Telefonische afspraak PSA waarde en hoe verder

Zenuwachtig.

04.00 en zenuwachtig voor de telefonische afspraak met de Urologe in de middag. Dit kan 12.05 zijn maar ook 16.40 uur ik weet het niet. Dus een dag vol zenuwen over hoe mijn Prostaatkanker er nu bij staat. Is mijn PSA nog verder omlaag ( kan haast niet, laatste keer 0.2), of juist omhoog krijg ik andere medicijnen of weer behandelingen n.a.v. mijn bloedonderzoek.  Hoe gaat het met mijn uitzaaiingen? Hoe is het mijn heup?  Is deze weer wat beter geworden? Kan ik een andere behandelmethode krijgen om de P.K. nog harder aan te pakken? Allemaal vragen waarmee ik de afgelopen dagen in mijn hoofd loop. Alles voelt nu goed, il ben alleen wat sneller moe maar voor de rest gelukkig geen klachten. Maar achter in mijn hoofd zit een stemmetje wat zegt: hou rekening met een slechte uitslag. Ik weet het dit keer niet. Normaal zit mijn gevoel goed, maar nu is er onzekerheid in mij geslopen wat onrust brengt, en dat gevoel ken ik niet als ik naar een controle moet, of in dit geval telefonisch dan. Hopend maar op het beste en proberen zo maar te gaan slapen. Ondertussen bijna 04 20 uur en maar piekeren.

Fijne dag allemaal,

Robert

13 reacties

Morgen Robert,

Lijkt mij een normale reactie hoor man, ik denk dat iedereen wel zoiets heeft elke keer weer, ik nm ook hoor.

Volgende maand ben ik weer aan de beurt en voor nu maak ik mij er niet zo druk om maar hoe dichter het bij de datum komt ga je er toch meer over nadenken volgens mij.

Succes en ik denk dat 0.2 een mooie waarde is, laatste keer bij mij was het 0.7 en was daar ook tevreden over hoor.

Sterkte en succes dan vanmiddag man.

Evard

Laatst bewerkt: 10/07/2020 - 07:17

Dag Robert,

Helemaal niet vreemd dat je zo loopt te piekeren. Voor velen van ons heel herkenbaar. Wellicht is het een idee de afdeling te vragen of ze je ‘n vaste tijd willen geven waarop ze bellen. Niets is zo vervelend en spannend om maar aan de telefoon gekluisterd te zitten om op je uitslag te wachten. Ik hoop voor je dat de uitslag bemoedigend zal zijn en je daarmee weer een aantal maanden, met relatief weinig klachten, vooruit kunt. Sterkte en ik duim voor je.

Groet,

René 

Laatst bewerkt: 10/07/2020 - 15:11

Hallo allemaal, 

Ze zeggen wel eens dat je een ei in je hol kan gaar koken. Wel dat was bij mij het geval vandaag. De klok kruipt naar het middaguur en dan begint het echt wachten op dat ene spannende telefoontje. 

En ja hoor, klokslag 14.30 uur daar ging ie. Aan de andere kant mijn Urologe, eerst een verhaal hoe het met me ging. Ik zei 'goed, alleen dat ik de laatste tijd snel moe ben maar verder voel ik me kiplekker'. Dat laatste is ook echt zo. 

Toen kwam het hoge woord eruit. Mijn PSA was gezakt van 0.2 naar 0.1 Ik schreeuwde het echt uit van blijdschap aan de telefoon, zo van YESSSSSSS !!!!!!!!!! Zij was ook oprecht blij voor me. Ik vertelde nog dat ik de afgelopen dagen in mijn rats zat en dat ik dacht dat mijn PSA wel eens gestegen kon zijn. Maar NEE HOOR, het is gezakt naar 0.1. Nu een fysieke afspraak over 3 maanden en dan hoop ik op 0.0 te staan. En dan als dat zo is hoe verder? Maar dat zijn vragen voor dan.  Vanavond genieten van gebak en lekker eten 😊😉😊😉😄😃😄😃.

Iedereen groetjes  van een zeer blije Robert 🤗🤗🤗🤗

Laatst bewerkt: 10/07/2020 - 17:36

Wat een fantastisch bericht Robert. Al helemaal iets om uitbundig te vieren. En fijn dat dat, ondanks alle sores, toch kan. Over drie maanden zien we wel weer verder. Probeer in die tussentijd flink te genieten en je niet te bekommeren om uitslagen, slechte berichten, e.d. maar geniet van het vele dat het leven je nog te bieden heeft.

Groet,

René 

Laatst bewerkt: 12/07/2020 - 11:01

Wat een fantastisch nieuws man.
Luister eens naar mijn liedje "Laat het los". Misschien helpt het jou de komende maanden, het is zo zonde van de tijd om je druk te maken. Dat zeg ik nu maar ik heb me al 7 jaar iedere 3 maanden weer druk gemaakt. Nu ben ik wat rustiger.

https://www.niet-altijd-vrolijk.com/mijn-liedjes-3

Laatst bewerkt: 11/07/2020 - 14:30

Hey Robert, ik voelde jouw spanning en nee joh, dat is helemaal niet raar! Zelfs ik als geboren optimist voel me om de zoveel tijd heel erg onrustig voor een controle. Je kunt niet altijd alleen maar een bink zijn......

Mooi dat ik nu ook meteen kan lezen dat jouw uitslag super was! Fijn! En luister naar Tom... ook hij is dapper maar geen robot. René en Edvard ook niet; niemand is dat. Ik ben blij je weer gelezen te hebben; heb je gemist. Vertrouw erop dat het gebak heerlijk heeft gesmaakt en je een mooie avond hebt gehad. 

Lieve groetjes aan allen xxxx Hebe

Laatst bewerkt: 11/07/2020 - 15:58

Hebe,

Ik luister altijd naar mijzelf en mijn vrouw en daarna naar Tom, René en Evard.

Fijn om te zien dat er iemand hier is die schrijft dat ik, na een tijd van stilte, gemist wordt.

Het gebak was idd heerlijk 🍰🍰, en samen met mijn vrouw een mooie avond gehad en gevierd dat de PSA gehalveerd is .

Laatst bewerkt: 11/07/2020 - 17:26

Wat super fijn om te lezen! wat zullen jullie opgelucht zijn. Nu vertrouwen dat het heel lang goed blijft gaan,

Gr. Hermien

Laatst bewerkt: 25/07/2020 - 16:56

NOG ZOVEEL VRAGEN

NOG ZOVEEL VRAGEN

Na mijn laatse telefonische consult met mijn behandelend Urologe, die mij het geweldige nieuws gaf over mijn PSA waarde (van 0.2 naar 0.1), lager kun je haast niet, heb ik toch nog wel wat vragen voor haar die ik in die 5 minuten aan de telefoon niet kon stellen. Zoals, wat wordt de behandeling als mijn PSA op 0.0 staat? En wat als mijn PK in mijn heup (daar zit de haard) vooruit is gegaan? En wat al mijn uitzaaiingen nog beter zijn ingekapseld als wat ze nu al zijn? 

Mijn hormoontherapie slaat blijkbaar goed aan (afkloppen), en de rest van behandelingen, chemo en bestraling hebben ook hun goede werk gedaan, wat is er nog voor behandeling meer mogelijk om de kanker superstrak onder de duim te houden ? 

Kijk ik besef ook wel dat ik geen 100 wordt maar een beetje aangenaam 70 teken ik voor.

Vragen die ik zo o.a. voor haar heb.  Over 3 maanden het gesprek. We zien het wel.

Greetz

Robas😉

Laatst bewerkt: 26/07/2020 - 14:58

Hoi Robas,

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je al die vragen opschrijft, meeneemt naar het volgende gesprek en vooral dat je ze ook stelt. Misschien dat je op deze site al wat (gedeeltelijke) antwoorden kunt vinden. Het is altijd goed om voorbereid te zijn.

Hou je haaks,

Tom

Laatst bewerkt: 26/07/2020 - 19:39

Dag Robert,

Logisch dat je in vijf minuten niet al je vragen kwijt kunt. Maar je hebt de komende drie maanden voldoende tijd om al je vragen op papier te zetten. Neem ook de tijd om, zoals Tom al aangaf, eens op deze site rond te neuzen. Wellicht vind je daar al de nodige antwoorden. Maar neem ook een beetje afstand en probeer te genieten van het mooie weer dat we ongetwijfeld gaan krijgen.

Groet,

René

Laatst bewerkt: 28/07/2020 - 11:03

Hoi René,

Ik begrijp dat die vijf minuten tekort zijn voor al mijn vragen, ondanks dat mijn Urologe wel de tijd voor me neemt en me serieus neemt.

Ik schrijf mijn vragen ook inderdaad op anders vergeet ik ze alsnog en sta ik inderdaad toch binnen 5 minuten buiten 😉.

Ik ga ook de site afstruinen naar antwoorden, dat vindt ik zeker een goede tip. En afstand nemen doe ik zeker wel, maar af en toe vliegen er wat vragen door mijn hoofd en dan heb hier aan jullie een hele goede vriendenclub om deze te stellen of dingen van me af te schrijven.

Genieten van het komende mooie weer de komende tijd dien we hier zeker zo goed en kwaad als het gaat. Niet te warm a.u.b.😎😎.

Greetz Robert

Laatst bewerkt: 28/07/2020 - 11:32