Zelfcompassie

emoties
logo therapieland zelfcompassie
Hoe je liever voor jezelf kunt zijn.
Prijs
€ 24,95

Tip: Je schaft deze app nu gratis aan via de knop Tegoed activeren onderaan deze pagina.

Voor wie is de app?
Dit programma is bedoeld voor (jong)volwassenen die erg streng zijn voor zichzelf. Het is een goede voorbereiding wanneer iemand zichzelf wil veranderen, maar dit doet door zichzelf continu op de kop te geven. Eigenlijk is zelfcompassie een basisvaardigheid in het leven en is dit dus een programma dat voor iedereen geschikt is.

Wat is het doel van de app?
In dit programma leer je hoe je liever voor jezelf kan zijn. Met zelfcompassie ben je minder streng voor jezelf.

Hoe werkt de app?
In de eerste sessie wordt uitgelegd wat zelfcompassie inhoudt en dat het uit drie aspecten bestaat: vriendelijkheid voor jezelf, menselijkheid & mindfulness. Verder is er een korte vragenlijst om te zien hoeveel zelfcompassie iemand toont. De rest van het programma is opgebouwd uit drie sessies die doorlopen worden in drie maanden.

In de eerste maand onderzoekt iemand hoe hij of zij een vriend behandelt, wordt er geoefend met het oproepen van zelfcompassie, liefhebbend ademhalen en andere meditatieoefeningen.

In de tweede maand oefent iemand met een rollenspel, doet een compassie meditatie, vermindert iemand zijn of haar kritische stem en kan een bodyscan doen.

In de derde maand maand komen er meer meditaties aan bod en leert iemand goed voor zichzelf zorgen en zichzelf te motiveren. Vervolgens worden er wekelijkse oefeningen gegeven om iemands zelfcompassie te trainen. Deze oefeningen bestaan uit meditaties, maar ook uit een rollenspel en jezelf onderzoeken. De bedoeling is dat elke week geoefend wordt, waardoor na drie maanden iemand zijn zelfcompassie is gegroeid. Tot slot komt de vragenlijst vanuit het begin weer terug om te kijken of de mate van zelfcompassie is toegenomen.

Ontwikkelaar(s)
Therapieland

Voorbeeld
Voorbeeldweergave uit de app

Deze app kost normaal €24,95. Door je tegoed te activeren krijg je 'm nu gratis. Klik op de knop Tegoed activeren voor een korte uitleg. Daarna kun je het tegoed direct gebruiken.

Evaluatie

  • Gebruikersvriendelijkheid: Goed
  • Betrouwbaarheid: Goed
  • Onderbouwing: Goed
  • Privacy: Goed

Pluspunten+

  • Je kunt in het programma zelf kiezen of je het videomateriaal door een man of een vrouw wilt laten vertellen.
  • Er wordt veel gebruik gemaakt van ondersteunend videomateriaal. Indien je dit niet kunt bekijken of luisteren dan staat de uitgewerkte tekst bij de video vermeld.
  • Je kunt zelf kiezen in welke volgorde je de thema's doorloopt.

Minpunten-

  • Het programma duurt in totaal 8 weken, dit kan als lang ervaren worden.

Datum beoordeling
6 mei 2023

Een product van
Vragen over dit product?

Voor vragen over deze app kun je van maandag t/m vrijdag 9u-17u contact opnemen met  de beheerder Therapieland via 020 7712848 en info@therapieland.nl.

Prijs
€ 24,95