Karify: Minderen met alcohol

leefstijl
Karify Minderen met alcohol
Breng je alcoholgebruik in kaart, leer over de gevolgen van alcoholgebruik en krijg tips om te minderen.
Prijs
€ 27,50

Tip: je schaft deze module nu gratis aan via de knop Tegoed activeren onderaan deze pagina.

Voor wie is de app?
(jong)volwassenen vanaf 16 jaar die zelfstandig willen minderen met alcohol.

Wat is het doel van de app?
Minderen met alcoholgebruik.

Hoe werkt de app?
Je leest over de werking van alcohol, de effecten ervan op korte en lange termijn en wanneer alcoholgebruik een probleem wordt. Je staat stil bij je leerdoelen, test in hoeverre je drinkgedrag een risico vormt voor je gezondheid en brengt je drinkgedrag in kaart. Je staat stil bij je redenen en de voor- en nadelen van je drinkgedrag, beoordeelt of je dit wil veranderen en stelt een persoonlijk doel op.

Met het alcoholdagboek houd je dagelijks bij wat, hoeveel en in welke situatie je hebt gedronken. Daarbij onderzoek je welke gedachten en gevoelens er door je heen gingen. Je leert wat je kunt doen om om te gaan met uitdagingen zoals drang, risicosituaties, sociale druk en negatieve gevoelens. Je staat stil bij wat je kan helpen om verleidingen te weerstaan. Je oefent met tips om het minderen vol te houden en bedenkt wat je kunt doen als je toch een uitglijder hebt.

Tot slot evalueer je in hoeverre er verandering heeft plaatsgevonden in je drinkgedrag, in hoeverre je doel is behaald en welke positieve ervaringen je hebt opgedaan. Voor en na het doorlopen van de module vul je een vragenlijst in om je mate van zelfeffectiviteit te testen.

In de opdrachten kan verwezen worden naar je hulpverlener of zorgprofessional, via kanker.nl volg je deze opdracht zelfstandig.

Ontwikkelaar(s)
Deze module is ontwikkeld door het Karify Contentteam in samenwerking met zorgprofessionals.

Voorbeeld

Voorbeeldweergave uit de app

Deze module kost normaal €27,50. Door je tegoed te activeren krijg je 'm nu gratis. Klik op de knop Tegoed activeren voor een korte uitleg. Daarna kun je het tegoed direct gebruiken. 

Evaluatie

  • Gebruiksvriendelijkheid: Goed
  • Betrouwbaarheid: Goed
  • Onderbouwing: Goed
  • Privacy: Goed

Pluspunten +

  • Je kunt de module zowel op een computer als telefoon doorlopen worden.
  • Je kunt de module met informatie en opdrachten in je eigen tijd en tempo doorlopen. Desgewenst kan je delen van de module overslaan of juist herhalen. Wel is het aan te raden zoveel mogelijk van de module in de aangeraden volgorde te volgen.   
  • De module houdt je voortgang bij en de score wordt toegelicht als je de opdrachten inlevert.

Minpunten -

  • Voor het gebruik heb je een internetverbinding nodig.

Datum beoordeling
18 september 2023

Een product van
Karify
Vragen over dit product?

Als je vragen over de app ‘Minderen met alcohol’ hebt, kun je contact opnemen met Karify, dat de toepassing beheert. Dat kan via support@karify.com.

Prijs
€ 27,50