De LATER poli

De LATER-poli
Ken je die?  De LATER poli.  Speciaal voor volwassenen die kinderkanker hebben gehad. Ik kom ook op deze poli, eens in de 2 jaar. Volgend jaar mag ik weer. Je wordt dan van top tot teen nagekeken. Bloed, hart, longen, echt alles wordt gecontroleerd. Twee weken later krijg je van alles in een keer de uitslag. In 2020 was mijn eerste keer op de LATER poli. Uit mij bloedtests bleek toen dat mijn waardes van mijn nieren, lever en schildklier afweken. Niet zoveel om er iets aan te moeten doen maar wel om vanaf toen dit een keer per te laten checken. En volgende week is het weer zover. 
Urine inleveren, bloedprikken en de schildklier laten "voelen".
Stelt echt niets voor..... maar jeetje.... het voelt als of ik een slechte uitslag ga krijgen. Ik kan er niets aan doen, het gaat vanzelf. En als ik dan de uitslag weer heb gekregen en alles is hopelijk goed dan wacht al de volgende uitdaging. Half jaarlijks onderzoek dermatoloog. Ik leef van onderzoek naar onderzoek, dat doe ik al jaren. Ik probeer het soms los te laten, en voor korte tijd lukt dat best. Maar als ik dat maar heel even loslaat is het er weer....... dat domme onrustige gevoel, de angst, de onzekerheid. Zal het ooit wennen?  Ik denk het niet..... zal ik er ooit mee leren omgaan?  Ik doe in ieder geval mijn best. 
Liefs Bianca 💙 

1 reactie

Wat een leven vol ziekte heb je gehad joh. Tja. In de trein en meerijden. Ook wel weer heel goed dat je in de gaten wordt gehouden. M maar ja...steeds weer spannend.

Veel sterkte!

Laatst bewerkt: 29/01/2021 - 22:10