Karify: Paniek

angst
Karify Paniek
Leer omgaan met angst- en paniekklachten.
Prijs
€ 20,00

Tip: je schaft deze module nu gratis aan via de knop Tegoed activeren onderaan deze pagina.

Voor wie is de app?
(Jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een paniekstoornis.

Wat is het doel van de app?
Je leert wat deze stoornis betekent, welke invloed gedachten hebben en je wordt uitgedaagd om situaties op te zoeken.

Hoe werkt de app?
Je leert wat een paniekstoornis is, welke kenmerken hierbij horen en hoe paniekklachten in stand worden gehouden. Je brengt in kaart welke symptomen je ervaart en wat hiervan de gevolgen zijn. Je gaat vervolgens aan de slag met verschillende strategieën om je angsten onder ogen te komen. Je oefent met wennen aan lichamelijke sensaties, daagt je niet-helpende gedachten uit en gaat aan de slag met gedragsexperimenten.

Je onderzoekt welke vermijdings- en veiligheidsgedragingen je herkent en oefent met het opzoeken van angstige situaties. Aan het eind evalueer je of en in hoeverre je paniekklachten zijn verminderd en waar je nog aan wil werken. Tot slot, om een terugkeer van klachten te voorkomen, maak je een terugvalpreventieplan.

In de opdrachten kan verwezen worden naar je hulpverlener of zorgprofessional, via kanker.nl volg je deze opdracht zelfstandig.

Ontwikkelaar(s)
Deze module is ontwikkeld door het Karify Contentteam in samenwerking met zorgprofessionals van GGZ Centraal, GGZ Drenthe, GGNet en GGZ Breburg en is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en exposure therapie.

Voorbeeld

Voorbeeldweergave uit de app

Deze module kost normaal €20,00. Door je tegoed te activeren krijg je 'm nu gratis. Klik op de knop Tegoed activeren voor een korte uitleg. Daarna kun je het tegoed direct gebruiken. 

Evaluatie

  • Gebruiksvriendelijkheid: Goed
  • Betrouwbaarheid: Goed
  • Onderbouwing: Goed
  • Privacy: Goed

Pluspunten +

  • Je kunt de module zowel op een computer als telefoon doorlopen.
  • Je kunt de vijf sessies met opdrachten in je eigen tijd en tempo doorlopen. Desgewenst kan je delen van de module overslaan of juist herhalen. Wel is het aan te raden zoveel mogelijk van de module in de aangeraden volgorde te volgen.   
  • Jouw voortgang kan je in de module door de tijd heen bijhouden.

Minpunten -

  • Voor het gebruik heb je een internetverbinding nodig.

Datum beoordeling
18 september 2023

Een product van
Karify
Vragen over dit product?

Als je vragen over de app ‘Paniek’ hebt, kun je contact opnemen met Karify, dat de toepassing beheert. Dat kan via support@karify.com.

Prijs
€ 20,00