31-08-2020 de MRI & de uitslag

Wat waren het heerlijke weken. Nog even een weekje op vakantie geweest en genoten van ons gezin! 

Maar 31-08-2020 is het dan echt zover. De kinderen weer naar school. Het normale leven kan weer beginnen. Om half 2 mag ik voor de MRI. Opzich is deze dag nog niet zo spannend. En ik voel mij dan ook prima. De contrastvloeistof is even vervelend, het smaakt vies en het stroomt langzaam door mijn lichaam naar de juiste plaats. Ook wel weer bijzonder dat het zo kan en we hierna als het goed is weten of we gaan opereren! 

Eigenlijk gaat het heel de week goed met de zenuwen. De kinderen genieten weer van school en vriendjes en vriendinnetjes. En ik begin alvast het een en ander in te pakken voor de verhuizing.. Het zou namelijk best weleens kunnen dat als deze uitslag gunstig is, ik over twee weken al onder het mes lig. 

Op donderdag worden we zenuwachtig. Mijn partner grapt dat de uitslag misschien al weleens in het portal van het UMCU kan staan. Nieuwsgierig als we zijn, kijken we toch even. En ja, daar staat wel iets.. Maar is dit nu de aanvraag of de uitslag? We twijfelen lang.. Maar er staat toch echt: MRI geen bijzonderheden, geen vergrote lymfeklieren. Wacht even.. maar als dit de uitslag is. Dan kunnen we dus opereren.. We durven nog niet echt blij te zijn en wachten ongeduldig af tot vrijdag. Waarom moesten we dit ook lezen, straks krijgen we alsnog slecht nieuws?! 

Vrijdagmiddag 14:00 uur, de kinderen zijn een weekend weg. En wij zitten ongeduldig in de wachtkamer. Professor Zweemer roept ons naar binnen en valt direct met de deur in huis: “Geen beletsels op de MRI te zien. We kunnen opereren”. Hij kent mijn ongeduld en heeft mij zelfs al ingepland voor de operatie! Wat een top vent is het ook. Hij begint met de uitleg wat er gaat gebeuren. De robot geassisteerde operatie bestaat uit twee delen: Er wordt gestart met een schildwachtklierprocedure, er is namelijk nog steeds een kans dat er een uitzaaiing in de lymfeklieren zit. De klier wordt verwijderd en met een sneltest onderzocht. Geeft deze test geen uitzaaiingen aan: dan gaan we door en verwijderen ze mijn baarmoeder, eileiders en lymfeklieren. Zijn er wel uitzaaiingen dan zullen er alleen lymfeklieren worden verwijderd en moeten we alsnog aan de chemoradiatie. Ik let nog maar half op.. wat een overwinning. Weer een stapje verder, weer een looping gehad.. we komen hopelijk steeds dichter bij het einde van de rollercoaster.

We grappen nog even waar die baarmoeder er dan precies uit moet en of ik hem mag hebben op sterk water en lopen dan de deur uit met een datum: 16-09-2020 als Eden 3 maanden oud is, zal ik “hopelijk” mijn baarmoeder kwijtraken.. Wat een bizarre gedachte. Het land nog niet helemaal.. maar we gaan een goed weekend tegemoet..