Middelvinger

Vanaf vandaag leg ik mijn doodvonnis naast me neer. Ik ben het verplicht aan mezelf maar ook aan lotgenoten voor wie het einde van hun pad in zicht komt, om de tijd die ik nog heb te besteden aan het leven. Klaar met het gepieker en strak van de zenuwen staan voor ieder bezoek aan het ziekenhuis en iedere scan. No time to waste!

Ik heb er geen invloed op hoe mijn ziekte zich zal ontwikkelen, het kan kort duren of lang maar dat de klok tikt is zeker. Deze ochtend heeft de oncoloog al weer uitgesproken dat er een mogelijkheid is dat mijn tumor door de maagwand heen groeit gezien mijn tijdelijke zwarte ontlasting. Ik opper de mogelijkheid dat ik gewoon te veel drop heb zitten snaaien. Het voorgestelde onderzoek heb ik dus vriendelijk afgewezen. Ik ben gestopt met het plunderen van de droppot en zie al resultaat.

Ik laat me niet meer gek maken en wacht rustig de scan en de uitslag af en neem het zoals het komt. Ik voel me redelijk goed en kan nu nog van alles, ik laat voor nu de kanker niet meer regeren. Het heeft al genoeg kapot gemaakt en zal op termijn weer zijn lelijke kop laten zien.... maar nu even niet! Ik pak tussen de behandelingen door het dagelijkse leven gewoon weer op en doe net of ik nog een toekomst heb. Ik steek een grote middelvinger op naar die K***kanker en pluk de dag.

Kom maar op met die scan....

Warme groet, Jolanda.   

20 reacties

You go girl! Het beste wat je voor jezelf kan doen. Loslaten en pakken wat je pakken kan. Het leven is vandaag.

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 14:55

Ik geef drop ook vaak de schuld en zou willen dat hij mijn poep zwart maakte, bij mij is hij namelijk erg licht, maar dat zou bij mij niet meer veranderen. Ik vind het knap dat je er zo mee om kunt gaan en begrijp je helemaal. Leef je leven en o wat haat ik die k.. kanker. Wanneer is je scan? Dikke kus

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 15:42

Wauw je zegt tussen de behandeling door. Dus je stopt niet definitief met de chemo? Begrijp ik dat goed?šŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ€šŸ€šŸ€šŸ™

De dood en de kanker houd mij niet zo bezig. Wel voor de scan dan voel ik van alles. Maar verder ga ik er altijd van uit" het is mijn tijd nog lang niet" of vraag advies šŸ˜‰

Liefs Aliceā¤šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 18:11

Ik ben al gestopt met de chemo. De uitslag van de scan bepaalt of ik nog een keer Nanoknife kan krijgen. We gaan het zien voor nu aansterken en energie opbouwen! X

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 19:12

M'n psych zei vanmiddag dat ik stoer ben. Jij ook! We moeten elkaar nog ontmoeten, we moeten nog naar Metallica, ik hou je er aan hoor. Nog niet opzien tegen die scan-uitslag, als het nodig is, heb je na de uitslag nog tijd genoeg voor zorgen. Maar misschien is het niet nodig.. Pluk de dag, ja!

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 18:37

Yeah headbangen...wel met oordoppen.  Lol. No worries, we zijn allemaal vetcool en stoer! X

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 19:14

Ik ben donateur geworden van het Radboud Oncologie Fonds en in hun nieuwsbrief las ik over Dr. Erik Aarntzen en zijn project 'breek de barriere' : een nieuwe lokale en gerichte behandelmethode voor alvleesklierkanker. Geen idee hoe zoiets werkt, maar zou dat wat kunnen zijn?

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 19:54

HopešŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ€šŸ€šŸ€ deze heb ik o.a. in de gang.ā¤

Laatst bewerkt: 13/02/2019 - 20:39

Stoer Jo-ke, het blijft zwaar klote maar je hebt wel gelijk. Enfin, hebben we het aan de telefoon over gehad hey. Heb jij nu al een kaartje voor Metallica of niet?

\,,/ Marc

 

Laatst bewerkt: 18/02/2019 - 15:07

Lieve Jolanda. Ik lees dat je verstandig bent geworden. En dat je nu  belangrijker vind zolang je leeft aan je kinderen denkt en je man.Die hebben het moeilijker als jouw. Ja ik weet wat je voelt ik denk ook wat gaat er verder met die kanker.ik heb toen al geschreven dat je bezig blijft doen .want denken daar word je gek van. Veel liefs van Goya of Wim.

Laatst bewerkt: 15/02/2019 - 09:35

That's the spirit! What a fierce woman you are! Geweldig Jolanda, om even een plat Haags woord te gebruiken; pleur op met the rollercoaster elke keer! Trek een lange neus en leef! Je bent voor iedereen hier een inspirerend mens! Wauw!

Trek de stoute schoenen niet meer uit, he!

groetjes uit een zonovergoten Voorburg

 

 

Laatst bewerkt: 18/02/2019 - 12:41