De thuisdokter......

Ik ken mijn lijf..... iedere vierkante centimeter.  Ik voel ieder nieuw bultje op mijn hoofd. Zie iedere nieuwe sproet, moedervlek, ouderdomsvlekje en wratje.  In bad gaan of onder de douche gaan is altijd tweeledig..... ontspannen, maar ook mijn body scannen....keer op keer.
Van iedere nieuw plekje maak ik een foto. Zo weet ik welke nieuw is en welke er al even zit.... ik ben mijn eigen huisdokter...... als het niet goed is dan weet ik dat meteen. Geen twijfel mogelijk. Dan volgt de afspraak bij de dermatoloog en begint het hele ziekenhuis traject. Ik ken het binnenste buiten..... van links naar rechts en van onder naar boven. 
Ik onderga het.... pak mezelf weer op en dan begint alles weer van vóóraf aan...... want dat er weer nieuwe plekjes komen is zeker..... wanneer? Geen idee..... ze overvallen mij keer op keer..... en elke keer hoop dat het de laatste is geweest..... tegen beter weten in. Maar mij hoor je niet klagen, niets van dat. Want ik ben er nog en heb een morgen waar heel veel mensen met huidkanker geen zekerheid hebben dat die morgen er komt......
Zorg goed voor je huid.  Het is je grootste en kwetsbaarste orgaan dat je hebt..... liefs Bianca