Stamps

communicatie
Speciaal ontwikkeld voor communicatie met dierbaren in moeilijke tijden.
Speciaal ontwikkeld voor communicatie met dierbaren in moeilijke tijden
Prijs
€ 0,00

Voor wie is de app?
Stamps is voor patiënten en hun sociale netwerk. Stamps wordt gebruikt door jong en oud, onafhankelijk van geslacht, type tumor of behandelfase. Patiënten kunnen zelf hun verhaal delen of een partner of een familielid kan het netwerk voor hen op de hoogte houden. 

Wat is het doel van de app?
Stamps is speciaal ontwikkeld om in verbinding te blijven met vrienden, familie en kennissen tijdens kanker. Communicatie is laagdrempelig, aandachtig en efficiënt en de app biedt diverse mogelijkheden tot hulp en persoonlijke steun. Door Stamps te gebruiken houd je zelf de regie over de communicatie en dat scheelt veel goedbedoelde appjes en telefoontjes. 

Hoe werkt de app?
Stamps is eenvoudig in het gebruik. Je geeft aan wat je meemaakt (bv. ik heb kanker en ga een behandeltraject in met chemo, operatie etc.) en kiest zelf wie je uitnodigt om jou tijdens je ziekte te volgen. Uitnodigen gaat met een persoonlijke unieke code. Je schrijft vervolgens zo vaak als jij wilt een update. 

Een patiënt kan zo op eenvoudige wijze beschrijven en delen hoe het met hem gaat. Ervaring wijst uit dat het één keer aandachtig opschrijven ook helpt bij verwerking. Door de lay-out van Stamps kun je ook makkelijk teruglezen hoe een behandeling eerder uitpakte. Na afloop van een traject kun je een herinneringsboek laten maken. 

Voor naasten (familie, vrienden, kennissen en/of collega’s) is het prettig om mee te kunnen lezen en -leven zonder erom te hoeven vragen. Stamps biedt verschillende mogelijkheden om te steunen. Zo kun je via de app o.a. kaartjes of aardigheidjes versturen.

Duur programma
Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je updates schrijft. Vaak is er een natuurlijk einde, bijvoorbeeld als de behandelingen klaar zijn en het ‘normale’ leven weer begint.

Ontwikkelaar(s)
Pien de Ruig ontwikkelde Stamps samen met haar dochter Tess van Logtestijn. Pien kreeg driemaal de diagnose kanker en had ervaren hoe belangrijk zelfregie over communicatie voor haar was. Tess woont al jaren zelfstandig en ondervond aan den lijve hoe prettig het was om via Stamps op de hoogte te blijven van het wel & wee van haar moeder. 

Heb je vragen over de app? Mail dan gerust naar info@stamps-app.com 

 

Je kunt de app hier downloaden:

AppstoreGoogle play

Evaluatie 

  • Gebruiksvriendelijkheid: goed 
  • Betrouwbaarheid: goed 
  • Onderbouwing: goed 
  • Privacy: goed 

Pluspunten + 

  • Voor zowel Android als IOS beschikbaar 
  • De app is gratis in gebruik 

Minpunten - 

Internetverbinding is noodzakelijk voor goed functioneren van de app 

Datum beoordeling 

Jan 2024

Een product van
Stamps B.V.
Vragen over dit product?

Mail dan gerust naar info@stamps-app.com en we helpen je graag verder.

Prijs
€ 0,00