Dag lieve mama

Nou mam, nu bent u er al weer een week niet meer.. gister hebben we voor de aller laatste keer afscheid van u genomen.. ik hoop zo dat u het mooi vond. Al die mensen, papa vroeg nog aan me: waar komen al die mensen vandaan? Nou pa, dat weet ik ook niet. En die bloemen mam, bizar gewoon.... echt een bloemenzee was het. En onze woorden, Ricardo en Denise spraken zelf, maar ik kon dat niet en heb het laten doen.. hopelijk maakte dat het niet minder mooi.

dit is het stukje wat namens mij gezegd is op mama haar crematie:

Voor mijn super mama, 

 

Nou mam, waar moeten we toch eens beginnen?

Allereerst wil ik zeggen dat ik gigantisch trots op u ben.

Want jeetje wat een kracht heeft u getoond de afgelopen anderhalf jaar. 

U bent zo positief gebleven, want ja morgen ging het vast beter. Dit heeft u zo verbazend lang volgehouden. Tot u besloot dat het genoeg was, waar wij allemaal compleet achter stonden. 

Ik ben blij dat ik vanaf het moment dat u in mei in het ziekenhuis kwam, ik de kans had om elke dag bij u te zijn, te helpen waar ik kon, dat ik thuis ook een stukje zorg op mij kon nemen, en dat ik de laatste nacht dat u wakker was, bij u kon blijven.. ik ben blij dat u bij ons bent gebleven al die tijd en dat wij alles zelf voor u hebben kunnen doen. 

Ik wil dat u weet dat ik alles met heel veel liefde voor u heb gedaan, en natuurlijk nog meer had willen doen.

 

Net als zoveel andere dingen, al is het maar even samen naar de markt, of op zaterdag avond langs oma Netty, samen met Denise in de twingo op pad, lekker mee bleren met de muziek, want ja, er was toch niemand die ons kon horen, of met opa en oma naar de zwarte markt. Al is het maar nog even uw stem horen, even bij u zijn, u vasthouden, of gewoon een appje sturen. Wie bel ik nu als ik weer eens niet weet hoe ik eten klaar moet maken? Of als ik weer iets met wassen heb verziekt.. 

Wat zal alles nu anders zijn, gelukkig hebben we mooie herinneringen gemaakt. Samen naar de hoofdstad om naar UB40 te gaan, met Denise samen naar Sam Smith, wat waren we blij dat we dat konden gaan doen he! 

Of op vakantie met Ron en ZoĆ«.. Allebei voor het eerst in het vliegtuig, geen arm meer over aangezien u die fijn kneep.. Maar wat was het een mooie vakantie en ik had het voor geen goud willen missen. 

We hebben zulke leuke en mooie dingen gedaan. Tuurlijk waren er ook mindere dingen maar u deed altijd uw best om het zo goed mogelijk te maken. 

 

De afgelopen maanden waren heftig, ze waren zwaar voor u en toch ook voor ons. U heeft alles gedaan wat u kon en daar heb ik erg veel bewondering voor. 

Ik ga u enorm missen, maar het is goed zo, het gevecht is over. 

En maak u geen zorgen, we zorgen goed voor elkaar. En vooral voor papa, die is in goede handen bij ons. Zoals u wilde, ben ik hem al met alles aan het regelen 

Ik hou van u, voor altijd. 

Lotte

het was een mooie dienst. We hebben ons best gedaan om het zo goed mogelijk te doen en als ik iedereen moet geloven, is dat best gelukt 

7 reacties

Lieve Lotte,

Wat heb je een prachtige brief aan je moeder geschreven, recht uit je hart!

Ik wens je veel sterkte en kracht om het verdriet een plekje te geven, doe dit samen met je familie, haal de mooie herinneringen naar boven en hou vast!

Liefs Roos 

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 13:08

Wat een mooie brief Lotte, recht uit het hart. En inderdaad en prachtige bloemenzee. Sterkte ā¤ļø Xx Kim

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 19:48

Lieve woorden voor je moeder!! Ze zou vast heel erg trots op je zijn!

Veel sterkte met het gemis lieve Lotte!

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 21:20

Lieve Lotte, wat een mooie woorden. Jullie hebben het goed gedaan, jij hebt het goed gedaan. Heel veel kracht en sterkte met het verlies van je moeder! XXX

Laatst bewerkt: 05/09/2019 - 23:25

Heel warm en mooi, jouw toespraak. Jullie hebben je moeder een prachtig, waardig afscheid gegeven.

Veel sterkte verder met het grote gemis,

Hanneke

Laatst bewerkt: 06/09/2019 - 13:13

Lieve Lotte,

Allereerst wil ik je condoleren met het verlies van je lieve moeder... wat hebben jullie een heftige tijd achter de rug! Als ik jouw verhaal zo lees, valt jouw grote liefde voor je moeder direct op. En wat heb je een mooie afscheidsbrief geschreven! Je bent heel trots op je moeder, op hoe ze de afgelopen zware periode heeft doorstaan. Maar wat heb je haar daarin op een prachtige manier bijgestaan. Je moeder zal ongetwijfeld heel trots op jou zijn!! Heel veel sterkte en warmte van de mensen om je heen gewenst, Lotte! 

Hartelijke groet,

Carolina 

Laatst bewerkt: 07/09/2019 - 17:10

Wat een super lieve woorden, Carolina! Bedankt, ik heb voor mijn gevoel alles gedaan wat ik voor haar kon doen.. 

heel erg bedankt. 

Laatst bewerkt: 11/09/2019 - 05:16