Hoe nu verder zonder bezoek aan je arts

Hoe  nu verder zonder bezoek aan je arts.

Iedereen die hier lid is is neem ik aan onder controle van een specialist. 

Mijn vraag is;  Hoe doen jullie dit ? Stellen jullie het bezoek uit of is er andere manier van contact en welke soort arts zijn jullie onder controle? Is het bijv een Oncoloog of Uroloog of nog anders. Ik hoor graag wat antwoorden van jullie ben best wel benieuwd.

Ikzelf ben onder controle van een Uroloog en heb geen afspraak staan nu.

9 reacties

Tja, Robas, in mijn situatie (Active surveillance sinds november 2019), zou er deze maand april in het AvL weer een jaarlijkse MRI-scan in de planning staan, als ook een periodieke (1x per 6 maanden) PSA-controle. Maar nog niets vernomen over een afspraak. En op de website van het AvL lees ik dat niet dringende onderzoeken uit worden gesteld, als dat kan. Nou, dat zal dus ook wel in mijn geval zo zijn. Ben wel van plan binnenkort even telefonisch te informeren bij m'n uroloog in het AvL hierover.

Heb wel onlangs bij de jaarcontrole van m'n bloed, vanwege Cardiovasculair risico (gewoon een te hoge bloeddruk, waarvoor al jaren lang medicatie), voor de zekerheid ook de PSA-waarde laten onderzoeken. Alvast  die waarde meten is weten, nietwaar? Afgelopen week de uitslag daarvan via m'n huisarts gekregen.
Een PSA-waarde van 4,17. Dus weer iets lager dan de meting van september 2019. Was toen 5,1. Voor mij dus geen reden voor ongerustheid als een MRI wordt vooruitgeschoven vanwege Corona..  Ik ga er vooralsnog van uit dat m'n prostaatkanker nog steeds slapende is. En slapende kankerhonden maak ik liever maar niet wakker ;-)

Met hartelijke groet van Tom

Laatst bewerkt: 05/04/2020 - 16:08

In het AVL gaan de consulten in principe gewoon door, maar wel zoveel mogelijk via telefonisch /videoconsult. 

Wanneer er reeds een afspraak gepland staat wordt je de dag van te voren gebeld en wordt er gevraagd naar klachten vd luchtwegen. Op basis daarvan wordt bekeken wat er gedaan wordt.

 

Laatst bewerkt: 05/04/2020 - 17:16

Hoi Robas,

Ook in mijn ziekenhuis worden afspraken zo veel mogelijk telefonisch gedaan. Ditvind ik zelf ook het prettigst. Bloed prikken en CT-scans gaan tot nu toe wel gewoon door. Fijn vind ik het niet, maar het is bij het bloed prikken wel veel rustiger dan normaal. 

Sterkte ermee,

Hanneke

Laatst bewerkt: 05/04/2020 - 18:19

Ik ga sowieso zo min mogelijk naar de dokter. Corona of niet. Dus daar heb ik geen moeite mee. De driemaandelijkse onderzoeken gaan in mijn geval gewoon door. En mocht daar een nader onderzoek, dan wel behandeling uit volgen, gaat dat ook gewoon verder. Dus ik heb geen reden om me hierover druk te maken.

Ik heb me wel gedachten gemaakt over hoe het verder zou moeten als ik corona zou krijgen. Deze gedachten leg ik vast en stuur die aan huisarts voor verdere discussie. Één ding staat vast; ik ga niet aan de beademing. Die ellende heb ik in mijn omgeving al eens meegemaakt en mijn gevoel is, dat ik daar toch alleen maar slechter uitkom dan dat ik erin ben gegaan.

Sterkte...H

Laatst bewerkt: 05/04/2020 - 19:27

Hoi Henri,

Reagerend op het tweede gedeelte van jouw antwoord het volgende;

Ook ik heb besloten ( samen met mijn vrouw )om niet opgenomen te worden op de IC, en wel om 2 redenen:

1. In mijn plaats kan er beter een jonger iemand liggen wiens verder leven nog 60 a 70 jaar duurt.

2. Ik heb naast uitgezaaide prostaatkanker ook nog Epilepsie en hartproblemen, de vraag is hoe reageer ik op de behandeling van Corona en hoe kom ik eruit?

Teveel onzekerheden. Dus heb ik besloten om mij niet op de IC op te laten nemen. Tevens heb ik een ketting om van Laat me gaan. Dus ook geen levensrekkende handelingen mocht het zover komen.

Greetz  Robas

Laatst bewerkt: 07/04/2020 - 10:54

Hi Robas,

Ik begrijp je beslissing en je motivatie volkomen. Ook ik heb hartproblemen. Ik heb ca. 15 jaar geleden 2 hartinfarcten gehad, waarvan ik de laatste maar nauwelijks overleefd heb. En ik vind dat mijn leeftijd niet meer meewerkt. Ik ben bijna 79.

Voeg daarbij de kanker. Ik heb een vorm van kanker, die nauwelijks te genezen is. Het wrange is wel, dat ik een happy palliatief patient ben. Met problemen weliswaar, maar die zijn te overzien.Ik zit nu in mijn vierde jaar en dat is bij HCC een unicum. Meer dan 80% van "mijn lichting". is niet meer.

ik vind dus, dat ik al ruim in de bonustijd zit. Daarbij komt, dat ik in mijn omgeving in het verleden een beademingstraject heb meegemaakt en dat is mede de reden, dat ik daar niets in zie.

laten we hopen, dat die virus ons niet weet te vinden en dat we verder kunnen gaan met waarmee we bezig zijn.

Sterkte.... H

 

Laatst bewerkt: 07/04/2020 - 11:59

Hoi Robas,

Vanwege een probleem met mijn oog ben ik deze week opgebeld ivm een komende afspraak en een nieuwe afspraak gemaakt voor behandeling.

In mei moet er weer bloed geprikt worden en ik denk dat het resultaat telefonisch afgehandeld gaat worden. Ik wacht het af.

Prachtig toch dat je geen afspraak hebt staan. Geniet ervan.

Groet,

Tipo

 

Laatst bewerkt: 05/04/2020 - 21:01

Morgen Robas,

ja ik zou half vorige maand ook een afspraak hebben in het ziekenhuis om een scan te maken en daarna een gesprek met de uroloog. Die is dus ook afgezegd hier, heb al wel een nieuwe afspraak staan voor de uroloog half mei maar dan moet toch eerst de scan gedaan zijn. Vorige week gebeld en die plannen nog niks is dus ben benieuwd of dan de afspraak weer uitgesteld gaan worden.

Groeten, Evard

Laatst bewerkt: 06/04/2020 - 08:50

Dag Robas,

Normaliter zou ik al een uitnodiging gehad hebben voor de halfjaarlijkse controle. Na telefonisch contact blijk ik voor een afspraak op de wachtlijst te staan. Ik heb met de verpleegkundige afgesproken dat zij mij in ieder geval het formulier stuurt om bloed te prikken, waarmee de PSA-waarde bepaald kan worden. Ik kan dan zelf nakijken wat mijn PSA-waarde is. Mocht dit (naar boven) afwijken t.o.v. de vorige keer, dan neem ik weer contact op.

Groet,

René

Laatst bewerkt: 06/04/2020 - 16:49