Chemotherapie van 6 kuren word nu 10 kuren

Openbaar gesprek
24 maart 2021 om 20.34,
gewijzigd 24 maart 2021 om 20.34

 


     

Ten eerste had ik een gesprek met mijn oncoloog over de waardes nu tijdens de chemo,en dat ziet er goed uit,,en doordat mijn conditie goed is wil hij doorgaan tot 10 kuren,i.pv. 6 kuren. Heb vandaag mijn 4e chemokuur van 6 gehad (Docetaxel)

Iemand ervaring mee om van 6 naar 10 kuren te ontvangen?

groetjes Roelie

8 reacties

Geen ervaring mee, wel heeft mijn man een aantal Docetaxel gehad, maar omdat deze niets deden, kreeg hij ook nog 2 x Carboplatin, ook een Chemo. Maar je hoort steeds meer dat chemo tegenwoordig als onderhoudsdosis wordt gegeven, dus meer dan 6x

Ik hoop dat je nog meer reacties gaat krijgen!

Laatst bewerkt: 25/03/2021 - 20:21

Ik heb er persoonlijk ook geen ervaring mee, maar lees wel in een actueel overzichtsartikel op DUOS ("Prostaatkanker: de behandelingen") dat na 4 kuren docetaxel een goede inschatting kan worden gemaakt of voortzetting zinvol is, en dat vervolgens aan de patiënt die baat heeft van de behandeling en de behandeling ook goed verdraagt, in totaal 10 kuren worden gegeven.

Groet, Moustache

Laatst bewerkt: 26/03/2021 - 11:58

Destijds heb ik zes kuren gehad, maar ik heb toen wel ervaren dat de bijwerkingen sterker worden met iedere volgende kuur. Als alles goed gaat zou ik het zeker meet dan 6 overwegen. Maar hou de bijwerkingen goed in de gaten. Sommige daarvan zijn onomkeerbaar, zoals schade aan de zenuwen in de voeten. Je kunt het natuurlijk na iedere keer stoppen. Het goede nieuws is dat Docetaxel heel goed kan aanslaan.

Laatst bewerkt: 30/03/2021 - 11:24

Hoi Joop,, hartelijk dank voor je reactie,,ja daar heb je wel een punt dat sommige bijwerkingen niet onomkeerbaar zijn,,,in 2017 had ik ook 6 kuren en eerlijk gezegd had ik docetaxel met 10 kuren ook nog niet eerder gehoord,,,de bijwerkingen die ik toen had zijn te verwaarlozen,,,ja spier afname,, moeizamer traplopen,,,en de donkere haren lieten allemaal los,,,dus spierwitte kop,,eigenlijk net als nu,,en de eerste dagen gedesoriënteerd,,duf en watterig in mijn hoofd,,,er word inderdaad na iedere meerdere kuur over na de 6e overwogen om door te gaan of te stoppen,,,,ik hoop dat mijn lichaam het volhoud,,,en ben dan wel bezig om mijn lichaam in goede conditie te houden,,,,,,

misschien zijn er nog andere mensen die de therapie met ons wil delen

groetjes Roelie

Laatst bewerkt: 30/03/2021 - 20:27

Beste Kettelak.

Ik ben partner van, mijn man zit ook aan de 10 Docetaxel kuren dat gaat redelijk goed. Hij heeft 4 jr terug ook 6 kuren gehad maar nu 10. Afgelopen maandag de 9 de kuur gehad. En hij doet mee aan een wetenschappelijk  Dora studie. Dat houdt in elke 6 weken gelijk ook Radium223 tijdens de 10 Docetaxel kuren.  Dus het gebeurd wel vaker 10 kuren. En je kan en mag ook tijdens de kuren stoppen. Iedere mens is verschillend, dus wens ik u sterkte met de keuze. Mvg Marianne

Laatst bewerkt: 05/04/2021 - 11:01

Hallo Marianne,

Dat verrast me, dat er na een eerste serie Docetaxel een tweede serie wordt toegepast. Dat had ik nog niet eerder gehoord.

Joop

 

Laatst bewerkt: 12/04/2021 - 10:20

Hallo Joop. 
Wij hadden wel de indruk dat het vaker 10x kuren worden geven.

Wij kregen van onze oncoloog de vraag of wij mee willen doen met een nieuwe studie.

Dat hield in 10 chemo en 6 raium223 met nog zometa, en tussendoor ct-scan en bot scans. Ook bloedafname, en vele controles . Mijn man wilde dat graag doen we zijn bijna aan eind nog een kuur. Hij heeft zich erg goed doorheen geslagen.  Helaas hadden we net voor de laatste kuur Corona opgelopen. Maar wonder wel ook hier slaat hij zich doen doorheen. We verbazen ons zelf daarover. Maar nu even de late kuur 2 weken uitstellen en hopen alles goed af te ronden. En hopen op goed resultaat de oncoloog is erg tevreden over.

Dus we zijn een goed voorbeeld dat het kan. Veel sterkte gr

Marianne

Laatst bewerkt: 15/04/2021 - 15:51