Nachtmerrie

Nachtmerrie 

Mijn vrouw en ik zijn late slapers, houdt in, vrij laat naar bed (3 uur s'nachts). De laatste dagen gaan we vroeger, zo rond 12 uur of nog eerder.

Gisteren hebben we zitten praten over hoe goed het met mijn P.K. gaat en hoe het met haar L.K. en COPD gaat.

Dit praten kwam doordat ik al bijna 2 weken pijn op 1 plek in mijn schouder heb. De fysio heeft er vorige week naar gekeken en wat oefeningen gedaan en ikzelf had al tijgerbalsem erop gesmeerd maar dit hielp niet echt. Ik ben maandag  naar de huisarts geweest en die stuurde me gelijk door om een foto te laten maken. Hij dacht aan de monnikskapspier die bekneld zou zitten. Ik dacht aan een nieuwe uitzaaiing  van mijn prostaatkanker. 

Ik had me voorgenomen om gisteren (vrijdag) de huisarts te bellen voor de uitslag van de foto, straalvergeten dus.

Vannacht dus een nachtmerrie dat mijn PSA gestegen was van 0.2 naar 6.5 en de gito uitsluitsel gaf en dat de prostaatkanker uitgezaaid was naar mijn schouder. Ik werd huilend wakker en ben van vermoeidheid weer in slaap gevallen. Mijn vrouw heeft hier niets van meegekregen want we slapen apart, maar heb het bij wakker worden wel uitgebreid besproken. 

Zij heeft me weer met beide benen op de grond gezet dat het hoogstwaarschijnlijk geen uitzaaiing kan zijn omdat alle uitzaaiingen ingekapseld zijn en ook mijn prostaat, dus die kans is nihil, maar het blijft wel door mijn hoofd spoken.

Maandag eerst de huisarts bellen om de uitslag van de foto en daarna mijn Urologe bellen (ik moet deze maand langskomen),kijken of wachten verstandig is.

Hopen op goede foto uitslag en kijken wat de Urologe zegt.

Ik moest dit even van mij afschrijven. Wat een klote nachtmerrie was dit zeg.

10 reacties

Hoi Robas,

Volgens mij is een nachtmerrie hetzelfde als een droom en je weet wat ze zeggen van dromen ....

Hou je haaks,

Tom

Laatst bewerkt: 09/01/2021 - 15:12

Oh Robert, dit is echt eng en vervelend. Tom heeft gelijk, maar ik heb zo af en toe ook van die dromen die eng echt zijn. Lijken. Natuurlijk. Ooit heeft mijn man mij wakker gemaakt; ik gilde in mijn slaap en was helemaal van streek. Maar inderdaad, het bleek niet echt (mijn man ging in mijn nachtmerrie bij me weg)

Gauw bellen maandag en ons laten weten, oké?

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 09/01/2021 - 16:20

Dag Robas,

't Is inderdaad naar als je hiermee geconfronteerd wordt, maar Tom zegt 't al en Marco Borsato zong het. Laat je niet verleiden om jezelf steeds dingen aan te praten, waar geen enkele reden toe is. Wanneer dit in je hoofd blijft rondzingen, komt daarvan wellicht ook een beetje in je dromen naar buiten. Probeer dit uit je systeem te krijgen door ook de positieve kanten te bekijken waar je op dit moment staat. 't Had nog zoveel slechter kunnen zijn. Ik weet 't. 't Valt niet mee, maar probeer de moed erin te houden. Ik ben benieuwd wat de uitslag is. Sterkte en groet.

René

Laatst bewerkt: 11/01/2021 - 11:22

Beste René,

Die nachtmerrie/droom zingt nog wel door mijn hoofd door de impact ervan maar ik probeer het wel uit mijn systeem te krijgen, dit soort dingen mogen niet de overhand krijgen in mijn dagelijkse doen en laten. De positieve dingen zijn er nog genoeg en die hebben nog zeker de overhand. Ik denk eigenlijk heel weinig aan mijn ziekte , alleen wanneer ik heel moe ben of met zoiets onverklaarbare pijn als wat ik nu heb. Dan slaat heel even de angst om mijn hart. Maar ik houd zeker de moed er in. Ik ben een persoon die altijd positief in het leven staat. Dank je voor je reactie, doet me goed.

Laatst bewerkt: 12/01/2021 - 07:35

Dag Robert,

Fijn dat je de positiviteit kunt opbrengen om met dit proces om te gaan. Houd vol zou ik zeggen. En je weet het hè : "Ik klaagde dat ik geen schoenen had, totdat ik iemand zag die geen voeten had". 'n Zegswijze die mij regelmatig tot relativeren dwingt. Succes.

René

Laatst bewerkt: 18/01/2021 - 12:05

Iedereen die gereageerd heeft of mijn blog over mijn NACHTMERRIE gelezen heeft hier de uitslag van de foto' die vorige week gemaakt waren.

Het zijn GÉÉN uitzaaiingen.  😊😊😊.

Het is waarschijnlijk lichte artrose in mijn schouder, hiervoor moet er een CT-Scan gemaakt worden en uitsluitsel bieden. Vanmiddag of vanavond een gebakkie  eten op het goede nieuws 🤣😂🤣😂

Laatst bewerkt: 11/01/2021 - 13:14

Smakelijk samen! Geniet ervan en neem er maar twee; dik verdiend  :-) 

En vervolgens graag normaal dromen en die onrustzaaiers de trap afgooien. Ik zou morgen ook nog iets lekkers pakken... kun je daar vannacht over dromen....

Liefs xxx Hebe

Laatst bewerkt: 11/01/2021 - 16:02

Mooie uitslag Robas, In je kop blijft altijd dat stemmetje spreken als je iets bijzonders voelt. Ook daar leer je mee omgaan. Ik wens je het allerbeste toe samen met je vrouw.
Hartelijke groet, Johan. 

Laatst bewerkt: 11/01/2021 - 20:20

Tja, dat stemmetje  inderdaad...... .

Ik weet ondertussen dat ik er mee leven moet of ik wil of niet, maar zo af en toe maakt het me onrustig maar het houdt je alert. Geen pijntjes onderschatten.

Dank je voor je reactie Johan 👍

Laatst bewerkt: 12/01/2021 - 07:19