Advies bij een borstprothese, lingerie en badkleding

Voor advies over een uitwendige borstprothese kunt u terecht bij een borstprotheseleverancier. Deze heeft verschillende modellen, maten en merken waaruit u een keuze kunt maken. Ook kan de leverancier een prothese op maat maken als dat nodig is. De combinatie van prothese en prothese-bh bepaalt de kwaliteit van het eindresultaat. De leverancier van borstprothesen heeft vaak ook een ruime collectie speciale lingerie en badkleding.

Daarnaast zijn er er ook speciale mode- en lingeriewinkels. Ook hier kunt u terecht voor informatie en advies over het dragen van lingerie en badkleding na een borstoperatie of borstreconstructie.  

Kosten en verwijzing
Zorgverzekeraars kunnen een borstprothese vergoeden vanuit de basisverzekering als er een medische noodzaak is. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook aangepaste lingerie en badkleding. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U hebt een verwijzing van uw (huis)arts nodig voor het krijgen van een prothese.

Kwaliteit
Alle getoonde borstprotheseleveranciers en mode- en lingeriewinkels voldoen aan de kwaliteitseisen die de Stichting Erkenningsregeling Medische Zorg (SEMH) hieraan stelt. De SEMH is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg.