Uitslag ct-scan + evaluatiegesprek

Vandaag de grote dag. Kijken of alle behandelingen die tot nu toe zijn toegepast op de kanker hebben geholpen. Na bestralingen, chemo en hormoontherapie krijg ik vandaag de uitslag hoe het zit. Alle tussentijdse controles wijzen erop dat het de goede kant op gaat, MAAR een stemmetje in mijn hoofd zegt dat ik vanmiddag slecht nieuws krijg en dat de uitzaaiingen van mijn botten nu ook mijn organen hebben aangetast. Ik hoop het NIET, maar ik hou hier wel ernstig rekening mee. Dat stemmetje zit er niet voor niets terwijl ik al die tijd zo enorm positief ben geweest. Ik hoop zo dat ik ONTZETTEND ongelijk heb en dat ik mijn vragen die ik heb gewoon kan stellen zonder dat dat stemmetje gelijk heeft want dan hebben die vragen ook geen zin meer.

Maar hopen op het beste.

Greetz van een zenuwachtige Robert 

5 reacties

Robas,

ik hoop van harte met je mee dat het stemmetje het helemaal bij het verkeerde eind heeft. Heel veel sterkte vandaag.

Groet,

Tipo

Laatst bewerkt: 12/11/2019 - 10:51

Ik hoop het ook Tipo, en ik hoor alles pas na 16.15 uur dus het is nog lang in onzekerheid zitten. Dat stemmetje MOET ongelijk hebben, ik hoop het zo.

Laatst bewerkt: 12/11/2019 - 11:13

Na een dag bijkomen van alle nieuws watik heb gehad nu dan een soort van verslag van de uitslag van mijn evaluatiegesprek bij de Oncoloog.

Om te beginnen begon ze met te vertellen dat het niet beter was geworden, integendeel. Ik schrok me rot en verstijfde helemaal en trok wit weg volgens degene die met mee was. Maar er kwam direct goed nieuws achteraan zei ze, de zware chemobehandelingen en de bestralingen en de hormoontherapie direct achter elkaar had als resultaat dat de kankercellen ingekapseld zijn door kalk en daardoor niet kunnen groeien en tot stilstand zijn gekomen. De kanker blijft op zijn plaats en de chemotherapie en de bestralingen stoppen nu en ik ga door met alleen de hormoontherapie. Pas als de PSA weer stijgt en de kalk verdwijnt moet ik weer terugkomen bij de Oncoloog, voor nu gaat alles goed en is mijn PSA van 0.8 naar 0.5 gezakt en alle andere uitslagen waren ook goed. Dus mijn slechte gevoel vooraf was niet nodig, gelukkig😀.

Laatst bewerkt: 14/11/2019 - 10:37

Wat een lullige manier om zo te beginnen terwijl de groei van kankercellen tot stilstand is gekomen en je PSA ook nog gezakt is. 

Nu duimen dat de PSA laag blijft. Sterkte!

Tipo

Laatst bewerkt: 14/11/2019 - 14:03

Pffff, wat spannend en wat een rare opbouw van het gesprek. Maar mooi dat het een goed bericht was. Hoop dat je weer wat rust in je lijf krijgt en vertrouwen. 

Groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 19/11/2019 - 20:41