Smeer 'm...

Woensdag 16 februari was ik weer in Leiden voor een onderzoeksdag. Nou, dag... ditmaal was het allemaal niet zo uitgebreid en was ik in anderhalf uur klaar. Weinig bijzonders om hier te vermelden want er werden alleen enkele ook bij eerdere bezoeken uitgevoerde onderzoeken gedaan.  We hadden amper tijd om weer even bij te praten, bijvoorbeeld over de vakantie die dr. Wind had gehad ;)

De afgelopen weken heb ik driemaal in de week gesmeerd. Of beter, mijn lieftallige eega alias Smeerkees doet dat want sommige plekjes kan ik nou eenmaal vrijwel onmogelijk voldoende nauwkeurig zelf doen, zoals een paar kleintjes vlak onder mijn bil achter op mijn linkerbeen. Ik had, in navolging van de instructies die ik had ontvangen, haar op het hart gedrukt vooral dun te smeren. Dat bleek wel wat erg dun geweest te zijn want bij het wegen van de tube bleek dat er slechts 4 gram was verbruikt. Of ik haar maar wilde vragen dat net iets minder dun te gaan doen? Ook 'mag' dat vanaf nu dagelijks. 

Of dat nou lag aan het wel erg dunne smeren of dat ik gewoon niet zo snel reageer op dit medicijn maar er was nog maar weinig verschil te zien met vorige keer toen ik nog niet had gesmeerd. Elk nadeel heeft zijn voordeel; gelukkig heb ik ook totaal geen last ondervonden van (soms nare) bijwerkingen. Eens zien wat er de komende weken eventueel gaat veranderen. Op 16 maart staat de vierde onderzoeksdag weer op de agenda, met een verwacht tijdsbeslag van drie uur.

 

1 reactie

Iets te vroeg gejuicht helaas. Daags na het plaatsen van dit blog kreeg ik toch wat last. De plekken begonnen wat vurig aan te voelen en fel rood te verkleuren. In overleg met het behandelteam toch maar even wat gas teruggenomen en een paar dagen niet met Ledaga maar alleen met koelzalf (in mijn geval uierzalf) gesmeerd om de plekken wat tot rust te laten komen. Waarschijnlijk was de overgang van driemaal in de week naar dagelijks en van ultradun tot iets minder dun smeren toch te abrupt. Gelukkig waren de plekken al na een paar dagen weer voldoende tot rust gekomen zodat we het dagelijks smeren konden hervatten. Inmiddels ben ik weer een kleine twee weken verder en wat blijkt.... het werkt! De oorspronkelijk grootste plek (zie foto van 2 maart) is duidelijk kleiner geworden. Het donkere vlekje is waar in januari een biopt is uitgenomen, dat lag toen duidelijk in een verkleurd stuk dat nu nog nauwelijks waarneembaar is. De andere plekken tonen ook duidelijk tekenen van verbetering. Ik ben erg benieuwd wat ik volgende week woensdag te horen ga krijgen.

Laatst bewerkt: 08/03/2022 - 08:12