Advies van een borstprotheseleverancier

Voor advies over een uitwendige borstprothese kunt u terecht bij een borstprotheseleverancier. Deze heeft verschillende modellen, maten en merken in huis waaruit u een keuze kunt maken. In uitzonderingsgevallen kan een prothese op maat gemaakt worden. De kwaliteit van het eindresultaat wordt bepaald door de combinatie van prothese en prothese-bh. De leverancier van borstprothesen heeft een ruime collectie speciale lingerie en badkleding.

Verwijzing en vergoeding
U heeft een verwijzing van een arts of specialist nodig voor het verkrijgen van een prothese. Een borstprothese kan worden vergoed vanuit de basisverzekering als er sprake is van medische noodzaak. We adviseren u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt.

Kwaliteit
Alle hier getoonde borstprotheseleveranciers voldoen aan de kwaliteitseisen die de Stichting Erkenningsregeling Medische Zorg (SEMH) hieraan stelt. De SEMH is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg.

Je kunt bij de volgende 157 organisaties terecht: