Toename bijwerkingen

1 mei 2016 om 09.47,
gewijzigd 17 februari 2017 om 10.29
Ik heb botkanker uitgezaaid via prostaat , ik heb 2 van de 6 chemo therapiën gehad samen met hormoon injecties , kan iemand mij vertellen of de bijwerkingen meer en heftiger worden naar mate meer chemo 's
ik heb als bij werkingen nu , spier/zenuw pijn in benen en voeten , bijsmaak in mond , minder smaak , vermoeid

2 reacties

Hoi Clint

Voor de duidelijkheid: je hebt nu niet ineens botkanker maar uitgezaaide prostaatkanker. Oftewel: de prostaatkankercellen hebben zich weten te nestelen op een andere plek, in je botten. Dat is heel vervelend want het maakt de behandeling een stuk lastiger. Maar het blijven prostaatkankercellen en die delen zich gelukkig heel langzaam. Als je echt botkanker zou hebben zouden de kankercellen zich veel sneller delen en ben je veel slechter af!

Ik begrijp dat je samen met de hormoon-onttrekking ook zes keer Docetaxel krijgt. Dat is het nieuwe beleid aan het worden bij uitgezaaide prostaatkanker en levert een substantiële levensverlenging op. Koetser dat. De bijwerkingen zijn vervelend, weet ik uit eigen ervaring. Tien keer aan de Docetaxel. Geen pretje, maar wel de moeite waard. De spier/zenuw pijnen heb ik met Diclofenac bestreden, verandering (gemis) van smaak is uiteindelijk weer verdwenen en de vermoeidheid is gelukkig ook weer over gegaan. Doorbijten, het is het waard!

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hi Clint

In mei 2016 was je net begonnen aan de eerste behandeling van je prostaatkanker (hormoononttrekking icm een zestal kuren Docetaxel). Ik ben heel benieuwd wat je ervaringen hiermee zijn geweest. Zijn de bijwerkingen (veel) heftiger geworden? En nog veel belangrijker: zijn de bijwerkingen nagenoeg weer verdwenen na de zesde keer Docetaxel? Is wel de verwachting!
Ook niet onbelangrijk: wat is de situatie nu? Weer onder behandeling bij de uroloog neem ik aan, en de verwachting is dat het nu een tijd van relatieve rust zou moeten zijn. De hormoononttrekking gaat verder, reguliere (driemaandelijkse) controles bij de uroloog nu?
Ben wel benieuwd naar je ervaringen, zou fijn zijn als je die met ons wil delen.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14