Voluit Leven

Voluit Leven 
In januari schreef ik dat ik met dit mindfullness leerboek was begonnen. De doelstelling is, ondanks alle tegenslagen, voluit te leren leven. Op advies van mijn psychologe ben ik hiermee begonnen. Met het boek..... dat voluit leven is me nog niet gelukt, maar ik geef het een kans. In hoofdstuk/week 1 stel je jezelf de wondervraag. Wat wil ik met het leven? Ik zal je een voorbeeld van mezelf geven. 
"Als ik minder in mijn hoofd zou zitten en al die gedachten er niet zouden zijn, dan zou ik beter kunnen slapen en minder angst ervaren".
Zo maak je 5 wondervragen over jezelf om te kijken wat er volgens jou moet gebeuren om die zware rugzak lichter te laten voelen. Zo leer je om meer bewust te worden van wat je zou willen doen als je niet wordt geremd door je leed. 
Het boek behandeld 1 hoofdstuk per week.... althans dat is de bedoeling. Ik ben nu ruim een maand bezig en bezig met hoofdstuk/week 2. Ik ga langzamer dan ze aangeven maar.... ik ga vooruit. In mijn eigen tempo. 
Hoofdstuk 2 gaat over je favoriete vermijdingsstrategieën. Nou, daar heb ik er wel een paar van..... maar die deel ik de volgende keer. 
Fijn weekend. 
Liefs Bianca 🍀