Borstreconstructie

Na de diagnose borstkanker volgt soms een borstamputatie (borstverwijdering). Sommige vrouwen kiezen voor een borstreconstructie. De reconstructie kan plaatsvinden tijdens de operatie waarbij de borst(en) wordt verwijderd of daarna. Uiteraard is het ook een optie om na een borstverwijdering geen reconstructie te laten doen. Er zijn vrouwen die er dan voor kiezen om helemaal geen opvulling te dragen. Anderen kiezen voor een uitwendige prothese in hun bh.

Een goede borstprothese kan uw gevoel van zelfvertrouwen versterken. Ook herstelt een prothese de symmetrie en het lichamelijk evenwicht. Dit laatste is vooral belangrijk is als u zwaardere borsten heeft. In eerste instantie krijgt u in het ziekenhuis een lichte, tijdelijke prothese. De tijdelijke prothese kunt u blijven dragen tot de wond helemaal genezen is. Met uw arts of verpleegkundige kunt u overleggen wanneer en hoe u een definitieve prothese kunt krijgen. Er zijn prothesen in verschillende modellen en gewichten.

Goede, onafhankelijke voorlichting over waar u op moet letten bij de aanschaf van een prothese is belangrijk. Een uitwendige prothese kan een kleine deelprothese zijn, een schaalprothese of een volledige borstprothese. > Meer over borstreconstructie

5 resultaten gekoppeld aan dit onderwerp: