Heb jij kanker gehad en ben je herstellende? Dan is de Kanker Nazorg Wijzer mogelijk iets voor jou. Dit online programma helpt je bij jouw herstel. Je kunt het thuis zelfstandig gebruiken wanneer het jou het beste uitkomt.

Met de Kanker Nazorg Wijzer breng je in kaart wat er goed gaat en waar je nog aan kunt of wilt werken. Je bepaalt zelf waarmee je aan de slag gaat.

Je kunt informatie krijgen over vermoeidheid, werkhervatting, relaties met anderen (inclusief seksualiteit en intimiteit), angst en sombere gevoelens, beweging, voeding en stoppen met roken. Ga je met een bepaald onderwerp aan de slag, dan krijg je ook adviezen en word je uitgenodigd om opdrachten en plannen te maken.

Ook biedt De Kanker Nazorg Wijzer diverse video’s waarin ex-patiënten vertellen over hun herstel en hoe zij bijvoorbeeld hun vermoeidheid hebben aangepakt. Er zijn ook video’s te zien waarin deskundigen en zorgverleners uitleg geven over verschillende onderwerpen.

Aan de slag met jouw herstel
Ex-patiënten die de Kanker Nazorg Wijzer eerder hebben gebruikt, waren heel positief over het programma. Het heeft hen goed geholpen bij hun herstel.

Wil je ook aan de slag met jouw herstel? Registreer je dan eenmalig en Log in op de Kanker Nazorg Wijzer. Je krijgt een half jaar toegang. Een verwijzing van de specialist of huisarts is niet nodig.

Ga naar de Kanker Nazorg Wijzer

Ervaringen uitwisselen met anderen
Wil je over een bepaald onderwerp doorpraten met lotgenoten? Praat dan mee in een of meer gespreksgroepen op kanker.nl.

Vragen over de Kanker Nazorg Wijzer
Heb je inhoudelijke vragen over de Kanker Nazorg Wijzer? Dan kun je op werkdagen met de kanker.nl Infolijn bellen, mailen of chatten.

De Kanker Nazorg Wijzer is ontwikkeld door de Open Universiteit met financiering van KWF. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Kanker Nazorg Wijzer effectief is bij het herstel van kanker.

Dit jaar kan de Kanker Nazorg Wijzer gratis gebruikt worden. Dat is mogelijk gemaakt door IKNL, kanker.nl en KWF.

logo's