Mama, wat bent u sterk zeg!!

Dinsdag 6/8

ik kom smorgens bij mama binnen, geen reactie, ze slaapt dus nog... nou oke, lekker blijven slapen. Ik ondertussen rustig haar vogeltjes verschoont.. geen reactie. Ik probeer heel zachtjes te doen maar aangezien ik nogal lomp ben, gaat het dan juist niet goed en ik laat een aantal keren wat dingen vallen.. geen reactie... ze blijft maar slapen, benen schokken, handen zijn erg onrustig, ze ligt elke keer te tikken op het doosje met tissues en de afstandsbediening heeft ze regelmatig in haar handen terwijl ze slaapt... contact met de huisarts gehad want het zat me niet lekker, ik heb meerdere keren moeten kijken of ze nog ademde omdat ze af en toe heel eventjes stopte ...

nou 11:30 word ze wakker, ze gaat wat rechter op zitten en ja, is gewoon wakker, gevraagd of ze wat wilde hebben, maar ze hoeft niets.. ik gevraagd of ze gewassen wilde worden want de thuiszorg kon elk moment komen, nou die stond nog geen minuut later aan de deur, maar wassen wilde ze niet, te vermoeiend nu.. 

12:45 komt de huisarts, die maakte zich toch wel zorgen nadat hij hoorde hoe ze de ochtend was... maarja, mama zat weer rechtop in bed en deed natuurlijk alsof er niets aan de hand was... want ja, stel je voor dat je zegt dat t niet zo lekker gaat.. ze is “gewoon moe”.

daarna viel ze gauw weer in slaap en toen ik wegging rond 16:00 sliep ze nog.

woensdag 7/8

Nu wat eerder wakker, geprobeerd te roken maar dat smaakte niet.... (ja ze is weer gaan roken sinds ze hoorde dat ze niets meer voor haar konden doen). Aardig wat bezoek gehad en toch ook weer wakkere momenten. Haar kleindochter (2 jaar) is geweest en daar is ze zo gek op. Die wilde kroelen met oma en daar kreeg ze voor de tweede keer weer tranen van. Ze heeft eigenlijk nooit gehuild.. 

ze is zo sterk, maar zo op.. eigenlijk is het gewoon beter als ze opgeeft, het wil niet meer, zelfs als ze slaapt is ze onrustig en als ze wakker is, staart ze alleen maar voor zich uit, “praat” niet meer mee met ons en ik weet dat ze pijn heeft...

lieve mama, het is goed zo.. slaap maar lekker, u heeft ons gegeven wat u had, en nog meer... laf u xxx

 

3 reacties

Je moeder is inderdaad heel sterk, en jij bent het ook. Wat een steun ben jij voor haar. Je doet het zo goed. Dat is voor je moeder heel fijn.

Enorm veel sterkte gewenst, en dat ze niet al te veel hoeft te lijden...

Veel liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 08/08/2019 - 09:44

Heel erg veel sterkte!!! Ik hoop dat je moeder snel mag rusten, hoe verdrietig ook!!!!!

Liefs, Mariska 

Laatst bewerkt: 08/08/2019 - 10:21