Ups & Downs

De afgelopen dagen waren zwaar omdat we schrik hadden dat de tumor opnieuw aan het toenemen zou zijn. Donderdag start de bestraling effectief. 20 beurten om exact te zijn. 
3 weken geleden kregen we te horen dat de 3e en laatste DHAP-kuur niet kon doorgaan. 
Het feit dat je weet dat de tumor nog leeft en dat er op dit moment niets van behandeling bezig is maakt het er niet eenvoudiger op. 

Mijn vriend voelde zich wat ziek en voelde een druk op zijn linkerlong, hij meende hem te voelen groeien. Ik weet niet of het kan, maar ik twijfel er niet meer aan als hij zegt dat hij zich niet goed voelt. Wanneer hij zich lichamelijk zwak voelt -nog zwakker dan anders- is het voor hem moeilijk om er nog vertrouwen in te hebben, merk ik.  Normaal kan ik hem vrij goed troosten, maar nu lukte het niet. Hij geraakte maar moeilijk uit die negatieve spiraal. Nu hij is hervallen en nu hij nog geen 3 weken geleden te horen heeft gekregen dat de DHAP-kuren niet deden wat ze oorspronkelijk moesten doen, is dat ook begrijpelijk. 

We wisselen elkaar af op dat vlak. Onrechtstreeks ondersteunen we elkaar, alsof we aanvoelen wie het straks even niet meer aan zal kunnen of een inzinking zal hebben. 

We hebben dan uiteindelijk  afgelopen vrijdag maar gebeld naar de afdeling, bevraagd of we iets konden doen of om iets te horen qua geruststelling. Hij mocht maandag even passeren in het ziekenhuis en dat heeft hij ook gedaan. Doorheen het weekend liet hij me weten dat het eventueel ook wel sinusitis kon zijn en dat hij misschien wat aan het panikeren was. Zijn bloeduitslag  van maandag was OK. Vermoedelijk inderdaad sinusitis. 

Je voelt je een beetje belachelijk dat je zo panikeert. Maar toch, voor ons is het niet abnormaal denk ik dan. Het is ook echt een domper op je gemoedstoestand, zo'n behandeling die plots doorheen wordt gesmeten en al dat wachten daartussen. Zeker als je weet dat de tumor nog actief en snelgroeiend is.

Ik kan alleen maar hopen dat we snel donderdag zijn, dat de tumor snel wordt bestraald en achteraf dood blijkt te zijn. 

2 reacties