Optater

De telefoon gaat.... privenummer, daarmee wordt weer de komende periode bepaalt weet ik. Het heeft geen zin om er omheen te draaien dus ik verneem direct dat de tumor weer actief is. Ik blijf verbazend rustig want ik had me hier al op voorbereid. Ik luister aandachtig naar het plan wat mijn leven zolang mogelijk kan rekken. Een tegenvaller is het wel want ik had gehoopt met de Nanoknife nog zeker een jaar door te trekken voor de volgende. Uitgerekend zou ik dan al weer 4 jaar verder zijn na diagnose. Nu blijf ik steken op 2 jaar met een beetje mazzel.

Ik zie de diploma uitreiking van de jongste al aan mijn neus voorbij gaan maar nu is niet de tijd om er aan toe te geven. Op 4 december krijg ik de volgende scan en worden de tumormarkers geprikt en heel erg balen..... ik moet weer aan de chemo folfirninox. Zo geen zin in, vlak voor de feestdagen weer ziek en proberen een klein hapje naar binnen te schuiven. Ik ga toch overleggen of we de chemo kunnen uitstellen tot na de feestdagen want kwaliteit wil ook wat. De steken thv mijn lever heb ik nu wel een eigen verklaring voor.....Het goede nieuws, de Nanoknife kan worden herhaald maar eerst even aan de chemo bah. 

Er valt woede over me heen, die fuck kanker. Ik zal hem nog een flinke optater geven! Je gaat het dan wel winnen But Not Today en niet zonder slag of stoot. Alle wapens zal ik inzetten... ik heb alweer een site gevonden voor mensen die uitbehandeld zijn ( www.mytomorrows.com)  maar zover is het nog niet!

Ik besluit om het nieuws nog niet aan de jongens te vertellen eerst maar even de toetsweek achter de rug. Nu eerlijk zijn zou weer een dreun geven aan hun schoolresultaten. In de vakantie hebben we weer alle tijd om te verwerken. Ik verheug me op de kerst en neem me voor om weer uitbundig aan de gang te gaan met lichtjes.  

Warme groet, Jolanda.

 

19 reacties

Gloeiende gloeiende g*tverd*mme! De tranen springen me in de ogen, Jolanda, wat een #$%$Ā£@ ziekte is het toch. Ik wil van alles zeggen maar vind de juiste woorden niet. 

Als het kan, zou ik ook wachten met de chemo tot na de feestdagen. Er heel erg van gaan genieten als gezin, de hele boel versieren en zalig eten en drinken. En daarna de volgende ronde tegen kanker. Daarna een giga optater tegen het monster. 

Gvd Jolanda, het spijt me zo voor je. Hele dikke virtuele knuffel en heel veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 20/11/2018 - 15:17

ach lieve Jolanda wat een tegenvaller dit .....geniet heerljik vd feestdagen ,en veel sterkte ,lieve groetjes Marjo 

Laatst bewerkt: 20/11/2018 - 15:56

Genieten van het leven God dat valt zo zwaar,

Ik hoop dat Jij mag doorgaan zomaar een paar jaar.

Vechten vloeken en tieren, zo stinkend je best gedaan,

jij zit niet bij de pakken neer, nee jij, jij valt weer aan.

Geef magere Hein maar op z'n donder,

Ik gun het jou een bevochten wonder.

 

Laatst bewerkt: 20/11/2018 - 17:23

Lieve Jolanda,

wat een vreselijk k*tnieuws zeg. Wat Frie ook al zei, wachten met chemo tot na kerst als het even kan. Een hele warme lieve knuffel van mij.

liefs Kim ā¤ļøšŸ˜˜

Laatst bewerkt: 20/11/2018 - 18:43

Wat valt dit tegen, tranen rollen over mn wangen. Dit hadden we niet afgesproken! En dan die rot Folfirinox, niet mijn chemo, 3 keer gehad 3 keer ziekenhuis, een van de zwaarste chemotherapieen. Maar iedereen reageert anders. Ik weet niet of je hem uit mag stellen. Hij werkte wel bij mij. Wat is dit een rotnieuws bah. Ik ga voor je duimen de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Misschien kun je je een mail sturen naar Casper van Eyck, misschien kan hij je helpen. Hou vol en een dikke kus

Laatst bewerkt: 20/11/2018 - 19:01

Lieve Jolanda,

Wat een k- bericht.šŸ˜Ÿ Vreselijk moest het even laten bezinken.

Hier zit je niet op te wachten. Ik zit ook tegen een MRI op te zien. In een half jaar kan er heel wat gebeuren.

Maar zoals je al zei opgeven is geen optie. Toen niet nu niet.šŸ‘Š 

Ik hoop dat hij uitgesteld kan worden en dat je ondanks dit bericht kunt genieten van de komende maand.šŸŽ„šŸŽ

Liefs Alice šŸ˜˜šŸ˜˜

šŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ€šŸ€šŸ€šŸ€šŸ€

Laatst bewerkt: 21/11/2018 - 07:34

Lieve Jolanda.

Jakkes! Jakkes! Timing is nooit aanwezig bij die akelige sluipmoordenaar. Wat is wijsheid? 

We duimen en vragen om een wondertje. XX Joke en Tom 

Laatst bewerkt: 21/11/2018 - 20:45

 wat is het toch een *** ziekte! mijn man [43]  weet sinds jan 2018 ook dat hij alvleesklierkanker heeft, met uitzaaing in de lever onze kinderen zitten in dezelfde leeftijds fase, het is zon oneerlijk gevecht!

heeft 12x folfironox gehad, toen 8 weken "rust 'in de hoop dat de tumoren die licht geslonken waren wat kleiner zouden blijven maar helaas 8 weken rust was de max.. nu weer aan de chemo

gemcitabine in combinatie met NAB-paclitaxel want nu al weer folfironox is de snel.. durft de dokter niet aan..

 

"leven is een achtbaan maar ik hoop dat de achtbaan niet stopt'dat gevoel..

Laatst bewerkt: 23/11/2018 - 15:13

Wat een rotbericht. We zijn altijd bevreesd dit ook te moeten horen! Hoe ga je daarmee om? Groot gelijk, na de kerst en alles doen waar je toch een beetje blij van Wordt. 

hartelijke groet, Pauline

 

 

 

Laatst bewerkt: 26/11/2018 - 08:34

Dank je wel Jolanda voor de tip www.mytomorrows.com 

Ik wens je veel sterkte de komende tijd. Het zou fijn zijn als je de chemo over de feestdagen kunt tillen. Wij zitten midden in de nawerking van kuur nummer 7, veel bank/bed liggen, geen smaak en hondsmoe dus !

Morgen de scan en vrijdag weer een uitslag, erg spannend dus.

 

Groetjes, Erwin

Laatst bewerkt: 26/11/2018 - 19:53