Kut, kut en nog eens kut!!

Donderdag kwam mijn zus erachter dat de hals van mama lekte. De plek van de tumor zag er erg slecht uit dus we dachten aan vochtverlies. Toen mijn moeder even canule ging spoelen, ging me zus even haar kussen en handdoek die daarop ligt, goed leggen en toen rook ze een vreemde geur.. na wat denken kon ze de link leggen aan het vocht. Mama vond natuurlijk dat er niets aan de hand was... 

Vrijdag ging oma naar haar toe om voor haar te zorgen en zag dat het er nog slecht uitzag dus besloten we de huisarts te bellen. Helaas was er geen huisarts beschikbaar, dus hebben we savonds de huisartsenpost gebeld. Die arts was vrij snel erbij. Omdat ze geen koorts had, was er geen reden voor paniek. We moesten het wel even doorgeven aan onze eigen huisarts

wel besloot mama die vrijdagavond eindelijk dat ze de morfine wat verhoogd wilde!! Daar waren wij allemaal wel een beetje opgelucht door want we zagen dat ze pijn had ookal gaf ze het niet toe. Geluk bij ongeluk kwamen we er die avond achter dat er lucht in het slangetje van de pomp zat, de thuiszorg moest dus terugkomen. Konden ze mooi de pomp even ophogen. Na die verhoging viel mama natuurlijk gauw in slaap en dit heeft ze vrijwel heel de zaterdag gedaan. 

Nadat ik super slecht had geslapen besloot ik vanmorgen rond 10:00 even te gaan slapen. Rond 12:00 werd ik wakker gebeld.... ik kijk... mijn vader belt.... kut, dat kan nooit goed zijn... ik neem op en hoor alleen maar: ā€œuhhh lotā€.... kut kut kut wat is er?.. dan begint hij te vertellen, ze hebben weer de huisartsenpost gebeld en waarom? Ze hebben een gat in mijn moeder haar nek ontdekt?? Ik dacht: huh een gat?!

dus ik er gelijk heen gegaan want ja gat? 1 cm? 5 cm? Gewoon een wond? Ik wist even niet wat ik moest denken. Daar aangekomen was de arts al weg.. en ja hoor, een gaatje in haar nek, waarschijnlijk necrose..  De arts die was geweest, was niet erg positief, het kon groter worden, meerdere gaatjes ontstaan en het kon haar flinke problemen opleveren. Morgen om 8:00 word de eigen huisarts ingelicht.. 

verder gaat mama ook wel achteruit. Sommige dagen niet meer zelf naar de wc, bloed ophoesten, benauwder... het is toch niets meer zo voor haar šŸ˜„

5 reacties

Wat? Geen huisarts beschikbaar voor iemand die werkelijk doodziek is??? Dan moet je 's avond de huisartsenpost bellen en krijg je een "vreemde"  huisarts op bezoek, dit is toch slecht geregeld door de eigen huisarts? Iemand die zo ziek is moet toch kunnen rekenen op huisartsenzorg of ben ik nou gek?

Wat moet vreselijk voor je zijn om  moeder zo ziek te zien,je staat machteloos en kunt bijna niets voor haar doen,  heel verdrietig.

Ik wens jullie heel veel sterkte, 

Liefs Roos 

Laatst bewerkt: 25/08/2019 - 19:36

Eigen huisarts was op vakantie en de vervanger was vrij. Kwam zo rot uit! 

Het is inderdaad erg lastig om haar zo te zien... bedankt Roos 

Laatst bewerkt: 25/08/2019 - 20:00

Wat heftig dit allemaal voor jullie en voor je moeder.  Geniet van de kleine goeie momenten samen en pas ook goed op jezelf.Hoop dat de pijn en de wond "gat" onder controle blijft.

Liefs Nonnie 

Laatst bewerkt: 25/08/2019 - 20:08

Bedankt Nonnie,

ik hoop het ook! Ik durf er niet aan te denken wat er gebeurd als het echt groter word šŸ˜„

liefs, 

Laatst bewerkt: 25/08/2019 - 20:12

Ach, wat naar!!!!! Wat een kloteziekte is het toch.....

Heel erg veel sterkte voor jullie!

Liefs, Mariska 

Laatst bewerkt: 25/08/2019 - 22:31