Rouw

rouwverwerking
logo therapieland rouw
Mentale ondersteuning rondom een rouwproces.
Prijs
€ 24,95

Tip: Je schaft deze app nu gratis aan via de knop Tegoed activeren onderaan deze pagina.

Voor wie is de app?
Dit programma is bedoeld voor volwassenen die een naaste hebben verloren en in principe een ‘normaal’ verwerkingsproces doormaken, maar die toch problemen ervaren op een of meer levensgebieden en daar wat hulp bij nodig hebben. Voor andere verlieservaringen is dit programma niet geschikt. Wanneer er sprake is van veel problematiek en ernstig vastlopen in het rouwproces, dient er veel begeleiding in de face-to-face gesprekken te zijn.

Wat is het doel van de app?
Dit programma geeft je mentale ondersteuning rondom een rouwproces bij het verlies van een naaste.

Hoe werkt de app?
Het is een uitgebreid programma waarin iemand in negen verschillende sessies werkt aan het verwerken van zijn of haar verlies. Eerst wordt er uitleg gegeven over het programma en kan iemand een rouwmeter invullen. Met behulp van de rouwmeter wordt de rouw in kaart gebracht. Hierna volgen de inhoudelijke sessies met psycho-educatie over rouwverwerking, verschillende schrijfopdrachten en tips en handvatten. Aan het eind vult iemand nogmaals de rouwmeter in. Zo kan de vooruitgang in beeld worden gebracht.

Ontwikkelaar(s)
Therapieland

Voorbeeld
Voorbeeldweergave uit de app

Deze app kost normaal €24,95. Door je tegoed te activeren krijg je 'm nu gratis. Klik op de knop Tegoed activeren voor een korte uitleg. Daarna kun je het tegoed direct gebruiken. 

Evaluatie

  • Gebruikersvriendelijkheid: Goed
  • Betrouwbaarheid: Goed
  • Onderbouwing: Goed
  • Privacy: Goed

Pluspunten+

  • Je kunt in het programma zelf kiezen of je het videomateriaal door een man of een vrouw wilt laten vertellen.
  • Er wordt veel gebruik gemaakt van ondersteunend videomateriaal. Indien je dit niet kunt bekijken of luisteren dan staat de uitgewerkte tekst bij de video vermeld.
  • Je kunt zelf kiezen in welke volgorde je de thema's doorloopt.

Minpunten-

  • Dit gaat over algemene rouw, niet specifiek over iemand verliezen aan kanker.

Datum beoordeling
6 mei 2023

Een product van
Vragen over dit product?

Voor vragen over deze app kun je van maandag t/m vrijdag 9u-17u contact opnemen met  de beheerder Therapieland via 020 7712848 en info@therapieland.nl.

Prijs
€ 24,95