Gebruik cannabisolie

Openbaar gesprek
22 augustus 2016 om 20.32,
gewijzigd 24 juli 2017 om 13.15
Hallo,
Ik heb sinds twee jaar uitgezaaide niet kleincellige longkanker stadium IV. Ik heb twee zware chemokuren gehad en nu sinds april begonnen met Nivolumab. Nu heb ik sinds een maand of twee verschrikkelijk pijnen links onder in mijn buik die uitstraalt naar mijn rug. Ik kan daardoor moeilijk zitten en slapen is een ramp geworden! Ik denk zelf dat het door de kuur komt want bij de ct longen/buik was niets nieuws te zien en ook bij de echo was niks vreemds te zien. Er was alleen een blaasontsteking geconstateerd en daar heb ik nu antibiotica voor. Maar die helse pijn blijft. Ik wil geen oxycodon of tramadol slikken daar kan ik slecht tegen. Nu denk ik aan cannabisolie maar er zit zoveel verschil in. Geen idee wat ik kan gaan gebruiken. Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt voor de reacties. Groetjes Marie-Jose

7 reacties

Beste Sigitje59 en lezers,

Van het doorverwijzen naar andere facebooksites zijn wij geen voorstander van.
Dit komt omdat we de inhoud en de achtergrond niet kennen en daarnaast niet verantwoordelijk zijn voor de informatie van de site.
Daarom vinden we het heel fijn als mensen persoonlijk hun ervaringen hier in de discussiegroep willen delen.
Graag nodigen we dan ook mensen uit die ervaring hebben met pijn in de onderbuik en het gebruik van cannabis.

met vriendelijke groet

het pijnteam
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Axel,

Dat je geen idee hebt wat je kunt gebruiken is heel logisch. Er zijn zoveel soorten. En er zijn ook zeer wisselende resultaten bij het gebruik van Cannabis.
Het is verstandig om dit met je behandelend arts te bespreken. Cannabis is namelijk niet geschikt om bij elk soort pijn te gebruiken. De arts kan je daarin dan adviseren. Of hij kan je doorsturen naar een pijncentrum waar ze je hierin kunnen begeleiden. Succes ermee!

vriendelijke groet
Het pijn team.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Marie-Jose,

Ik heb baarmoederhalskanker gehad in 2012. Ook ik heb sinds begin juli enorme pijnen uit het niet in mijn linker onderbuik/lies en rug. Zitten en liggen/slapen is een ramp. Lopen alleen als ik net uit zit positie komt. Ook bij mij is er niets op de ct scan te zien en ze weten eigenlijk niet zo goed wat ze verder moeten. ook ik twijfel om aan de cbd olie te gaan. Slik 8 x 500 paracetamol maar ga er dwars door heen. Succes en wil je laten weten hoe de olie bevalt.

MVG
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

hoi hoi,

ik kan je de raad geven om een goede full spectrum hennep olie te nemen

Die heeft alle stoffen die je nodig hebt

En evt ook thc erbij

reageer maar als je wilt

 

 

Laatst bewerkt: 20/01/2020 - 20:13

Beste schat 77,

Er wordt veel over cannabis geschreven. Zie ook het kader 'Cannabis en kanker' op deze site. Cannabis kan verschillende werkzame bestanddelen bevatten, zoals tetrahydrocannabinol(THC) en cannabidiol(CBD). De samenstelling bepaalt de werking en de bijwerkingen van cannabis. Cannabis wordt door allerlei firma's geleverd. Echter voldoet  de cannabis die door de apotheek geleverd wordt aan de hoogste kwaliteitseisen en is alleen bedoeld voor gebruik als medicijn. Daarom spreken we over medicinale cannabis. Een arts schrijft medicinale cannabis alleen voor als de gangbare behandelingen en geregistreerde geneesmiddelen niet voldoende helpen of teveel bijwerkingen hebben. Het wordt ingezet bij oa misselijkheid, verminderde eetlust en braken ten gevolge van medicatie of bestraling. Het is belangrijk dat u met uw behandelaar bespreekt dat u het wil gebruiken, zodat er ook gekeken kan worden welke optie voor u geschikt is.

met vriendelijke groet

Het pijncentrum

                                                                                               

Laatst bewerkt: 24/01/2020 - 15:38

en fentanyl? dat is wat warmer en zachter dan tramadol en oxycodon. Cannabis werkt bij mij helemaal niet tegen de pijn,ik gebruik het al vanaf 1970 oraal, met uitzondering van 1979 t/m 1986 want toen was ik steeds zwanger en gaf borstvoeding. Ik neem het oraal omdat ik nooit tegen roken heb gekund,h heb al vanaf 1957 astma. Cannabis is wel eetlust opwekkend en je wordt er wat lacherig en fylosofisch van, in lichte mate. Maar er zijn ook mensen die, als ze er veel van nemen, en zeker die coffeeshoprotzooi super sterke weed paranoia van worden.Dat is gevaarlijke troep, hash is dan beter en milder

 

Laatst bewerkt: 11/04/2021 - 16:41