Samenwerking tussen Stichting kanker.nl en Stichting KIJKsluiter voor animatievideo’s met begrijpelijke uitleg over kanker

26 mei 2021
 

Video darmkanker printscreen

Op de platforms van kanker.nl en KIJKsluiter.nl zijn 5 nieuwe animatievideo's over kanker gepubliceerd van de top-5 kankersoorten. Ook zijn op beide platforms KIJKsluiters beschikbaar voor deze kankersoorten.

Omdat er een grote behoefte is aan laagdrempelige en begrijpelijke voorlichting in de zorg, hebben Stichting kanker.nl en Stichting KIJKsluiter de handen ineen geslagen en samengewerkt aan 5 begrijpelijke video’s over kanker met betrouwbare informatie.

Het resultaat van deze samenwerking zijn 5 animatievideo’s over borstkanker, prostaatkanker, longkanker, darmkanker en huidkanker (melanoom). De video’s geven uitleg over wat deze vorm van kanker is, hoe de ziekte ontstaat, welke klachten vaak voorkomen en waar de patiënt op moet letten.

Stichting kanker.nl is expert in begrijpelijke en betrouwbare patiëntinformatie over kanker en is daarmee verantwoordelijk voor de inhoud van de animaties. Stichting KIJKsluiter staat bekend om het aanbieden van begrijpelijke animatievideo's over ziekte en medicijngebruik  voor in het bijzonder de doelgroep laaggeletterden (mensen die moeite hebben met lezen en schrijven). De productie van was in handen van CAREANIMATIONS.

De animatievideo’s zijn als extra uitleg gepubliceerd op kanker.nl en zijn als aanvullende informatie opgenomen op de website en de mobiele app van Stichting KIJKsluiter. Tevens zijn op beide platforms KIJKsluiters beschikbaar over de werking en bijwerkingen van medicijnen die bij kanker worden voorgeschreven, zoals chemotherapie, doelgerichte therapie, immunotherapie en hormonale therapie. KIJKsluiters zijn video’s waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter in begrijpelijk spreektaal wordt uitgelegd.

Eenduidige informatie op verschillende plekken

De video’s zijn ook beschikbaar voor ziekenhuizen of andere organisaties die mensen over kanker willen informeren. Stichting kanker.nl hanteert een open source beleid om zo te komen tot eenduidige informatie over kanker op meerdere plekken en efficiëntie in het maken van betrouwbare en begrijpelijke informatie.  

Bekijk de video's op kanker.nl: