Gevolgen van een trofoblastziekte

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Een trofoblastziekte heeft invloed op je dagelijks leven. Tijdens de behandeling, maar ook erna. Weet dat je er niet alleen voor staat. Er is veel hulp beschikbaar. Vraag dit na bij je huisarts of behandelaar.

Een mola-zwangerschap maakt abrupt een einde aan je zwangerschap. Ook je gezondheid is opeens in gevaar. Dat kan veel gevoelens en emoties oproepen. Het kost tijd om hier mee om te kunnen gaan.

Bij een kwaadaardige trofoblastziekte word je ook nog eens geconfronteerd met kanker. De diagnose kan een flinke schok zijn. Ook na je behandeling kost het vaak tijd om weer een nieuw evenwicht te vinden.

Lees op deze pagina verder over:

Lotgenotencontact

Misschien heb je behoefte aan lotgenotencontact. Bijvoorbeeld voor herkenning, begrip en steun. Lotgenoten kun je vinden via:

Extra ondersteuning

Heb je hulp nodig voor je klachten? Er zijn verschillende zorgverleners die je extra kunnen begeleiden. In het ziekenhuis, maar ook daarbuiten. Zoek iemand die ervaring heeft met de begeleiding van mensen met kanker. 

Via kanker.nl vind je professionals die ervaring hebben met kanker. Je (huis)arts kan je een verwijzing geven als dat nodig is. 

Voor hulp en ondersteuning kun je ook bellen of mailen met patiëntenorganisatie Olijf.

Colofon

Met medewerking van:

Foto Christianne Lok

Dr. Christianne Lok

Gynaecoloog-oncoloog, Antoni van Leeuwenhoek

Logo Stichting Olijf

Olijf

Patiëntenvereniging

Website

Illustratie vrouwen

Vrouwen die een trofoblastziekte hebben (gehad)

Werkgroep Trofoblast Tumoren

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: januari 2025