wat ik hierop moet zeggen. Een weekje wachten dus! Jij blijft in ieder geval lekker positief. En de oncologen hebben vandaag hun dag, ik heb vandaag voor het eerst zitten janken bij mijn oncoloog, maar hij kreeg me ook aan het lachen weer. Mijn bloeduitslagen waren ook goed, ik mag morgen weer beginnen aan kuur 3. Dikke kus!

Laatst bewerkt: 12/11/2018 - 18:33

We hebben het eerder geschreven. Het vertrouwen, de onbevangenheid is weg. De gedachte "het zal wel niets zijn" is niet meer waar. Een weekje wachten, het zal wel.................

Laatst bewerkt: 12/11/2018 - 21:54

Hoi Jolanda geen uitzaaiingen is goed bloed ook, sterkte deze week volgende week een Olie BOL

Laatst bewerkt: 13/11/2018 - 02:40

Lieve Jolanda,

Wat een tegenvaller weer een week wachten en in spanning. Wat raar dat men eerst niet heeft geïnformeerd voor jou gesprek. Zou zoveel stress kunnen schelen. 

Sterkte en een dikke knuffel

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 13/11/2018 - 06:07

Ha lieve Jolanda,

wat ben je toch een dapper mens. Wat een onzekerheid allemaal weer. Ik wens je een goede "wacht week". Hou dat gematigd positieve gevoel maar vast tot het tegendeel is bewezen. 

Liefs 'Heleentje'

Laatst bewerkt: 13/11/2018 - 10:49

Ik krijg hier serieus hartkloppingen van. Hou dat vol, Jolanda, als er reden is voor bezorgdheid na alle uitslagen, is dat nog vroeg genoeg! Geen uitzaaiingen en goede bloedwaardes heb je alvast binnen! Dikke knuffel XXX

Laatst bewerkt: 13/11/2018 - 16:53

Jolanda. Wat is dat vervelend dat de uroloog toch een bolletje heeft gezien .wat betekend dat weer En wat kan er aan gedaan worden.Moet er dan weer bestraald worden? Het ergste is jouw kennende dat je elke dag aan herrint word. En rot is het dat je weer een opdonder krijgt.Je moet het zelf verwerken. Ik hoop dat je man en kinderen jouw ondersteunen.Ik kan jouw alleen veel sterkte wensen.

Laatst bewerkt: 26/11/2018 - 18:55