Karify: Stoppen met roken

leefstijl
Karify Stoppen met roken
Leer over de gevolgen van roken, breng je rookgedrag in kaart en krijg tips om te stoppen met roken.
Prijs
€ 30,00

Tip: je schaft deze module nu gratis aan via de knop Tegoed activeren onderaan deze pagina.

Voor wie is de app?
Voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar die zelfstandig willen stoppen met roken.

Wat is het doel van de app?
Stoppen met roken.

Hoe werkt de app?
Je leest over de werking van roken, de effecten ervan op je gezondheid en maatschappelijke initiatieven rondom rookpreventie. Je staat stil bij je leerdoelen, test je afhankelijkheid van nicotine en brengt je rookgedrag in kaart. Je staat stil bij de voor- en nadelen, je motivatie om te stoppen en je beoordeelt of je je rookgedrag wil veranderen. Met het rookdagboek houd je dagelijks bij hoeveel en waarom je hebt gerookt.

Je leest over ontwenningsverschijnselen, hulpmiddelen en ervaringsverhalen en je krijgt tips voor het weigeren van een sigaret. Je brengt eerdere stoppogingen in kaart, je valkuilen en wie je bij je stopproces wil betrekken voor steun. Vanaf het moment van stoppen houd je dagelijks met het stopdagboek bij hoe het is gegaan.

Je oefent met tips om het stoppen vol te houden en staat stil bij wat je kunt doen als je toch hebt gerookt. Tot slot evalueer je in hoeverre er verandering heeft plaatsgevonden in je rookgedrag en of je je doelen hebt behaald. Voor en na het doorlopen van de module vul je een vragenlijst in om je mate van zelfeffectiviteit te testen.   

In de opdrachten kan verwezen worden naar je hulpverlener of zorgprofessional, via kanker.nl volgt je deze opdracht zelfstandig.

Ontwikkelaar(s)
Deze module is ontwikkeld door het Karify Contentteam in samenwerking met zorgprofessionals.

Voorbeeld

 Voorbeeldweergave uit de app

Deze module kost normaal €30,00. Door je tegoed te activeren krijg je 'm nu gratis. Klik op de knop Tegoed activeren voor een korte uitleg. Daarna kun je het tegoed direct gebruiken. 

Evaluatie

  • Gebruiksvriendelijkheid: Goed
  • Betrouwbaarheid: Goed
  • Onderbouwing: Goed
  • Privacy: Goed

Pluspunten +

  • Je kunt de module zowel op een computer als telefoon doorlopen.
  • Je kunt de module met informatie en opdrachten in je eigen tijd en tempo doorlopen. Desgewenst kan je delen van de module overslaan of juist herhalen. Wel is het aan te raden zoveel mogelijk van de module in de aangeraden volgorde te volgen.   
  • De module houdt je voortgang bij en de score wordt toegelicht als je de opdrachten inlevert.

Minpunten -

  • Voor het gebruik heb je een internetverbinding nodig.

Datum beoordeling
18 september 2023

Een product van
Karify
Vragen over dit product?

Als je vragen over de app ‘Stoppen met roken’ hebt, kun je contact opnemen met Karify, dat de toepassing beheert. Dat kan via support@karify.com.

Prijs
€ 30,00