De dagen erna...

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de reacties. Dat doet mij erg goed.

op dit moment ligt mama in een rouwcentrum. Dit is 3 minuten lopen van mijn huis, dus ik ben tot nu toe ook vaak bij haar geweest. Vrijdag hebben de kinderen samen de verzorging en aankleding gedaan. Dat was fijn om dat ook nog voor haar te kunnen doen. 

Ik en mijn zus hebben de sleutel van het rouwcentrum dus als een iemand bij haar langs wil, gaat zij of ik mee. Het is alleen voor familie of mensen dichtbij staan. Er staan al wat bloemen bij haar en morgen worden al onze rouwstukken bij haar gebracht... we hebben allemaal mooie dingen uitgezocht, dat is echt wat ze had gewild.

woensdag is de crematie, ik zie er eigenlijk wel  tegenop, tot nu toe is het eigenlijk een beetje onwerkelijk.. ik sta naar haar te kijken maar wacht tot ze wakker word... of even beweegt, het is zo vreemd šŸ˜„

mijn zus en ik regelen alles.. dat is aan ons overgelaten en gek genoeg gaat het best goed. We staan er allebei hetzelfde in en dat is natuurlijk erg fijn. 

3 reacties

Wat mooi dat jullie in de gelegenheid zijn om dit zo mooi en respectvol te regelen. Natuurlijk zie je tegen de dag van morgen op, maar dit hoort bij de afsluiting van je moeders leven en jullie regelen het zo mooi. Dat je vaak naar je moeder toegaat is goed, mijn vriendin deed dat ook bij haar moeder en heeft haar naar eigen zeggen goed gedaan en geholpen bij het verwerken van haar verdriet. Jullie hebben nog een lange weg met veel verdriet te gaan, maar over een tijdje komen de mooie herinneringen op de voorgrond. Zo gaat dat met verdriet, eerst is het rauw, scherp en doet het pijn. Later wordt het verdriet, dat altijd bij je zult horen, zachter, beter te dragen en zal je in staat zijn om, al dan niet met een traan,  mooie herinneringen over je moeder op te halen. 

Lieve Lotte, sterkte voor morgen.

Liefs Roos 

Laatst bewerkt: 03/09/2019 - 14:29

Och lieve lotte,

wat doet dit me zeer te lezen. Ik weet helaas waar je door heen gaat.

Je hebt het goed gedaan. Blijf bij jezelf. Doe waar je je goed bij voelt.

En mijn aanbod in de reactie op je vorige blog staat nog steeds.

Sterkte woensdag. Als je voor die tijd wat kwijt wil aan een ervaringsdeskundige. Neem dan contact met me op.

Liefs Ray

Laatst bewerkt: 03/09/2019 - 16:38

Lotte, wat fijn dat jullie de laatste zorg zelf gedaan hebben, en ook nu de regie hebben. Je moeder heeft rust nu, merkt nergens meer wat van, het verdriet en gemis is van jullie en van jullie alleen. Hopelijk helpt dat een klein beetje; ze heeft geen pijn meer. 

Heel veel sterkte morgen! XXX

Laatst bewerkt: 03/09/2019 - 19:45