We moeten door

Vandaag is het alweer een week geleden dat ik mama voor het laatst zag, haar voor het laatst aan kon raken en voor het laatst heb gezegd dat ik van haar hou. Jeetje wat vreemd 😥

na een dagje rust heb ik vrijdag met mijn vader het financiële deel geregeld. Mama had op haar laatste dag perongeluk de bankpas geblokkeerd omdat ze de code niet meer wist.. dus alles opnieuw aangevraagd en we konden eindelijk weer overal bij. Mama had een briefje gemaakt met toestemming voor de financiën voor mij en voor mijn vader. Daardoor ben ik ervan uitgegaan dat ze wilde dat ik mijn vader help... nou dan doen we dat. Ik ben 3 uur bezig geweest met alles bellen, mailen en chatten. Maar alles staat nu op pa zijn naam.. een grote geruststelling was dat hij het in zijn eentje ook goed red. Nu maar hopen dat tie geen gat in zijn hand heeft. 😜 mama heeft al die jaren alles geregeld qua financiën en ze heeft het ook heel netjes achtergelaten. Het adres van mijn vader stond bij de bank zelfs nog op het adres waar we in 2001 woonden. 😂 maar gelukkig is alles nu geregeld. 

Vrijdag heeft opa weer een scan gehad van zijn lymfe en zijn longen. Lymfe was 22 mm kleiner en de verwachting is dat het met de bestraling helemaal zal verdwijnen. Longen waren ook schoon, gelukkig, want opa was afgelopen week erg benauwd, hij is zelfs niet op mama haar uitvaart geweest, zo beroerd was hij. Waarschijnlijk speelt zijn copd op door vermindering van zijn conditie...

mijn schoonmoeder was er ook niet trouwens, het was veel te confronterend voor haar, toen mijn man een foto liet zien van de bloemen raakte ze al in paniek, dus een verstandige keuze van ze om niet te komen. 

De dagen gingen eigenlijk best snel. Zaterdag de verjaardag van mijn nichtje gehad, het moment dat mama nog zo graag mee had willen maken. Het begon best goed, gezellig, tot ik pa in de tuin zag in zijn eentje.. ik er naar toe, zat tie te huilen, dus ik ook huilen natuurlijk... het was de eerste gebeurtenis waar mama niet meer bij was, dat was echt heftig.. ik ben daarna ook vrij snel naar huis gegaan want ik kon me niet meer inhouden.. heb derest van de zaterdag echt continu gehuild.. 

Wij hadden in mei een vakantie gepland samen met mijn schoonouders, dit is verzet omdat mijn schoonmoeder met de chemo moest starten. Ik heb de vakantie begin augustus afgezegd want ik wilde mama niet voor twee weken achterlaten, wat als het haar laatste weken waren? Wat als er wat gebeurde als ik weg was? Het is 10 uur rijden dus je bent niet zo ff terug. Ik heb nu dus ook afgelopen weekend besloten om toch weer mee te gaan.. 13 september gaan wij even een weekje naar Oostenrijk met mijn schoonouders, honden gaan lekker mee. 

Oja volgens mij heb ik mijn hond niet eerder genoemd. In ieder geval niet uitgebreid. Wij hebben nu twee jaar onze hond, een Mechelse herder. Ze heet Sacha en ze is echt ons kindjes. Vooral om dat onze toekomst qua kinderen erg onzeker is, word Sacha ook zo behandeld. 😂 ze is echt een verwend nest, maar geeft ons veel steun en liefde terug 

ik heb van de uitvaart 3 bloemstukken mee naar huis genomen.. kon ik er bof even van genieten. Twee van de drie stukken zijn nog mooier geworden! Bloemetjes kwamen nog meer uit.. dat gaf mij een goed gevoel. 

3 reacties

Fijn dat alles afgehandeld en geregeld is. Dat klinkt zakelijk en dat is het natuurlijk ook, maar het geeft rust. Dan is er tijd voor rouw en de emoties die daar bij horen, zonder dat die regeldingen in de weg zitten.

Goed plan om mee te gaan naar Oostenrijk. Proberen je hoofd wat leeg te maken in dat mooie land, je lieve hond ook mee, fijn. Ik wens je de best mogelijke vakantie!

Laatst bewerkt: 11/09/2019 - 10:28

Lief! Danku wel, we gaan er iets moois van maken, met een lach en een traan 🧡

Laatst bewerkt: 11/09/2019 - 13:13

Lieve Lotte,

Ik hoop dat je de dagen een beetje door komt. Helaas komt er nog veel meer op je af qua financiën en allerlei ellende.

Mijn aanbod staat nog steeds, ik heb het gevoel een paar weken 'voor te lopen' op je. Zie veel parallellen. 
Mocht je even van je af willen praten, of hulp nodig hebben. Benader me dan of via een bericht of via mijn email wat ik een paar topics terug heb geplaatst.

Heel veel sterkte,

Liefs Ray

Laatst bewerkt: 15/09/2019 - 22:34